Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@zuzu224 píše:
Letos, kdyz to ji i prcek, tak potiram mlekem a pouzivam zdobici tubicky, kde vejce neni.
Loni, kdyz to bylo jen pro dospeli, tak mne to bylo jedno
Nic me do toho neni..ale neni uz to trochu paranoia? Kdyz vajicko rozklepnes, pricichnes a voni, tak by melo byt v poradku…ano, na kremrole bych ho taky nedala, ale na tech pernickach je ho naproste minimum, vetsinu stejne tvori cukr…
@Niemeyer
Hele na pernickach by mne nevadilo, to potiram spis z lenosti mlekem, ale v ty poleve mne vadi. Ja nemam rada ani volsky oka apod., kde je trochu tekuty vejce. Neochutnavam testo apod. Proste to tak mam ![]()
Btw. Neumim moc zdobit a ta bilkova poleva loni, to nebylo nic moc, takze jsem za tubicky rada ![]()
@Niemeyer píše:
Musite je potrit PO upeceni, kdyz je potrete pred, budou zcvrkle…
Nesmysl. Potiram zasadne pred pecenim a nikdy nejsou svrkle ![]()
@cucik14, nestane se nic, akorat nebudou leskle. To dozenes zdobenim ![]()
A máte taky tip, co místo zdobení? Něco na potření buď štětcem nebo polití? Dcera je trošku výtvarnej antitalent a při zdobení bude zuřit že jí to nejde. Nějakou celopolevu zvládne lépe plus posypat třeba nějakýma blbostma.
@hofka, segra potira tou bilkovou polevou, zdobit ji nebavi. Perniky vypadaji jako zasnezene. Nebo potrit cokoladou a posypat oriskama, kokosem, prilepit lentilku, zele, cokoli ![]()
Holky moc vám všem děkuji
Perníky už mám upečené, nakonec sem ničím nepotírala a vypadají dobře, na to, že to byla premiéra
Teď je šupnu do krabice a až bude chvilka, tak nazdobím
Jo a kdyby to někdo časem hledal, pekla sem v horkovzdušné troubě na 150 °C asi 8 min. takové střední velikosti a zdá se to akorát ![]()
@hofka píše:
A máte taky tip, co místo zdobení? Něco na potření buď štětcem nebo polití? Dcera je trošku výtvarnej antitalent a při zdobení bude zuřit že jí to nejde. Nějakou celopolevu zvládne lépe plus posypat třeba nějakýma blbostma.
Loni jsem koupila takovy to ruzne sypani na dorty a hned po potreni jsem to posypala. Bylo to lepsi nez me zdobici snahy ![]()
@Kotatko03 píše:
tak to já naopak, se v tom vyžívámzačala bych už na 1. advent, ale to peču dort na oslavu, tak musím počkat až na 2.
Tak to já vůbec a peču až v půlce prosince, bohatě to stačí ![]()
Holky, hoďta sem do té perníkové diskuze nějaký fakt dobrý a osvědčen recept na perníky. Já mám těch receptů několik a ani jeden není nic moc… A taky čím nejradši zdobíte? Obyčejným sáčkem, nebo nějakou
speciální tubou? Díííky, perníkománii zdar ![]()
@bigl píše:
Holky, hoďta sem do té perníkové diskuze nějaký fakt dobrý a osvědčen recept na perníky. Já mám těch receptů několik a ani jeden není nic moc… A taky čím nejradši zdobíte? Obyčejným sáčkem, nebo nějakou
speciální tubou? Díííky, perníkománii zdar
400g hladke mouky, 140g mouck cukru, po lzicce sody, kakaa, pernik koreni, 2lzice medu, 50g masla, 2 vejce. Jeden den zadelat, druhy den pect. 160°C, 8-10minut. Jsou mekke hned, muzou se pect na posledni chvili. Tohle je davka cca na tri plechy. Nejsem pernikova, ale tyhle jsou excelentni ![]()
Jo a zdobim klasika bilek, cukr, citron stava. Sackem s hubickou za 19,– ![]()
Ten sáček s hubičkou používám taky.
Zdobím Královskou glazurou, dá se šlehat, dobře drží a je krásně plná a bílá… ![]()
@KPKristy Díky moc. A není ta lžička perníkového koření málo? Jsou perníčky voňavé?
@bigl píše:
@KPKristy Díky moc. A není ta lžička perníkového koření málo? Jsou perníčky voňavé?
Jsou vonave i chutnaji po perniku. Malo to neni, ale klidne muzes dat vic. Lzicku davam vrchovatou. Jo a vlastne jsem ted dala o trochu vic masla, asi zalezi na masle ci co, prislo mi to tuzsi na zpracovani. Pritom loni jsem problem nemela
. Tak zacni na tech 50 g, kdyztak muzes trochu pridat..
@KPKristy Taky mi to připadá málo, na 400 g mouky jen 50 g másla a 2 vejce… No uvidím, já jsem právě jedny už letos dělala a těsto bylo tuhé, musela jsem furt přidávat máslo a nakonec i celé vejce, aby se to dalo zpracovat a nakonec jsem je ještě spálila ![]()