Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Mne z toho plyne, ze sestra za to uplne nemuze, chce vychazet s partnerem i s mamou, to by tvoje mama mela oddelovat. Bavit se s dcerou a nevidat se akorat s jejim pritelem a nekrafat jim do vztahu. Jenze tvoje mama si nemuze pomoct, rozhadala se s dcerou, kdyz ona se zastava sveho pritele, je ji smutno, tak to ted hazi na tebe. ![]()
A ona je vyhodit chce? Já myslela, že se bojí, že jim tam jednou jenom najdete ležet.
Nesnaž se, netrap se, nezměníš to.
Žij si svůj život, tak abys ty byla šťastná. Bolí to, když ti máma řekne, že už nemá žádnou dceru, když s ní netáhneš za jeden provaz.
Věř, že přijdou dny, kdy bude zdravotně ještě hůř a ty budeš ta, která dělá všechno špatně, uslyšíš nadávky, pohrdání.
Přeji ti mnoho sil.
@1010 píše: VíceŽije s ní přece sestra. Mohou se domluvit a obě mít z toho užitek. Sestra je víc při síle, přitáhne nákupy. Matka večer u televize ví, že není v baráku sama…Rozumný člověk v tom vidí pozitiva. Ale když ty dvě spolu nevyjdou, tak ať je matka v baráku sama a sestra ať si žije někde za drahé peníze v podnájmu…
Přišla o ni nejspíš svým chováním. Šťastným se nestaneme pomocí jiných lidí. Štěstí musíme najít uvnitř sebe. Ani fronta lidí by ji šťastnou neudělala, kdyby se o to sama aktivně nesnažila. Statisticky neprožívá zase nic výjimečného (mimo smrti vlastního syna). Ženy přežívají své manžele a bohužel je na nich obvykle péče o stárnoucí rodiče. To je holt daň za dlouhověkost. Ani jedna jste neumřely. Takže o nic nepřišla. Pokud bude chtít, se sestrou se můžou udobřit. Opakuji, nikdo jiný to za ni neudělá. Ať ze sebe přestane dělat oběť a bude jí lépe.
@PaníBovaryová píše: Více
To jsou jen manipulace. Chce, aby se dcera cítila provinile. Ta, co s ní žije, to už nejspíš vzdala a nekomunikuje. Je to asi o chlup lepší než poslouchat ty manipulace.
Nikdy úplně nepřijdeš na to kde je pravda. A vždy se to svádí na partnera a ne na vlastní dítě. Já jsem taky ta nejhorší. Ne manžel. Ač třeba manželovi vadí to stejné to co mě, tak on je přece mnou zmanipulovaný. To tak je. Reálně jsou to vždy žabomyší války. Ale my to třeba dotáhli tak daleko, že nám tchýně kontroluje co vyhodíme do popelnice. Nebo hlídá kdy odjíždím, kolik mi chodí balíků, jak dlouho jsem s dětmi venku a pod. To prostě není normální. Reálně jsou to drobnosti, ale štve to člověka neskutečně. My se vše třeba dost snažili řešit a nepohnuli jsme se vůbec nikam. Byli jsme ve všem fakt špatní a zlí. No když jsme oznámili, že budeme hledat bydlení a odstěhujeme se, tak začalo citové vydírání. Najednou byl problém, že já zlá snacha a syn se o ně ve stáří nebudeme starat. Já teda nevím, ale když někomu neustále nadávám, tak přece nechci, aby se o mě ten člověk jednou ve zranitelném stáří staral ne? Každopádně ty to zvenčí prostě těžko rozklíčuješ kde je pravda. Ale máš právo žít svůj život. Nemusíš být s matkou pořád. Děti musí vylétnout z hnízda a rodiče je musí nechat jít.
@anavi13 píše: Více
Známá se s podobně jednající tchyní taky rozhodla opustit společný dům a zařídili si vlastní. Nedalo se to vydržet.
@Klávesa289 píše: Více
Nedivím se. Je to opravdu velice náročné. To odstěhování je nejlepší řešení všech konfliktů. Každopádně to určitě není tak jednoduché se jen tak odstěhovat.
@PaníBovaryová píše: Více
Přesně! Citové vydírání jako prase a zakladatelka to vůbec nevidí.
@Rosebery píše: Více
jo, kdyby to nebylo tragické, tak by to bylo až k smíchu, zakladatelka je matinkou zpracovaná úplně dokonale, a matinka je největší chudáček
@stinga
Ježíš už zacinas byt trapna. Znam te i z dalsich diskuzi. Vzdy vis vse nejlip. Trochu soucitu by ti neuskodilo…
Mama mi nikdy nevycetla, že jsem odesla. To mi bylo vycteno sestrou. Kdyz uz vse tak znas, precti si alespoň celou diskuzi…
Ani mi takove vety driv nerikala, to zacala az ted. Uvedomuju si její spatne chovani, proto jsem zalozila tuhle diskuzi prece. Kdybych byla zpracovana, asi bych na jejím chování nic zleho nevidela. Ale vidim to. Na to mi uz ale nedokazes rict, co s tim. Odborniku… ![]()
No a jak to celé vidí sestra? Já nevím, jak často jsi ty s mamkou v kontaktu. Ty tam s nimi nejseš, ony ty žabomyší války dokážou člověka dost vysát. U nás to bylo tak, že babička tetu, kterou viděla 1× za půl roku zbožňovala a po mojí mamce, která o ní pečovala, se vozila.
No a mamce je už dost let, takže budete muset se ségrou vyřešit základní věc, kdo mamce bude ve stáří pomáhat. Opravdu mi to dost připomíná osud mojí mamky, taky pečovala o babičku (jo, o tu, co jí nesnášela) do posledního dechu, pořád měla pocit, že ona se obětuje a ostatní jsou nevděční včetně mě. Nelíbilo se jí, že jsem se osamostatnila, ale já byla jedináček. S tátou se rozvedli hned po mém narození, takže byla sama pořád. Upnula se pak právě na babičku a dědu. Já abych udržela s mamkou dobrý vztah, tak jsem musela tzv. chodit po skořápkách, aby se neurazila, aby nevěděla o něčem s čímž by nesouhlasila a přišlo by jí to nebezpečné a tak. No ale tohle bylo od dost raného dětství, musela jsem lhát a tak…to ty jsi takhle neměla? Moje nejstarší vzpomínka je, jak je máma zavřená v pokoji, že se urazila, nebo naštvala a já strkám prsty pod dveře a snažím se jí uprosit. Netuším, kolik mi mohlo být. Já jsem si jistá, že moje máma si tu svoji citovou manipulaci neuvědomovala.
Od sestry to teda zni divne ty vycitka, ze ses odstehovala. Kde bys tam mela bydlet, kdyz tam bydli ona s rodinou? ![]()
@rodinka4

Jo nekteri tu vi vsechno
Je z toho i ona samozrejme hotova. Ale viz příspěvek vyse, ona brání sveho pritele. Tak se to vyhrotilo… s ní řeč moc není, dá na nej. Je pod jeho vlivem. Ani vlastně nevim cim mu tak nase mama zacala vadit… nicim jako zasadnim. To byly spis takove drobnosti, ale vyustilo to v hadku, kde si nadavali. A máma tohle nedala a jeho uplne zacala nesnaset a davala to sestre sezrat a ta ho branila a proto se nebavi..