Potírání perníčků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4637
23.11.15 19:18
@zuzu224 píše:
Letos, kdyz to ji i prcek, tak potiram mlekem a pouzivam zdobici tubicky, kde vejce neni :mrgreen:.
Loni, kdyz to bylo jen pro dospeli, tak mne to bylo jedno :mrgreen:

Nic me do toho neni..ale neni uz to trochu paranoia? Kdyz vajicko rozklepnes, pricichnes a voni, tak by melo byt v poradku…ano, na kremrole bych ho taky nedala, ale na tech pernickach je ho naproste minimum, vetsinu stejne tvori cukr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67606
23.11.15 19:22

@Niemeyer
Hele na pernickach by mne nevadilo, to potiram spis z lenosti mlekem, ale v ty poleve mne vadi. Ja nemam rada ani volsky oka apod., kde je trochu tekuty vejce. Neochutnavam testo apod. Proste to tak mam :mrgreen:
Btw. Neumim moc zdobit a ta bilkova poleva loni, to nebylo nic moc, takze jsem za tubicky rada :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
23.11.15 19:24
@Niemeyer píše:
Musite je potrit PO upeceni, kdyz je potrete pred, budou zcvrkle…

Nesmysl. Potiram zasadne pred pecenim a nikdy nejsou svrkle 8)

@cucik14, nestane se nic, akorat nebudou leskle. To dozenes zdobenim ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.11.15 19:30

A máte taky tip, co místo zdobení? Něco na potření buď štětcem nebo polití? Dcera je trošku výtvarnej antitalent a při zdobení bude zuřit že jí to nejde. Nějakou celopolevu zvládne lépe plus posypat třeba nějakýma blbostma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
23.11.15 19:34

@hofka, segra potira tou bilkovou polevou, zdobit ji nebavi. Perniky vypadaji jako zasnezene. Nebo potrit cokoladou a posypat oriskama, kokosem, prilepit lentilku, zele, cokoli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
23.11.15 19:43

Holky moc vám všem děkuji :) Perníky už mám upečené, nakonec sem ničím nepotírala a vypadají dobře, na to, že to byla premiéra :D Teď je šupnu do krabice a až bude chvilka, tak nazdobím ;) Jo a kdyby to někdo časem hledal, pekla sem v horkovzdušné troubě na 150 °C asi 8 min. takové střední velikosti a zdá se to akorát ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67606
23.11.15 19:57
@hofka píše:
A máte taky tip, co místo zdobení? Něco na potření buď štětcem nebo polití? Dcera je trošku výtvarnej antitalent a při zdobení bude zuřit že jí to nejde. Nějakou celopolevu zvládne lépe plus posypat třeba nějakýma blbostma.

Loni jsem koupila takovy to ruzne sypani na dorty a hned po potreni jsem to posypala. Bylo to lepsi nez me zdobici snahy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
23.11.15 20:40
@Kotatko03 píše:
tak to já naopak, se v tom vyžívám :jazyk: začala bych už na 1. advent, ale to peču dort na oslavu, tak musím počkat až na 2.

Tak to já vůbec a peču až v půlce prosince, bohatě to stačí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
23.11.15 20:51

Holky, hoďta sem do té perníkové diskuze nějaký fakt dobrý a osvědčen recept na perníky. Já mám těch receptů několik a ani jeden není nic moc… A taky čím nejradši zdobíte? Obyčejným sáčkem, nebo nějakou
speciální tubou? Díííky, perníkománii zdar :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
23.11.15 21:08
@bigl píše:
Holky, hoďta sem do té perníkové diskuze nějaký fakt dobrý a osvědčen recept na perníky. Já mám těch receptů několik a ani jeden není nic moc… A taky čím nejradši zdobíte? Obyčejným sáčkem, nebo nějakou
speciální tubou? Díííky, perníkománii zdar :palec:

400g hladke mouky, 140g mouck cukru, po lzicce sody, kakaa, pernik koreni, 2lzice medu, 50g masla, 2 vejce. Jeden den zadelat, druhy den pect. 160°C, 8-10minut. Jsou mekke hned, muzou se pect na posledni chvili. Tohle je davka cca na tri plechy. Nejsem pernikova, ale tyhle jsou excelentni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
23.11.15 21:09

Jo a zdobim klasika bilek, cukr, citron stava. Sackem s hubickou za 19,– :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
23.11.15 21:12

Ten sáček s hubičkou používám taky.
Zdobím Královskou glazurou, dá se šlehat, dobře drží a je krásně plná a bílá… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
23.11.15 21:14

@KPKristy Díky moc. A není ta lžička perníkového koření málo? Jsou perníčky voňavé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
23.11.15 21:18
@bigl píše:
@KPKristy Díky moc. A není ta lžička perníkového koření málo? Jsou perníčky voňavé?

Jsou vonave i chutnaji po perniku. Malo to neni, ale klidne muzes dat vic. Lzicku davam vrchovatou. Jo a vlastne jsem ted dala o trochu vic masla, asi zalezi na masle ci co, prislo mi to tuzsi na zpracovani. Pritom loni jsem problem nemela :nevim:. Tak zacni na tech 50 g, kdyztak muzes trochu pridat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
23.11.15 21:38

@KPKristy Taky mi to připadá málo, na 400 g mouky jen 50 g másla a 2 vejce… No uvidím, já jsem právě jedny už letos dělala a těsto bylo tuhé, musela jsem furt přidávat máslo a nakonec i celé vejce, aby se to dalo zpracovat a nakonec jsem je ještě spálila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí