Jak nebýt chcíplotinka?

31594
4.2.12 15:33

Jak nebýt chcíplotinka?

Ahoj,
pročítala jsem si jinou diskuzi, kde holky zmiňovali po běhání citelné zlepšení kondičky.
Tak mě napadlo, že už je na čase se sebou pořádně něco udělat.
Nepotřebuju zhubnout - fakt ne, ještě pár kilo a mohla bych jít dělat model na přednášku o kostech :roll:
Ale jsem taková chcíplotinka, chvilka domácích prací a už mi šumí v uších, poslední dobou mě zase trápí nízký tlak, kvůli nervům skoro nežeru, dopoledne většinou vůbec, zkrátka celkově všechno špatně a čím víc jsem chcíplá, tím víc věcí se tu nabaluje, které nezvládám, nemám kolikrát ráno ani chuť se zvednout z postele a to spí už děti často celou noc :zed:
Zkrátka se cítím jak vymačkaný citron :|

Tak mě napadlo, že tady je na tom taky někdo podobně, že bychom si mohli psát, co by pomohlo, nějaké cvičení na kondičku, správně rozvržený jídelníček, třeba tipy na nějaké potravinové doplňky a hlavně - jak se nám to daří dodržovat! :D

Já jsem si třeba dala závazek, že dnešní den byl poslední bez snídaně :) Jako kafe ráno jó, ale taky něco k němu. Mám to trochu stížené tím, že mám od mala citlivý žaludek, který ráno ne všechno snese, takže třeba mlíko nebo jogurt, obzvlášť studené, je naprosto nemožné - pak mě začne bodat a píchat v žaludku, takže mi asi zbývá hlavně pečivo, ale to mi neva, spíš se vůbec dokopat si ten chleba s máslem namazat :oops:

Tak co chcíplotinky, dáme se do toho? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7148
4.2.12 15:38

Gladys s tou snídaní taky bojuju a o vstávání s postele raději ani psát nebudu :roll: :oops:
Nebýt prcka spím asi až do odpoledne.

Třeba by jsi ráno k snídani mohla začít aspoń nějakými sušenkami ke kávě.
Nebo kukuřičnými lupínky (Corn Flakes).
Já teda ani kávu nesnídám (max. vodu) točí se mi po ní hlava tak nechci riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.2.12 15:41

Já když si to kafe nedám, tak jsem úplně nemožná, vyzkoušeno, dala jsem si jen vodu se šťávou a běhali mi mžitky před očima. Mě stačí rozpustný, i když preso si taky dám.

Momentálně tu žádné sůši nemám, takže si zkrátka zítra namažu ten chleba. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
4.2.12 15:42

Ja se klidne pridam. :)
Sice uz po porodu nejsem takova vyzablina jako jsem byvala, ale spis me trapi to, ze nemam absolutne zadnou kondicku, jsem porad nemocna, svaly nemam zadne. Jen tak pro orientaci - udelam jeden pansky klik a zustanu dole na zemi a uz se na tech rukou nezvednu. :oops:
Zmenu jidelnicku bych potrebovala jako sul.
No a hlavne chci zacit neco delat, protoze vim, ze kdyz sportuju, tak se pak citim mnohem lepe.
Chtela bych zacit behat, ale to v techto mrazech nejde, tak jsem si stahla pilates videa, ale jsem tak lina, ze jsem se k tomu jeste nedostala. :(
A to jsem 9 mesicu po porodu. :roll:

• Citovat
  • Upravit
14090
4.2.12 15:43

Tak to já se dobrovolně přidávám :pankac:
poslední doubou se zanedbávám neskutečně… jím dvakrát denně a to jest oběd (12hod) a pozdní večeře (třeba až v 21:00) :oops:
Když už náhodou jdu něco dělat nebo se projít tak jsem ráda, že jsem ráda. Nic se mi nechce a ke každé věci (domácí práce) se musím přemlouvat nebo si to psát na lísteček abych se k tomu donutila :oops:

Jak nebých chcíplotina netuším, ale kdyby na to někdo přišel ráda se nechám inspirovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
4.2.12 15:44
Gladys píše:
Já když si to kafe nedám, tak jsem úplně nemožná, vyzkoušeno, dala jsem si jen vodu se šťávou a běhali mi mžitky před očima. Mě stačí rozpustný, i když preso si taky dám.Momentálně tu žádné sůši nemám, takže si zkrátka zítra namažu ten chleba. :jazyk:

Ono s tim kafem to muze byt i kvuli nizkemu tlaku, ne?
Ja to teda tak mam. Rano sice snidam kazdy den, bez toho bych asi umrela hlady, ale zase nedokazu snidat nic jineho nez sladke. Takze vetsinou mam musli s mlekem nebo jogurtem, nebo nejake sladke pecivo. Chleba se syrem by do me nikdo po ranu nedostal. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
615
4.2.12 15:45

