Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@bigl, jak pisu, loni jsem to zadelala bez problemu, ted jsem trochu masla musela pridat. Ale jen takovy tenoucky platek. Vejce navic uz by tam zase bylo moc, si myslim ![]()
Zalezi asi i na mouce, mozna mam jinou nez loni. Nicmene chutove jsou ty pernicky vyborne a zrovna mi tu voni celym bytem ![]()
@Niemeyer píše:
Jednak se to potira hned po upeceni, takze see vratva pasterizuje tim, zejsou pernicky jeste horke…a mimochodem, vam nevadi, ze mate syrove vejce v poleve na ty pernicky?:mrgreen:
taky nedavam.ale ta poleva se da udelat jako snehove pecivo, nad vodni parou.
Jee, ten syrovej zloutek na potreni po upeceni bych nedala, brr. Vzdyt to pak nemuze tolik vydrzet ne? Jako trvanlivost.. My jsme potirali pred upecenim, jedinej rozdil byl ze ty nepotreny nebyly leskly. Jinak nic. Ale kazdej dela jiny testo.
@Azeretereza píše:
Jee, ten syrovej zloutek na potreni po upeceni bych nedala, brr. Vzdyt to pak nemuze tolik vydrzet ne? Jako trvanlivost.. My jsme potirali pred upecenim, jedinej rozdil byl ze ty nepotreny nebyly leskly. Jinak nic. Ale kazdej dela jiny testo.
Toho bych se uplne nebala. Perniky se natiraji hned po vytazeni z trouby a vrstva je slaboucka. Ten zloutek se stihne tepelne upravit ![]()
Ale jinak neni rozdil mezi potrenymi pred a po peceni. At jsem delala tak nebo tak, nikdy jsem nemela scvrkle..
@bigl píše:
Holky, hoďta sem do té perníkové diskuze nějaký fakt dobrý a osvědčen recept na perníky. Já mám těch receptů několik a ani jeden není nic moc… A taky čím nejradši zdobíte? Obyčejným sáčkem, nebo nějakou
speciální tubou? Díííky, perníkománii zdar
já se chystám na perníčky z webu Kitchenette - http://kitchenette.cz/…121-pernicky
Já mám úplně stejný recept jako „kpkristy“ jen teda toho másla dávám 100g.
@Anoti píše:
Já mám úplně stejný recept jako „kpkristy“ jen teda toho másla dávám 100g.
Ty jsou letošní? Už máš i ozdobeno??
![]()
ano jsou letošní, je s nima nejvíc práce, tak je dělám dřív. Taky se dřív jí-rozdaj ![]()
@Anoti píše:![]()
![]()
![]()
ano jsou letošní, je s nima nejvíc práce, tak je dělám dřív. Taky se dřív jí-rozdaj
Nestresuj, jo
![]()
Já zatím dělala jednu várku synovi do školky, příští týden má svátek. Na Vánoce začnu péct tak příští týden. Ale perníčky počítám tak ze tří těchto dávek a zařvou jako první. Kluci by je mohli snídat, obědvat i večeřet..
Já prostě nevím jak se dělá, aby tam byl člověk jako označený, na koho reaguji s odpovědí. Myslela jsem, že to dělám dobře a misto toho jsem Ti KPKristy poslala nějakou soukromou zprávu
jsem trochu retagrdík ![]()
@Anoti, v pohodě. Zprávu jsem četla a odepsala ![]()
Jinak stačí kliknout na „zmínit“ pod příspěvkem a dotyčný se ti označí ![]()