Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
mám 14 týdenního chlapečka který je částečně kojen a přikrmuji ho Sunarem, protže mám málo mléka. Už týden má malý zelenou stolici. Je to normální?
Ještě bych se chtěla zeptat kolik ml mléka by jsem měla malému dávat do lahvičky, když nekojím (kojím z prsu ob jedno krmení - jinak nemám mléko skoro vůbec).
díky ![]()
Ahojda…zelená stolice při UM je úplně normální!!! a co se týče množství…náš Kuba je na UM skoro od narození (proč je na dlouho) a v 5ti týdnech mu nedělalo problém vypít 120ml každé tři hodiny. Ale je lepší dávat např. 60 nebo 90ml a kdyby po vypití plakal, že má málo tak nechat odříhnout a ještě třeba 30ml dodělat…takle jsem to dělala já, ale jak říkám, měl jen UM a byl zvyklý na pravidelné stejně velké dávky, takže těžko říct, jestli ve tvém případě nebude chtít pokaždé jiné množství (podle toho kolik si veme od tebe při kojení).
@X-333 píše:
Ahojda…zelená stolice při UM je úplně normální!!! a co se týče množství…náš Kuba je na UM skoro od narození (proč je na dlouho) a v 5ti týdnech mu nedělalo problém vypít 120ml každé tři hodiny. Ale je lepší dávat např. 60 nebo 90ml a kdyby po vypití plakal, že má málo tak nechat odříhnout a ještě třeba 30ml dodělat…takle jsem to dělala já, ale jak říkám, měl jen UM a byl zvyklý na pravidelné stejně velké dávky, takže těžko říct, jestli ve tvém případě nebude chtít pokaždé jiné množství (podle toho kolik si veme od tebe při kojení).
tak to jsem si s tou zelenou stolicí oddychla - měla jsem nerva že je to něco špatného. jinak s tím mlíčkem když nekojím tak mu dávám 150ml a bez problému to celé sní a kolikrát ještě pláče že má hlad… ![]()
Já teda dávala 90ml, někde jsem to četla vypsaný, že 150ml je od 3m? Myslím. Ode mně si vytáhl kolem 50-70 a zbytek dostal z flašky (60ml), takže na to jedno krmení měl celkem +/- těch 120ml, záleželo, kolik si vzal ještě flašky
Ale když hlídala máma, tak dostával jen těch 90ml a stačilo mu to, když mu dala víc, tak mi ho leda zabetonovala ![]()
Tak me doktor rikal, ze 90ml na jedno krmeni. No a mimi pry ma vypit za den 120ml - 150ml na kilo sve vahy. Takze nase mala pila na 3kg cca 450ml denne po zacatku.