Já jsem taky chcíplotinka. Nebýt manžela, tak nevím nevím. Malá se nám v noci budí v průměru tak 5×, chodím k ní já a pak ráno v půl 8 vstane manžel a já dospávám :pankac: Se snídaní mám taky problém, vstanu a snažím se něco dělat. Manžel mě nutí snídat, většinou si dám i bylinkový čaj, který mě dost pomáhá. A poslední dobou jíme fakt zdravě a musím říct, že je to trošku lepší. :) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
4.2.12 15:46

Tak nějak si myslím,že tvé stavy jsou právě z toho,že nejíš. Tělo nemá živiny,které potřebuje, bodejť bys nebyla jako vymačkaný citrón.
Jedna má příbuzná to s tímhle stylem stravování dotáhla na chudokrevnost a celkové vyčerpání. Vykřesali ji z toho až v nemocnici.

Tak možná to zkusit vzít od pravidelné stravy ? Nějaké prostocviky by tě asi spíš už položily úplně… :?

Chce to pravidelně snídat-vydatně, na spravení chuti k jídlu je dobrý vitamín B12 , na dodání živin třeba Nutridrinky z lékárny.

Snad ti bude lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148
4.2.12 15:46

Gladys tak já tě zítra pohlídám aby jsis ten chleba fakt dala :mrgreen:
No já si dát kávu nebůžu,protože pak se mo točí hlava celý den.
A to jsme zkoušela i půl lžičky rozpuštěné kávy.

Scarlett no klik bych snad ještě zvládla :think:
Ale já když si řeknu že budu cvičit,vydrží mi to pár dní max. týden a tím to končí :roll: Tak jen sem tam tancuju aspoń se nějak protáhnu když už cvičení moc nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.2.12 15:49

Scarlet, určitě to má souvislost s tlakem, už od puberty mám nízký, když jsem ráno jezdila do školy na gympl, tak šumění v uších a mžitky před očima byla normálka. Ale nízký tlak se prý dá zvednout právě nějakým kondičním cvičením. V životě jsem pravidelně necvičila 8o

Weru, já myslím, že ono to asi bude prosté, vyvážený jídelníček, tj 5×denně jíst, jako to ted dávám prťatům, tak i sobě, trochu cvičit, aby nebyl každý normální pohyb tááák strašně namáhavý. No a doufám, že se pak časem vyloupnou nějaké rady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
4.2.12 15:50

Tak zlepšit kondici bych taky potřebovala, vyjdu pár schodů a funím jako největší kuřák :oops: :oops: S postavou problém nemám, hubnout nepotřebuju :nevim:
Nemáte nějaké tipy na pohybové aktivity? Něco zábavného, běhání je nuda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090

Tak já teda po ránu kafe piju pravidelně :roll: bez něj nevím jak by to bylo… Já mám ale nízký tlak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7148

werunkaw pozdní večeře praktikuju taky :roll:
A k domácím prácem se taky nutím a taky se je píšu.
Když to neudělám jeden den zůstává mi to na další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
MegK píše:
Gladys tak já tě zítra pohlídám aby jsis ten chleba fakt dala :mrgreen:
No já si dát kávu nebůžu,protože pak se mo točí hlava celý den.
A to jsme zkoušela i půl lžičky rozpuštěné kávy.Scarlett no klik bych snad ještě zvládla :think:
Ale já když si řeknu že budu cvičit,vydrží mi to pár dní max. týden a tím to končí :roll: Tak jen sem tam tancuju aspoń se nějak protáhnu když už cvičení moc nedám.

Jo a cvičit jsem se i donutila začít, ale skončilo to nataženými svaly a totálně zablokovanou krční páteří. :lol: Jsem holt šikula a nedošlo mi, že jsem se skoro dva roky nehla a napoprvé jsem to přehnala. Hodně to bolelo ještě týden a dneska po 14 dnech to ještě cítím. :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
4.2.12 15:52
Gladys píše:
Scarlet, určitě to má souvislost s tlakem, už od puberty mám nízký, když jsem ráno jezdila do školy na gympl, tak šumění v uších a mžitky před očima byla normálka. Ale nízký tlak se prý dá zvednout právě nějakým kondičním cvičením. V životě jsem pravidelně necvičila 8oWeru, já myslím, že ono to asi bude prosté, vyvážený jídelníček, tj 5×denně jíst, jako to ted dávám prťatům, tak i sobě, trochu cvičit, aby nebyl každý normální pohyb tááák strašně namáhavý. No a doufám, že se pak časem vyloupnou nějaké rady :mrgreen:

Ja jsem sla behat jednou, asi pred rokem. Bezela jsem 5 minut, pak uz jsem byla tak vyrizena, ze jsem si rekla, ze pro dnesek dost. Sla jsem domu a pri vylezani schodu jsem mela presne to co ty popisujes. Mzitky pred ocima sum v usich.
No, lehla jsem si na postel a lezela asi pul hodiny, nez me to preslo. :roll:
Ja jsem pravidelne posilovala, ale kondicku jsem si nikdy nezlepsila, nevim, jak na to. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková