Co s ní sakra je? Pořád pláče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3172
26.9.12 22:42

My měli to samý se synkem..a nepomohlo nic jinýho než chování nebo prostě naše přítomnost. Malá tě potřebuje, potřebuje tě cítit a být ti na blízku. Chce cítit bezpečí a to je pro ni jen u tebe!! Musíš to nějak vydržet našeho maléto to drželo tak půl roku..ale do roku byl snad nejuřvanější dítě na světě. Ale neboj jak začne lézt nebo chodit, bude vše jiné!! Pevné nervy přeju!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
26.9.12 23:51

Nebolí ho bříško? nevim jestli kojíš, nebo už začínáš přikrmovat nebo tak…
změřila bych teplotu, koukla do pusy, jestli se nedere další zub, zkusila bych zavinout na noc.
A pro jistotu asi i ten doktor, jestli je ta změna tak markantní, tak třeba ho fakt něco bolí a doma na to nepřijdeš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
27.9.12 00:36

Malý nám to taky občas dělá a jestli jsi si jistá že malá je napapaná, v suché plínce a pořádně odříhnutá tak jí nech ať se vyplaká ona pak usne, jsi jsme četla že tady to psychologové nedoporučují :roll: ale když jsem byla u malého a snažila jsem se ho uklidnit a furt být napříjmu když jen zakňoural, myslím že se to mnohem zhoršilo, ne vždy to co tvrdí psycholog je nejlepší

• Citovat
  • Upravit
26833
27.9.12 10:44

Je na UM, odstavil se sám, teplotu nemá, vypadá to, že další zub se klube. Dnešní noc už byla lepší, vždy ho uklidnil dudlík a jednou jídlo, tak doufám, že už to bude lepší. Zkusíme dnes koupit ten Nurofen a nějaký gel na dásničky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
787
28.9.12 20:17

Ahoj my mále doma 5 měsíčního chlapečka. Kojila jsem ho přesně 3 měsíce za neustálého řevu. Byl tak nespokojený, že doktorka sama říkala, že je asi nervák a já pomalu věřila, že skončím na psychině.
Pak se mi díky stresu ztratili ze dne na den mléko, dala jsem nutrilon a holky přísahám, že během 2 dní mám to nej nej nejhodnější miminko.Za celý den nezaplače, směje skoro pořád, brouká si…a to mi tenkrát při kojení krásně přibíral, takže nevím co bylo špatně.
Kamarádka má 4 měsíční, je na prášky, pořád jí malý řve a řve, kojí co 2 hodiny, je nevyspalá a vystresovaná. A už jsou i na antibiotikách, malý chytl průdušky. A já si například vůůůbec nemyslím, že kojení chrání proti nemocem. Její malý je toho zářným příkladem. Můj první syn byl kojený 5 týdnů a teď je mu 12 let a marodí tak 1 za 2 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
28.9.12 20:46

@Reinka Tak jak to s váma vypadá, už je líp? Pokud něco bolí, ten Nurofen je super, můžeš ho dát i když není teplotka :palec: jo a to mazání do pusenky je perfektní Mundisal gel, malá měla zanícenou uzdičku pod jazykem a dr na ORL mi to doporučila, opravdu to fungovalo :potlesk: Tak přeju klidnou noc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
28.9.12 20:50

@Sazkarka JE PRAVDA, ŽE KOJENÉ DÍTĚ MŮŽE BÝT NEMOCNÉ, ALE MĚ DR ŘEKLA, ŽE DÍK KOJENÍ, MÁ KLIDNĚJŠÍ PRŮBĚH NEMOCI A LÉPE SE S NÍ VYPOŘÁDÁ, NEŽ DÍTĚ NA UM :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
28.9.12 21:03

@monalka nechci to zakřiknout, ale na dnešek spal u našich a proběhla klasická noc :dance: Přes den už je OK, tak snad už bude dobře :hug: Dneska spinká asi od pěti, tak jsem zvědavá v kolik mě ráno vytáhne z postele, normálně chodí spát v šest, jediný, co ukazuje na to, že jsme měli tři krušný dny jsou jeho vyřvaný hlasivky :? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.12 21:06

Krásný večer všem. Mé Terezce je už půl roku a její chování je čím dál šílenější.. Věděla jsem, že miminka pláčou, i z neznámých důvodů, ale všichni mě utěšovali, že až pomine šestinedělí nebo maximálně 3 měsíce, že to pomine a stále nic. Terezka je velmi náročné dítě, nespí přes den více jak dvakrát půl hodiny, v noci se budí 20 krát, a to opravdu, někdy se vzbudí a je vzhůru i 1,5 hodiny. Postýlku jsme zkoušeli dávat na všechna možná místa a žádné zlepšení. Je na UM od třetího měsíce, protože jsem byla nucena brát léky, které nesměly kojící a beru je doteď. Mlíčko jsme již vyměnili. Dávám i příkrmy.. ale pořád je strašně ukňouraná, celý den se otáčí na břicho a pláče. Dokonce se i posouvá a sedí, od pátého měsíce! Je strašně divoká, ve všem napřed. Večerní usínání je stále horor, trvá to třeba 3 hodiny, než zabere.. Dle doktorky je to normální, ale podle mě ne.. evidentně má problémy se spaním. Ale jinak se přes den vůbec nezdá unavená, naopak, je stále plná energie, pořád se hýbe( a možná proto má často hlad, krmíme ji po ani ne 2 hodinách, protože nevypije víc jak 120 ml a dělá u toho kraviny ), mlátí sebou v postýlce, zvedá hlavičku a hystericky se chytne mých rukou a přitahuje nohy nahoru..vydrží mít nohy nahoře i minutu v kuse, a hlavu taky.. je taková pořád jakoby v křeči, musí sebou švihat nebo mít aspon hlavu nahoře :-( Je toto normální? Má někdo takto šíleně hyperaktivní dítě? Neměla bych s ní zajít k nějakému dětskému psychologovi nebo neurologovi? Existuje něco na usnadnění usínání? Třeba homeopatika?
Já už si vážně nevím rady.Jsem absolutně vyřízená, nemám sílu pak na nic. Nevyspím se v noci a ve dne si taky nemám šanci odpočinout.
Jak jste čerpaly energii vy, maminky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
28.9.12 21:22

@terinka2012 zkoušela jsi ji zavinout? A co šátek, uvaž si ji na tělo a jemně pohupuj :think: Však nemusí tolik spát, každé dítě je jiné, ale potřebuje se občas uklidnit, odpočinout si. Promiň že se ptám, ale jak jsi na tom ty? Jsi nervák, nebo neřešíte nějaký problémy? Oni mimča z mámy hodně vycítí, ikdyž nekojíš, myslím tím takový ty vibrace co kolem sebe šíříš :think: Nevím, jestli se vyjadřuju srozumitelně-prostě někdy vede cesta k problémům dítěte přez jeho mámu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
28.9.12 21:23

Nečetla jsem to celý, ale nebolí jí třeba bříško??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.12 21:48

Bříško jí nebolí vůbec, to spíš asi ty zoubky teď.
Ale jde o to, že ona se v noci budí tolikrát a nemůže zabrat a že přes den nepotřebuje spát? To se mi moc nezdá právě, měla by se víc spíše zklidňovat, ne? Odmala je živější, tak jsem doufala, že postupem času se to zlepší.
No já jsem spíš nervnější typ, to jo, ale s manželem neřešíme žádný problémy, nehádáme se, je vše v pořádku. On si s ní hraje třeba 3 hodiny v kuse a nestačí jí to, a nic jí neunaví. Hlavně mi je divný, jak sebou pořád škube, že nevydrží ležet. Z kočárku se škrábe ven, pláče tam..
Je hodně nervní, a já z ní, protože za toho půl roku jsem si opravdu neodpočinula a to je strašně vysilující..Taky se pořád vzteká, u oblíkání, o přebalování, někdy i u pití.. prostě samé boje, u všeho.
Má někdo takovéto miminko a jak to zvládá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.12 21:50

A zavinovat nenášela již od narození, škrábala se ven a mlátila packama, že se z toho vždycky dostala.. Chovat se chce jen někdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
28.9.12 22:13

Co na to váš pediatr? Pokud si myslíš, že není něco v pořádku, zažádej si o doporučení k neurologovi. Naše malá je nedonošená, tak tam jezdíme po 5ti měs. a vždycky mě to úžasně uklidní, že je vše v pořádku, že se vyvíjí jak má :D :mavam: Myslím, že k psychologovi ji nevoď, na to je ještě malinká, to podle mě až tak ve dvou letech.Ten neurolog tě snad uklidní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2853
29.9.12 15:17

@Reinka Můj malej byl sice uřvanej od malinka, ale při zubech to probíhalo úplně stejně, jak popisuješ, bylo jedno jestli je noc či den, prostě trpěl jak pes a já s ním, plakal i v náruči, ikdyž byl u mne klidnější, smích se střídal s kňouráním, nářkem a řvaním, začalo to na 5 měs., rostli mu postupně, takže jsme si fakt užívali každý zub zvlášť a v 8 měs. měl už 8 zubů. V té době mi připadalo, že nepomáhá ani chladivý gel, ani čípek ani kousátka, prostě nic, nyní asi jak je už větší a práh bolesti je vyšší, chladivé kousátko i gel pomohou víc. Jo a každej zub se klubal min. týden, většinou dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí