Co s mojí mámou, nechci, aby byla sama

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
7.4.26 10:37

@Yasmen
Ona neodstrihla vnoucata. Sestra ji nechce vnoucata ukazovat. Mama o ne zajem ma. Je to naopak.

• Citovat
  • Upravit
2671
7.4.26 10:39
@Deni.Tr píše: Více

Tak je otázka, zda v té době právě máma nebyla víc upnutá na tu sestru a nejela tam citová manipulace ve směru: „Přece mi nemůžete odejít obě, když zlá zakladatelka se odstěhovala pryč.“ To by i vysvětlovalo, proč v té době začaly ty rozepře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 10:44

@PaníBovaryová
S temi priznaky jako vysoky tlak, buseni srdce atd… ze nevi co s tim. Aby ji proste bylo lip. Ze k psychologovi nechce.
Všichni ji tu vidíte jako hroznou mrchu, asi se to neda vidět z jednoho prispevku. Dost pro nas dela a pomaha nam. Nez se pohadala s tou sestrou vubec me takto nevysavala. To dela az ted. Nebo zacina senilnět.

• Citovat
  • Upravit
21428
7.4.26 11:01
@Anonymní píše: Více

Tak jako… polož si otázku, jestli v tom reálně pomoct chce. Zvlášť když normálně chodí po doktorech, jak píšeš, ale s tímto jít nechce. A proč asi nechce.
Třeba tě něco napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
7.4.26 12:01
@PaníBovaryová píše: Více

Tak já odešla v 19 letech a šetřila jsem si na to od 16. A nejdřív lítaly talíře, že jsem nevděčná, pak hrála na city, že budu moct doma kouřit i pít a ona mi to bude platit, jen ať se nestěhuji. Ale po pár něsíců trvajícím útlumu vztahů, než si tohle sedlo, jsme měly vztahy celkem dobré. Jen se člověk musel přizpůsobit povaze. Ale jako mám pocit viny, že máma byla většinu života sama a spíš nešťastná, ale nebyla to moje chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
7.4.26 12:14

A pohled sestry na spor s mamou znas? Co ji vadi? Proc se s mamou nebavi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
7.4.26 12:51

Nemyslím si. Tvoje máma je slušná manipulátorka. Ty jsi ji nenechala, odešla jsi a osamostatnila, jako to dělá drtivá většina dospělých dětí. Řešením by bylo dům prodat a koupit dva byty. Nevím, jak moc je to ve vašem bydlišti reálné.
Jinak bych se prostě obrnila trpělivostí a nechala je, ať si to mezi sebou vyřídí samy. Mámě bych v rámci možností pomohla, co by bylo nad její síly. Doprovodila ji k lékaři. Vic asi její život žít nemůžeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
7.4.26 12:52

Mně stačila ta památná věta o nechání ji tam. Ty nejsi povinna činit svou matku šťastnou. Slušně tě zmanipulovala, že se ji snažíš omlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 13:06

@Klávesa289
Tak taťka náš ji zemřel, zůstala sama. O rodice se starala do posledního výdechu a přišla o syna, když mu bylo 5 let. Neměla to jednoduché, s tímto žít tolik let, se ztrátou malého dítěte… proto na tom nebyla nikdy psychicky dobře. Proto se asi fixovala na mě a sestru. O tu teď taky přišla. :roll: a zbyla jsem já… není to černobílé.

• Citovat
  • Upravit
2332
7.4.26 13:10

Vy si tu niektore tak neskutocne domyslate 8o
Zakladatelka, nie je rozumna rec aspon so sestrou? Ved aj ona musi byt z tohto stavu nestastna… Zit pod jednu strechou a ignorovat sa, je narocne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 13:15

@Gerbera001
Tam byly dlouhodobe spory kvuli souziti. Takové ty zabomysi valky… kdo kde parkuje, kdo koho rusi, kdo naplnil popelnici, ze tam ten druhy uz nenacpe odpadky atd :lol: no ale pak to rozeskl sestry pritel, ktereho si nasla, protoze rekl moji mámě nějaké nadavky - navic v mámy domě a to si mama nenechala libit a pohadala se nejdriv s nim. A sestra brani pritele. Z jejiho pohledu to znam, ale jeji pritel je podle me dost drzy a nevychovany a sama ho nemusim. :roll:

• Citovat
  • Upravit
1354
7.4.26 13:18

A za co by se mela sestra tedy mame omluvit prvni? Ona ji nenadavala a pritel se asi omlouvat nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
7.4.26 13:23

@Gerbera001 ze jej priatel jej nadava

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
7.4.26 13:30
@rodinka4 píše: Více

Ale to je mezi nim a matkou. Ale dcera s matkou by se bavit mohla. Otazkou je, jak moc si dcera mysli, ze je jeji pritel v pravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.26 13:56

@Gerbera001 to by bylo asi na dlouho to tady popisovat, kdo začal, kdo se ma za co omlouvat. Je to zacarovany kruh… jen vim, ze pri poslední hadce byla sestra na mámu hodne ostrá, že jim tam vlastně ona vadí, že je ruší atd… ale je to mámy barák a ona je tam nechává jen z vlastní dobré vůle. Mohla by je taky vykopnout na ulici, ale říká, že ti vnoučátka, za to přeci nemůžou a nechce jim brát domov. Oni za ní ti malý nesmí a sestry přítel jim navykládal, jaká je jejich babi čarodějnice a oni si to teď opravdu myslí. Přitom ještě před rokem je chodila hlídat. :( myslim si, ze on není hodný člověk a sestra to nevidí a jakmile na něj začala máma nadávat, tak ho sestra brání a došlo to vlastně k ukončení vztahu mezi nimi. Tak si jen myslim, ze by se mela sestra omluvit prvni, kdyby k tomu doslo a to za sveho pritele, který podle me zas manipuluje s ní. Své bydleni hoch nemá, ale bude pi*ovat v domě sve skoro tchyne, kde je zadarmo. Chapu, ze spolu nemusi vycházet, ze i s mamou je to tezke, ale ucta a respekt mu chybi. Ma se pochlapit a sehnat si sve bydlení. Máma je v nervu z nich, ze je tam má. A nema odvahu je vyhodit. Proto se nechci mezi to plést, ja se nechci rozhadat ani s jednou z nich. Mam je obe rada a vychazime. Jen mi zacalo vadit tohle mámy chování, kterým me deptá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová