Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Pe.M.1 píše: Více
Ta tvá poslední věta. Ale my s nima nežijeme. A někdy je soukromí víc než dražší nájem.
Ja bych teda mame razne rekla, ze se sestrou se muze hadat jak chce, ale odstrihnout vnoucata je hnus a at to kouka napravit. A jako benefit by ji to mohlo psychicky pomoci ![]()
Nesmíš si nechat vše líbit. Je v pořádku žít svůj život. Vícegenerační bydlení bude vždy problém. My se taky takto " hádáme". Jen my se opravdu budeme stěhovat. Ono se to nezdá, ale tím společným bydlením vzniká šíleně problémů. A nejde si nechat řídit život. Chyby určitě dělají obě strany. Ono pak už vzniká prostě alergie a vidíš černě vše. Musíš v tom nějak balancovat. Nám to poškodilo vztahy i s manželovými sourozenci, příbuznými. Už se to vše jen nabaluje. Řešení za nás je fakt jen stěhování a časem si to zas sedne.
@anavi13 píše: Více
Ahoj. Jak to u vás vypadá, kdy se budete stěhovat?
Pokud by sestra frmlala, že tys odešla a ona musela zůstat, to bych ji rázně poslala do háje. Zůstat nemusela.
Jak je to s vlastnictvím domu? Opakovaně tu zaznělo, a i já se k tomu kloním, nemovitost prodat a jít si každá po svém. Něco závažného by tomu bránilo?
@1010 píše: Více
Ahoj. Ještě nevíme. Já pořád doufám, že do Vánoc, ale bylo by hotové jen přízemí. Chlap chce mít hotové vše. Ale myslím, že to bych ho přemluvila. Každopádně nevíme jak to stihneme. Teď kopeme podlahy. Zrušení dotací nám ten rozpočet trochu nabouralo a teď i ty ceny materiálu budou rozhodující. Zvládne se to, ale ještě jsme pořád dost na začátku. Ještě tak měsíc a už se přesuneme z bourání k budování
ale už máme kam odjet do svého a to je fajn.
@Anonymní píše: Více
Tvoje matka je citová vyděračka a sestra si to zřejmě nenechala líbit.
A kolik matce je let? Mluví, jak kdyby byla nemohoucí a hází na vás vinnu za svoji neschopnost. A je to citová vyděračka.
Naše stará teta taky měla takové kecy, že ji někdo najde až bude smrdět, že je furt sama, nikdo ji nepomůže. A to vše říkala před mýma malýma dětma. A i přes ty kecy jsme ji furt navštěvovali, nabízeli neustále pomoc, byli pozitivní, zvali ji na návštěvy, výlety. A skončilo to tak, že se s námi přestala úplně bavit, přestala odpovídat na zprávy, nezvedat telefony, neotevira a vykládá o nás všude, že jsme se na ni vy. srali. Že ona nás má ráda a my na ni s.erem. Je mi to lito. Ale uz mám pocit, že nemůžu nic dělat. A nikdy sem ji neřekla nic špatného. A sem takovej hodnej blbec, že sem se snažila. Ale nešlo to. Ona se rozhodla, že my můžem za její problémy…
Všimni si toho, že tvoje máma má nějaký problém, ale vlastně ho nechce řešit. Tebou nabízené řešení odmítá. Ona totiž nechce slyšet řešení. Jí vyhovuje to, že má něco, co ti může lít do hlavy jako splašky. Je to od ní pěkně hnusné. Ona si uleví a tobě je špatně. To je pěkně toxické a upřímně působí jako citová manipulátorka - to pokládání hovorů, když nejsi na její straně, ty blbé kecy, zkouší s tebou uzavírat „spojenectví“ proto sestře… Jestli tohle dělala dřív sestře, tak se nedivím, že to potom bouchlo. Ona i sestra jsou dospělé. A tohle nejsou věci, které by si nemohly vyřešit. Ty za ně nemáš odpovědnost.
@Anonymní píše: Více
Tvoje matka je citový vyděrač a manipulátor a v tobě vyvolala dokonalé pocity viny. To je to, co manipulátor potřebuje, aby s tebou hezky manipuloval. Nedivím se, že toho má tvá sestra dost. Mám také takovou matku, tak mám bohaté zkušenosti.
Tohle asi úplně nemá řešení. Kdyby se dům prodal atd. jak tu někdo psal, tak by si pak našla zase něco jiného. Takoví lidé problémy vyhledávají, aby ze sebe mohli dělat ublížené a manipulovat ty slabší články kolem sebe. U sestry ji to nevyšlo, tak teď bude všechno valit na tebe no, nezávidím. A jak už tu bylo řečeno, sestra tam přece nemusela zůstat, tak by si řeči, jak jsi je tam nechala mohla ušetřit:)
@Ani123200 píše: Více
A nechala te dobrovolne „odejit“, kdyz mela jenom tebe?