Co s gymplem bez VŠ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@dreamis píše:
Pokud jsi do 26 let, tak na denni studium, cehokoli co te zajima, nebo mas blizko VŠ, VOŠ.
Pokud nad 26 tak dalkove cokoli co bude vyhovovat dohromady s praci.
A proc by nemohla nad 26 na denni studium?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
A proc by nemohla nad 26 na denni studium?
tak může, ale už si platí zdravotní a někdo ji musí živit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Z pohledu člověka, který má jen gympl, ti fakt radim, dodelej si VS. Pokud te nebaví obor, mas ještě dva měsíce si podat přihlášku jinam a začít v září něco jiného. Budeš toho litovat. Já si v 28 teď dělám znovu VS. Nedokoncila jsem ji, žila jsem v zahraničí, přes covid jsem se vrátila zpět do ČR a pokud nemáš VS a ani nějakou extra praxi, je nereálné tu najít nějakou “lepší” praci. Samozřejmě nekvalifikovanou praci typu za kasou v Lidlu, tam VS asi nepotrebujes. Musíš mít fakt štěstí nebo te někdo případně někam muže dohodit, ale ve většině pripadu ne. Česko je země, která miluje tituly. I jak tu bylo zmíněno, na recepci chtějí aspoň Bc a jestli mas bc z ekonomie nebo z knihovnictví, je jim podle mě jedno, hlavně ze tam něco mas. To je realita. 😀
Takže pokud se nechystas rozjet něco svého, nevzdavala bych se toho studia.
ale prosím tě, kde chtějí na recepci Bc? Všude stačí maturita a jazyk. Spoustě firem, včetně nadnárodních stačí na administrativu taky jen maturita a jazyk a dokonce nemají v podmínkách ani konkrétní střední. Celkem důležitá je i znalost Wordu, Excelu - tam hlavně pokročilé funkce a Powerpoint. Opravdu se střední nemusíš jen do Lidlu nebo k pásu do fabriky. Zakladatelka bydlí u Prahy, tam je spousta možností.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše:
tak může, ale už si platí zdravotní a někdo ji musí živit
No, do 26 let ji taky musi nekdo zivit… A ty 2 litry za zdravotni uz v celkovych nakladech na zivot nehraji zasadni roli. Ono i u denniho studia (krom par vyjimek) se da částečně pracovat, takže by zdravotní mela pokryté.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, do 26 let ji taky musi nekdo zivit… A ty 2 litry za zdravotni uz v celkovych nakladech na zivot nehraji zasadni roli. Ono i u denniho studia (krom par vyjimek) se da částečně pracovat, takže by zdravotní mela pokryté.
Hele a studovala jsi někdy takto pri praci? Neni to totiz zadna brnkacka a hodne zalezi v jake fazi zivota clovek je. Jestli ma svoje deti a jake ma financni zavazky. A castecne pracovat si predstavujes jak? Ono i lidi na plny uvazek si musi brat dovolenou, nebo neplacene volna, aby mohli jet do skoly pri dalkovem studiu, takze je to na ukor odpocinku, nebo penez.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dreamis Jelikož jsem od 18 bydlela sama, tak si predstav, ze jsem ke studiu mela nejdříve brigady a pak praci na polovicni uvazek a nebyla jsem rozhodně sama.
Samozřejmě, ze záleží jake ma zavazky, ale zrovna to, zda je ji je do nebo nad 26 let je skoro to nejméně podstatné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tez jsem kombinovane vystudovala pri plnem uvazku a peci o skolkove dite. Davno po 26.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám jen gymnázium, nemám VŠ. Práce v kanceláři se sehnat dá, pakliže ovládáš alespoň něco navíc (jazyky, IT).
Já jsem před MD dělala na oddělení péče o zákazníka amerického korporátu za něco málo přes 40 tisíc hrubého. Pouze angličtina. Povýšit ještě o 2 pozice šlo bez VŠ v pohodě, ve středním managementu už by byl problém, ale tam by bylo stejně velmi těžké se dostat.
Pokud VŠ dodělávat nechceš nebo nemůžeš, zaplať si alespoň nějaké kurzy (IT), FCE je certifikát docela k ničemu, udělej si radši CAE nebo business english, ale firmy na pohovorech si tě stejně spíš vyzkouší jak umíš konverzovat.
- Citovat
- Upravit
Manžel má taky jen gympl, studium ho silně nebavilo. Postupně se vypracoval do středního managementu v americké firmě. Je chytrý, myslí mu to, dobře ovládá office a umí 2 žádané jazyky. Ale zase všechno se naučil postupně při práci, když začínal na nižších pozicích. Pamatuju si, že tehdy uměl aj minimálně. Teď už mluví v práci jen anglicky. A to si v životě neotevřel žádnou knihu, to bych si snad myslela, že je nemocnej ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
@dreamis Jelikož jsem od 18 bydlela sama, tak si predstav, ze jsem ke studiu mela nejdříve brigady a pak praci na polovicni uvazek a nebyla jsem rozhodně sama.
Samozřejmě, ze záleží jake ma zavazky, ale zrovna to, zda je ji je do nebo nad 26 let je skoro to nejméně podstatné…
Promin, ale ja taky od 18 bydlela sama, mela jsem brigadu a hned po maturite zkraceny uvazek a do toho studium vš, takže rozhodně vím o čem mluvím. Do 26 let ti denni studium prinasi status studenta, moznosti stipendii, bydlet na koleji a taky studujes s lidmi co jsou ve tvem veku. Nad 26 let bych na denni nikdy nesla, pokud je obor i v kombinovane forme studia. Nektere jsou jen denni tak tam pak bohuzel. Protoze jednak clovek uz ma pak svuj věk a pristup ucitelu byva jiny a studium muze byt volnejsi i lepe prizpusobeny - to ale rozhodne neznamena ze je zadarmo. A taky vime, ze na kazde skole to je jinak, proto je treba se divat do studijnich planu, nebo idealne si pokecat s nekym kdo to studuje a nebo ma hotove.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit