Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
soucit s kým mám mít? s tvojí mamkou, s tebou nebo s tvou sestrou?
a mamčino špatné chování si možná teda asi uvědomuješ, ale zároveň ji hned obratem ospravedlňuješ, protože jsi od ní zmanipulovaná celý život,
a co s tím? to ti tu řeklo hafo uživatelek, že s tím nic neuděláš,
možná se prohodit se sestrou? jako bydliště? ty matku omlouváš, se sestrou se už navzájem nesnáší, tak třeba by to pročistilo vzduch
@stinga
Spis jak mam teda s mámou jednat nevim. Abychom udrzeli v pohode vztahy, ale abych se nenechala od ni vse líbit..
Jinak prohodit bydleni se sestrou nechci, mame s manzelem svuj dum, ktery jsme si postavili a uz budeme mit i splacenou hypoteku… děti tu maji školy, školky atd nehodlam se kvůli nim stěhovat.
@Ani123200
Sestra porad mele jako kolovratek to same dokola, ze se nema mame za co omlouvat, ze se s ni bavit chce, ale máma s ní ne a obhajuje toho svého pritele…
Jinak dětství no, mama na nas hodne kricela a byla spíš přísná. Zaroven se nam moc ale nevenovala, nezajimala se. Takze ten vztah byl spis chladny jo a taky jsem lhala, abych nedostala vynadano, ale v puberte mi to spis bylo jedno. Byla jsem trochu rebel.
a delala si co chci… sestra byla jina, ta byla poslusnejsi. Proto jsem se i hned po skole odstěhovala ke kámošům na byt. Pak jsme se vidali tak nejak obcas, normalne… a co mam deti, tak se vidime casto. Treba 1× za týden, ale spis z důvodu hlídání. Než jako ze bychom spolu nekam vyrazili - to ne. Ale napíšeme si klidne kazdy den, jak se máš nebo co nového, nebo pošlu fotky dětí, co dělaly… o ty ma velky zajem. Moje záležitosti ji proste tolik nezajímají. Na krafání má sousedky.
Sestra je ve vleku toho přítele, tak s tím asi nenaděláš nic. Když nadhodíš potřebu péče do budoucna, tak co ona, když společně bydlí? Nicméně když tobě 1× týdně máma hlídá děti, bude to asi spíš na tobě.
Tak prostě mámě řekni, že sestra si nedá říct a ty za to nemůžeš, že se rozhádaly. Takové ty osudové věty jako: Nechci přijít ještě o druhou dceru. Nebo: Jsem všem na obtíž. Nebo: To mám za to, jak jsem se o vás starala. Tomu se u těchto typů lidí nevyhneš, pouštěj to jedním uchem tam, druhým ven. Je super, že se mamka baví aspoň se sousedkama. Moje máma nikomu moc nevěřila, takže jediný důvěrník ve všem jsem byla já a bylo to náročné.
@Ani123200
To byl taky asi duvod jejich hadky, co vsechno tam sousedkam navykladala o sestre.
ale jo lepsi, ze alespon s někým si drbe ![]()
Jinak s tim pocitam, ze budu pomahat hlavne ja. Uz pristi tyden to zacina, kdy ji vezu o doktoru. Nevim, jak to ale zvladat, mam jeste male děti. Predskolaka a mladší pujde do skolky v zari a ja do práce.
jsem osvč, takze kazda jízda k ní nebo s ní někam = minus penize nebo dohaneni po nocich. A sestra si bude v klidu. Sestra by byla ochotná obcas mame pomoct, ale máma uz od ni nechce.
No mně hlídala tchyně nebo manžel, protože mamka už byla poslední rok a půl v ošklivém stavu a nešlo pečovat a mít u toho u sebe děti. Ale taky dost toho si musela mamka obstarat sama, když zazdila všechny ostatní kromě mě. Jen na chemošky by padla celá dovolená a to s přihlédnutím, že na děti a manžela bych neměla ani den. A kromě chemošek bylo i spousta jiných vyšetření. Měla i tu sestru, jejíž manžel je v důchodu, tak jí mohl vypomoct. Ona poslední léta je nechtěla ani vidět, ani na smrtelné posteli ne. Snad tvojí mamce zdraví vydrží co nejdýl, než děti budou samostatné.
Tohle jsem měla se svým otcem. Je to totální cesta do pekla. Do půl roku budeš vyřízená troska. A stinga má pravdu. Tvoje matka je strašnej manipulátor. Vyvolává v tobě pocit viny. To jen ty to nevidíš.
A předtím tohle dělala ségra? A mamka ji za to promlouvala? Tak aspoň si to zkusíš jaké to je. Třeba ty konflikty mezi sestrou a mamkou uvidíš v jiném světle. My taky pomáhali a dočkali jsme se jen nadávek. Pak když jsme utnuli pomoc, tak byli všichni okolo překvapení podobně jak ty, že jim ta pomoc rodičům komplikuje život.
@anavi13 píše: Více
Přesně! Dokud si to člověk nezkusí na vlastní kůži tak nevěří a moralizuje.
@Bafonek píše: Více
Jojo předpokládám, že reakce bude hlavně taková, že ségra jen seběhne dolů a může mamce pomoci. To, že má taky děti, práci atd. se nepočítá, když bydlí ve stejném domě.
No a představ si, že kdybys byla zaměstnanec, padne tvá řádná dovolená na matčiny pochůzky.
@PaníBovaryová píše: Více
A kromě toho bude poslouchat výčitky.
Je mi to moc líto. Ale obávám se, že s tím moc nenaděláš. Maminka sama není. A může se přece také snažit vztahy urovn(áv)at. Se sestrou jsi o tom mluvila, nějak v klidu? Asi musíte brát maminku s rezervou - vím, že se to lehko píše.