Co proti chuti na sladké?

1228
6.2.12 13:11

CO proti chuti na sladké??

ahoj holky,
chtěla bych poradit, co si mám koupit, abych neměla tak velkou chuť na sladké?? Mám 5 měs. od porodu, plně kojím. Vím, že je to určitě tím, tělo potřebuje energii a vysloveně si dožaduje sladké!! :zed: …Celkově hodně jím, ale toho sladkého je fakt extrémně hodně. Už se za to stydím. Třeba Tofiffe na posezení pro mě není žádný problém, různé sušenky, čokoláda, prostě COKOLIV!
Nevíte o něčem co by pomohlo tu chuť překonat?…a nepomůže si to nekoupit, ptž když doma nic nemám, tak si to prostě jdu koupit. :oops: ..Uvažuju si koupit nějaký chróm- pomůže to,máte zkušenost? Nebo nějaké čaje? Nebo co si třeba dáte místo toho sladkého? Aby to bylo dobré a zdravé?
Jako štve mě, že jsem přibrala, ale ještě více mě štve, že to není vůbec zdravé a zadělávám si tak akorát na cukrovku, kterou máme v rodině :zed: No a taky malá ani moc nepije mléka,ale pořád docela hodně přibírá. Myslíte, že to má souvislost? Jakože mám sladké mléko, hodně kalorické? Já už fakt nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
172
6.2.12 13:13

Já si občas dám bebe sušenky a stačí mi to,třeba každej den tak dvě až tři.spíš se zaplácnu normálním jídlem a pak už nemám chut nic jíst :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
6.2.12 13:14

Tak buď si kup nějaké dia,ale je to dost drahé,nebo ten chrom,ale to je spíš sugesce,že to pomáhá :think:

• Citovat
  • Upravit
Holma
6.2.12 13:16

Chróm jsem si koupila, ale vůbec jsem ho pravidelně nebrala, takže nevím. Já zjišťuju, že největší chuť na sladké mám, když je hlad. Včera jsem spořádala hrst čokoládiček a byly doby, kdy jsem každý den snědla tabuli čokolády na posezení, k tomu nějaké medvídky apod. Taky jsem zkoušela oříšky a slunečnicová semínka. To snad vymyslel blázen, jak můžu chuť na sladké zabít slunečnicovými semínky? Nicméně slunečnicová semínka už jsou lepší :-)))
Já bych se snažila jíst více zdravého aby už na sladké nebylo místo, ale sama vím, že i po vydatném super zdravém obědu ta chuť je :-))

• Citovat
  • Upravit
zichisek
6.2.12 13:18

A nahradit sladkosti ovocem?Potom koupit hodně procentní čokoládu tak 80% a více,té tolik nesníš.Je to hodně o vůli.Chrom jsem taky brala ale myslím, že to nemá moc účinnek, ze začátku trošku hlavně spíš psychicky.U nás pomáhá, že si to nekoupím, nebo když mám na něco chuť, tak si vezmu jen kousek a zbytek schovám, ideálně dojí manžel :) Mě osobně pomohlo zařadit do jídelníčku hodně zeleniny, nějak po ní fakt nemám takové chutě, i když někdy mě mlsná honí, to jo.

• Citovat
  • Upravit
225
6.2.12 13:20

Ahoj já jsem si chrom koupila a přijde mi že to je hlavně o hlavně =) Vezmu si ho a vnitřně si řikam že na sladké chut nemuzu mít :mrgreen: Akorat bych se kdyžtak poradila jestli nebude vadit u kojení…Jinak u mě funguje si sladkosti nekupovat nebo jen kvalitní čokoládu (Je mi líto jak je drahá tak si vezmu jen kousek :palec: ) Taky si třeba nakrájím mrkev na talířek na kolečka a to mlsam, ona je nasládlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
6.2.12 13:21

S tím jak malá přibírá to rozhodně souvislost nemá. Ty chutě jsou přesně jak píšeš - tělo si říká o spoustu energie. Mě trochu pomohlo (ne k vymizení, ale aspoň k omezení)snažit se opravdu jíst pravidelně a často a dost bílkovin a obecně dost věcí s nízkým glykemickým indexem, protože ty sladkosti jsou začarovanej kruh, sice ti tu hladinu cukru v krvi rychle zvednou, ale zase rychle klesne a nástup chuti je tu zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
6.2.12 13:23
verciceek No a taky malá ani moc nepije mléka,ale pořád docela hodně přibírá. Myslíte, že to má souvislost? Jakože mám sladké mléko, hodně kalorické? Já už fakt nevím :roll:

To spolu úzce souvisí. Mléko je pak více sladké a malá si zvyká na sladkou chuť.

Chce to:

• vyvážený a zdravý jídelníček, když se pořádně najíš k obědu, tak nebudeš mít pak tak brzo chuť na sladký
  • v případě chuti si dát ovoce, či začít ráno ovocem, ovoce je sladké a chutě se uspokojí, nebo jedna známá to řešila i tak, že si dávala před každým jídlem ovoce - nejprve ovoce a pak teprve oběd, v případě nezvladatelné chutě opět ovoce, což je zdravější než tabulka čokolády
  • Citovat
  • Upravit
9166
6.2.12 13:26

Chrom nijak zvlášt nepomůže a dia výrobky bych nebrala do úst, poku obsahují zdraví škodlivý ASPARTAM !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
6.2.12 13:27

Mlsej nesířené sušené ovoce, čerstvé ovoce a nejlepší…vůbec sladké nekupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
6.2.12 13:31

A sušené ovoce je jako fajn?

• Citovat
  • Upravit
Klementýnka
6.2.12 13:38
levmah28 píše:
A sušené ovoce je jako fajn?

takové, které je bez přidaného cukru, nutno zkontrolovat

• Citovat
  • Upravit
5708
6.2.12 13:41

k zakladatelce a ostatním. Jsem závislá na sladkém, čokoládě a pod. A klidně to přiznám. Sním cokoliv - čokoládu, tyčinky, puding… a když doma nic není, udělám sladkou kaši, kakao, šlehačku s ovocem, prostě cokoliv.
Nic doma mít nemůžu, vše mizí závratnou rychlostí a nekoupit nepomůže.

Takže idea o chromu, semínkách, sušeném ovoci je hezká, ale bohužel nepomůže a je to na mně vidět. Jinak jím normálně, ale množství čokolády je příšerné.

Ale aby to nevyznělo tak pesimisticky - pomůže upřít pozornost jinam - nějaký koníček, práce prostě něco, co tě donutí nemyslet na to. Ale nic není spasitelné. Takže jestli vymyslíte nějaký „zázračný lék“ jsem první, kdo to vyzkouší…

a co se týká kojení - v mlíku problém nebude, malýmu je 15 měsíců a kojím pořád a může se utlouct. Spíš nechtěl z jiného důvodu - zuby, bříško, teplota a pod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
6.2.12 13:46

Mě chr´m taky pomáhal, ale až po určité době, ale vzhledem k faktu, že kojíš, jsem taky spíš proto ovoce, i sušené a zkus si nasucho opražit mandle - oloupané a dávej si je s medem ( přírodní antiseptikum, antibiotikum), po 1 - 2 lžičkách zaženeš chuť na sladké a časem nebudeš potřebovat ani to. Aspoň u mě i mých známých to zabralo a pak šla kila dole........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
6.2.12 13:49

Já jsem dřív byla také hodně na sladké, ne tak extrémně jak vy, ale poměrně hodně. Přechodem na zdravé stravování a ovoce se to postupně upravilo, ale trvalo to dlouho. Manžel na tom byl podobně, nedávno jsme si dalo napůl tatranku v rámci nostalgie po chuti z dětství a oba jsme uznali, že nám nechutná, že je na nás moc slaldká. Já už teď normální sladkosti vůbec nemůžu, jsou pro mě prostě příliš sladké, a dříve jsem dokázala sníst Milku skoro naposezení …

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková