Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, moje málá ve spánku divně dýchá. Vždycky se 3× nadechne jakoby zhluboka, pak je asi 3-5 vteřin pauza a zase pak ty 3 hluboké nádechy. Dělá to tak od narození. Narodila se přesně 36. týden a byla hrozně maličká, ptz měla špatnou placentu. Mám ještě dvouletého synka, ale ten dýchal normálně pravidelně bez přestávek. Mám o ni strach, aby byla v pořádku… Setkaly jste se s tím někdy? Je to normální? Děkuji za každou reakci.
Kolik ji je? malé děti dýchají nepravidelně, proto se taky u nedonošených doporučuje mít i monitor dechu pro zichr.
Ahoj, tohle jsme také měly a když jsem se ptala Mudr., tak prý je to normální a srovná se to. Kolik jí je?
Malé jsou 3 měsíce. A nevíte kdy by se to asi mělo srovnat, plus mínus?
@ketka15 Malý byl přenášený a dýchal podobně, akorát on měl ty pauzy tak dlouhé, že monitor dechu řval…
Až půjdeš na kontrolu, tak se zeptej…naší jsou dva měsíce a pomalu se to upravuje…
Jsem ráda, že slyším, že to není nic vážného, manžel to totiž dělá dodnes (31 let) a ze začátku mě to dost děsilo, pak jsem si zvykla…
U nás to měli (mají) obě děti. Malá měla pauzy kolem 8 vteřin, malý tak 5-6. U malé jsem z toho byla taky hodně vyplašená, ale dr. mě uklidnila, že je to spánková apnoe a je to normální. Ptala se, jestli nám to nespoští alarm na monitoru, protože některé děti nedýchají i 30 vteřin. U malého už to tolik neřeším.
Teď jsem to chtěla napsat, jestli to není třeba spánková apnoe, ale u dětí jsem o tom neslyšela. ![]()
Holky, strašně moooc vám všem děkuju, že jste mě uklidnily. My to měly spolu složité už v těhu, každý den jsem se modlila, ať to dobře dopadne a v pořádku ji donosím a teď mě vyděsí taky kde co, a to už jsem maminou po druhé, akorát první těhu bylo úplně v poho… Ještě jednou moc děkuju
Ahoj, naše malá ve spánku zvláštně dýchá, resp. 5× se nadechne, pak 5 s. pauza. Je ji mesic. Mely jste to taky u dětí? Je to normální?
Ahoj, presne to tenkrat delala dcera, proto jsem tady tenkrat ten dotaz davala.Byla jsem z ni na nervy, jak se rika
Asi 2× se stalo, ze nam spustil i monitor dechu.Na ty pauzy trpi doted, a to ji bude ted v sobotu 9 let
Ted mame doma dalsi 3mesicni poklad a ten to dela taky
Jen syn nam to nedelal
Snad jsem trosku pomohla ![]()
@ketka15 diky za zprávu. Takže z toho tedy nakonec nic nebylo? To je dobre
Zeptám se na to v poradne. Už si nepamatuju, jak dýchaly starší deti. Možná taky tak a jen jsem je nepozorovala. Snad to bude ok. Ale člověk si toho vsimne.
Jsou to ty spankove apnoe, jak mi tam tenkrat psali do odpovedi. I p. doktorka mi to pak potvrdila.Ony pokud ty pauzy nejsou moc dlouhe, tak je to asi v pohode. U nas to p. doktorka neresila. Dcera mi tenkrat 2× spustila monitor dechu.To jsem mela malem infart.Ted 3. ditko to dela taky. Kdesi jsem tenkrat vycetla, ze je to snad dedicne ![]()
Ahoj Maminky.., chtela bych se zeptat mam 6 denniho novorozenecka holcicku a zajimame zda je normalni kdyz pri prechodu do spanku obcas prudce vydechuje je to videt na hrudnicku jak skace dolu a po prilozeni papiroveho ubrousku je to faze vydechovani…, po nejake chvilce to ustane ( a nebo ustane kdyz ji probudim nebo nejak narusim usinani, mam vypozorovane ze je to z prevazne vetsiny ve spankove fazy jejim zacatku, a kdyz to ma vypada to desive…, barva miminka je stale v poradku. Zadne apnoe jsem nevysledovala jen to obcasne prudke vydechovani, u ktereho ji skace hrudnicek. Mam se bat ci je to normalni a srovna se to? Mam jinak i monitor dechu ale kdyz to vidim dela mne to starost. Dekuji za pripadne odpovedi