Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Sněženka25 Syn začínal ve dvou a čtvrt, dcera v čerstvých dvou. Oba v soukromé školce.
A neřekla bych, že tam nechtěli, ono ve dvou letech z toho až takový rozum neměli.
Syn je dost splachovací a kolektiv potřebuje jak prase drbání, holka je héérečka, což na její reakce během prvních týdnů taky mělo značný vliv (slzy pár minut při předání a jinak vysmátá jak rajče a při vyzvedávání hlásila, že je ve školce hezky).
Ono já i za sebe jako za dospělou můžu říct, že mi bude příjemnější, když mi někdo nadávkuje nějakou ne zcela příjemnou či dobře představitelnou novou aktivity postupně a ne, že mě do toho rovnou hodí na plno a poraď si jak umíš.
@ka2ka No, tohle by mi mohli říct, ale přihlašování a odhlašování dítěte a jak bude chodit, je na rozhodnutí rodiče, ne školky. Takže bych je asi s úsměvem vyslechla a zařídila se dle svého.
Syn chodil třeba celé první pololetí již ve státní školce jen po-st dopoledne, pak chtěl chtěl chodit i ve čtvrtek a v pátek a asi za další měsíc si pak sám řekl, že tam chce spát (ano, takhle to jde udělat jen když je člověk doma a netlačí ho otázka zaměstnání).
Teď měl na jaře ve třídě čerstvě tříletou holčičku, co víc jak měsíc chodila po dopolední svačině domů a pak jen na některé dny dopoledne.
Byla tam i holčička, co tu adaptaci měla fakt špatnou a i po měsíci celé dopoledne probrečela, tak mamince výjmečně dovolili, aby s ní byla i nějakou dobu ve třídě.
Prostě každé to dítě má jiné potřeby a je fajn, když školka nezastává stádní direktivní přístup.
@Sněženka25 píše:
Na 8 hodin néé, ale to spinkání bych chtěla navyknout od začátku. Ještě uvidím, fakt nevím, jestli radši zvykat postupně nebo rovnou naostro…tak blbej není a vysvěvlit se mu možná leccos dá…ale zase já nastoupím do práce mnohem víc v klidu s tím, že už je zvyklý tam i spinkat…a nééé aby tam poprvé spal v ten den, co já půjdu poprvé do práce a budu trnout, jestli nezačne dělat problémy, že do teď chodil po obědě… A taky se může stát, že seženu práci hned od 1.9. a jiná možnost ani nebude… nicméně stejně tak je možné, že pro něj prostě po obědě zajdu, uvidím dle situace
Ale jinak je fakt kamarádskej, hodně přizůsobivej…na hřišti jde taky hned do hloučků cizích (i starších) dětí a není problém…Ale uvidíme prostěKaždopádně bych ráda tu práci až třeba o 2 týdny dýl než on, abych mohla být v pohotovosti a kdyby něco, tak pro něj zajít
Syn je taky spolecenskej, na hristi beha za detma a ani to nemusi bejt hriste.. Hned se s kazdym da do reci.. A je jedno jestli to je mimino nebo 80ti leta babicka..
A ve skolce to bylo uplne jiny dite.. Dva mesice tam probrecel.. Ja kdyz ho videla v ty satne tak mi bylo uplne smutno.. On tam sedel jak hromadka nestesti, deti ho zdravily mavaly na nej, on skoro neodpovedel.. Byly mu 3.. Dopadlo to tak, ze jsme ho ze skolky stahli a zkusime to letos znovu..
A do skolky se taky tesil..
Ted rika, ze tam bude chodit a spinkat, no ale uz ted z toho mam hruzu ![]()
@a12 jéé to mě docela děsíš…no tak uvidíme no…vše se bude řešit asi až dle situace, no
Tak hodně štěstí, ať je to letos už lepší ![]()
@Sněženka25 píše:
@a12 jéé to mě docela děsíš…no tak uvidíme no…vše se bude řešit asi až dle situace, noTak hodně štěstí, ať je to letos už lepší
Ale mozna te uklidni, ze nam se v zari narodilo druhy.. Takze to asi taky hralo roli.
A dekuji, snad se mu tam tentokrat bude libit vic ![]()
@Huk píše:
Hlavně pořádně vyparádit, první den školky začíná soutěž o nejlepší matku
tak to jsem asi totálně pros.ala ![]()
zakladatelko, normálně tepláky/legíny a triko, na nohy bačkory.. s sebou pyžamo, pokud bude spát, a věci na zahradu.. 2 hodiny u nás první den nikdo nebyl, domů se šlo buď po o, nebo po spa..
ve třídě jsem byla jen na besídce..
Dle pocasi. A nesu veci a boty na ven, veci do tridy. Holky mely saty nebo leginy/kratase, tricko, sukni/tricko, pyzamo. Ale prvni tyden bravam po obede.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.