Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den.
dnes jsme byli na kontrole. mame 13týdnu, takze pres 3 mesice a malej ma 6,5kg a cca 63,5cm. porodni vaha byla 3kg a 51cm. od 6 tydne jsme plne na UM, bohuzel mlicko nebylo
ale o to nejde. DR.se zhrozila ze vazi moc, a nemame ho tak krmit, ale neprijde mi ze ji hodne, vypije shruba 150ml na jedno krmeni, nekdy 120ml. po 3 hodinach ve dne, v noci se budi jednou…ani nevypada tluste, je krasnej
a spokojenej.
a dalsi co me trochu zdesilo bylo ze ma vzadu mekkci hlavicku, tak nam zvysila z 1 kapky vigantolu na 2 a k tomu mu mame davat jeste 2krat denne vapnikovy sirup-pul lzicky. cetla jsem uz o krivici, a bylo tam ze priznaky jsou mekci hlavicka a poceni hlavicky..nekdy kdyz jí, tak se mu zpoti hlavicka, ale jen obcas, a ma ji vzadu trosku placatejsi
bojim se, aby to nebylo nic vaznyho, za mesic mame dojit na kontrolu. priznavam se ze na tu kapku denne jsem nekdy zapomnela
ale ted to mam vsude napsany, ptz mam o neho strach…mate s tim nektera zkusenosti???
ta váha mi vrta v hlave ale kazde mimi je jine, a muz ma pres 190 cm, takze.....no ale ta měkká hlavicka mi dela starosti
budu mu pravidelne vse kapat, aby to bylo za ten mesic dobré. prosim o zkusenosti, rady, uklidneni apod. MUDR.se netvarila nejak ze by to bylo vazny, ale znate to, je to nase prvni miminko a strach je veliky…dekuju za odpovedi
Ahoj, málá měla ve třech mesících 6,5 kg a 63 cm. Teď má 7 měsíců a má 9,5 kg. S váhou bych si nedělala starosti.
Tak s měkkoou hlavičkou neporadím, ale co se váhy týče, tak náš prcek měl při narození taky rovná 3kg a 49cm a na 3měsíční ko měl 6120g a 60cm a to nám paní dr v 6týdnech říkala, že nás ve 3 měsících určitě nebude očkovat, protože malej je plně kojenej a určitě nebude mít ještě pět kg…te´d mu bude 5 měsíců a máme 8kilo a paní doktorka neříkala nic…od 3 měsíce jsme na sunaru, týden před ukončeným 4 měsícem jsme začli se zeleninkou, do které se pustil s chutí, papal bez problémů a bez reakcí, tak jsme dostali svolení najet i na ovoce, takže máme ráno mlíčko, k svačince ovoce, k obědu zeleninku, k svačince kaši, večer mlíčko a občas, když málo sní vzbudí se v noci na mlíčko a stejně nám furt nábírá jak blázen…rozhodně ho nepřekrmuju, papá když si řekne, ale těch! nepsaných" 5 porcí denně má, mlíčka vypije tak 150ml, kaše taky a ovocných a zeleninkových příkrmů sní tak tu menší skleničku, prostě je to jen kus chlapa, tak si nedělej starosti, je to prostě větší miminko ![]()
A ještě abych dodala, tatínek je normální postavy má 70kg na 180cm a já jsem prcek mám 42kg a 153,5cm, takže po kom je tak obrovskej netušim ![]()
Malej měl ve dvou měsících 8kg sice měl porodní váhu 4500g ale i tak.
V roce 15kg manžel má 2m. Doktorka to nikdy neřešila. 6,5kg ve 3 měsících je naprosto normální a má to hodně miminek ba i víc. Dneska je našemu prckovi 2.5 je teda velkej vypadá tak minimálně na 3 možná na 4 roky ale je akorát svalnatej spíš štíhlejší takže se neboj.
Starší měl ve 3 měsících 6600g a 67cm, mladší 7000g a 61cm… Nikdo to neřešil, ale je fakt, že oba dva byli plně kojení… ![]()
Teď ve třech letech mi starší přijde tak nějak normální (101cm a 15kilo) a mladší je v roce dokonce o něco menší a lehčí, než byl starší (má 10,4 kg a 79cm) ![]()
Příspěvek upraven 23.08.12 v 11:17
Děkuju holky, s tou vahou..uz jsu „smirena“
ma byt po kom velikej, ne tlustej, ale dlouhej
po tatkovi. po me to nema urcite, ja mam 160cm a muší váhu
…no..ale snad nekdo napise i skrz tu hlavicku.. ![]()
Taky mi přijde váha normální. Když se dívám do grafu, tak to i normální je. Prcek to měl taky a doktorka nic neříkala, naopak se jí líbilo, jak je rostlý. Teď mu je 9 měsíců a má 8,8 kg a 76 cm. Porodní váha 4 kg. S manželem nejsme velký ani jeden.
Jinak pocení se neděs, nemusí to znamenat naprosto nic. Náš prcek se u jídla taky vždycky děsně zapotí. Jinak do 3,5 měsíce měl malý vzadu naprostou placatku, protože prostě měl hlavu položenou na temínko a to i když jsem ho dala na bok. Podle mé doktorky to je u dětí normální. Teď už má hlavičku krásnou.
No. ted jsem koukala na tabulky, vim ze je to orinetacni, a kazde miminko je individualni, ale kukla jsem..a s tou vahou nevim proc mudr. tak „blaznila“ …na jeho „vysku“ ma KG v normě…snad proto se zdesial ze ve 2 mesicich mel 5100gramu a ve 3mesicich a tydnu 6500g.tak ze pribral pres 1kg a čtvrt za 5 tydnu. nevim, neprijde mi to zase az tak hrozny, a papa hezky
… a ta hlavicka, no snad to bude v poradku
ale stejne mam porad strach
ze to ma měkkčí, ale cetla jsem ze ty kapky a vapnik zabiraji rychle.
Ahoj, s hlvičkou neporadím, ale váhu neřeš, malý v této době spapal i přes litr mlíčka denně - doktorka se hrozila, ne kvůli ní ale kvůli zácpě jseme měnili mlíčko, množství sí neubral - takže to nebylo ani o sytícím učinku, jen byl a je prostě jedlík - Porodnní váha byla 3420g a teď v devíti měsících máme 8,5 kila a cca 72cm. Jedlík je malý dodnes - 230ml UM,200g svačina,250g oběd,200g svačina,230ml večeře,150 ml druhá večeře, není tlustý, je tak akorát. Doktorka už nic neříká, jen chválí svaly ![]()