Měkká hlavička a přibírání 3měsíčního miminka

303
23.8.12 10:55

měkká hlavička a přibírání 3 měs.miminka.RADY

Dobry den.
dnes jsme byli na kontrole. mame 13týdnu, takze pres 3 mesice a malej ma 6,5kg a cca 63,5cm. porodni vaha byla 3kg a 51cm. od 6 tydne jsme plne na UM, bohuzel mlicko nebylo :( ale o to nejde. DR.se zhrozila ze vazi moc, a nemame ho tak krmit, ale neprijde mi ze ji hodne, vypije shruba 150ml na jedno krmeni, nekdy 120ml. po 3 hodinach ve dne, v noci se budi jednou…ani nevypada tluste, je krasnej :) a spokojenej.
a dalsi co me trochu zdesilo bylo ze ma vzadu mekkci hlavicku, tak nam zvysila z 1 kapky vigantolu na 2 a k tomu mu mame davat jeste 2krat denne vapnikovy sirup-pul lzicky. cetla jsem uz o krivici, a bylo tam ze priznaky jsou mekci hlavicka a poceni hlavicky..nekdy kdyz jí, tak se mu zpoti hlavicka, ale jen obcas, a ma ji vzadu trosku placatejsi :( bojim se, aby to nebylo nic vaznyho, za mesic mame dojit na kontrolu. priznavam se ze na tu kapku denne jsem nekdy zapomnela :oops: :( :( :,( :zed: ale ted to mam vsude napsany, ptz mam o neho strach…mate s tim nektera zkusenosti???
ta váha mi vrta v hlave ale kazde mimi je jine, a muz ma pres 190 cm, takze.....no ale ta měkká hlavicka mi dela starosti :( budu mu pravidelne vse kapat, aby to bylo za ten mesic dobré. prosim o zkusenosti, rady, uklidneni apod. MUDR.se netvarila nejak ze by to bylo vazny, ale znate to, je to nase prvni miminko a strach je veliky…dekuju za odpovedi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1719
23.8.12 11:00

Ahoj, málá měla ve třech mesících 6,5 kg a 63 cm. Teď má 7 měsíců a má 9,5 kg. S váhou bych si nedělala starosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
23.8.12 11:10

Tak s měkkoou hlavičkou neporadím, ale co se váhy týče, tak náš prcek měl při narození taky rovná 3kg a 49cm a na 3měsíční ko měl 6120g a 60cm a to nám paní dr v 6týdnech říkala, že nás ve 3 měsících určitě nebude očkovat, protože malej je plně kojenej a určitě nebude mít ještě pět kg…te´d mu bude 5 měsíců a máme 8kilo a paní doktorka neříkala nic…od 3 měsíce jsme na sunaru, týden před ukončeným 4 měsícem jsme začli se zeleninkou, do které se pustil s chutí, papal bez problémů a bez reakcí, tak jsme dostali svolení najet i na ovoce, takže máme ráno mlíčko, k svačince ovoce, k obědu zeleninku, k svačince kaši, večer mlíčko a občas, když málo sní vzbudí se v noci na mlíčko a stejně nám furt nábírá jak blázen…rozhodně ho nepřekrmuju, papá když si řekne, ale těch! nepsaných" 5 porcí denně má, mlíčka vypije tak 150ml, kaše taky a ovocných a zeleninkových příkrmů sní tak tu menší skleničku, prostě je to jen kus chlapa, tak si nedělej starosti, je to prostě větší miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
23.8.12 11:11

A ještě abych dodala, tatínek je normální postavy má 70kg na 180cm a já jsem prcek mám 42kg a 153,5cm, takže po kom je tak obrovskej netušim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
23.8.12 11:12

Malej měl ve dvou měsících 8kg sice měl porodní váhu 4500g ale i tak. :mrgreen: V roce 15kg manžel má 2m. Doktorka to nikdy neřešila. 6,5kg ve 3 měsících je naprosto normální a má to hodně miminek ba i víc. Dneska je našemu prckovi 2.5 je teda velkej vypadá tak minimálně na 3 možná na 4 roky ale je akorát svalnatej spíš štíhlejší takže se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
23.8.12 11:14

Starší měl ve 3 měsících 6600g a 67cm, mladší 7000g a 61cm… Nikdo to neřešil, ale je fakt, že oba dva byli plně kojení… :nevim:

Teď ve třech letech mi starší přijde tak nějak normální (101cm a 15kilo) a mladší je v roce dokonce o něco menší a lehčí, než byl starší (má 10,4 kg a 79cm) :nevim:

Příspěvek upraven 23.08.12 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
23.8.12 11:14

Děkuju holky, s tou vahou..uz jsu „smirena“ :D ma byt po kom velikej, ne tlustej, ale dlouhej ;) po tatkovi. po me to nema urcite, ja mam 160cm a muší váhu :D …no..ale snad nekdo napise i skrz tu hlavicku.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.8.12 11:24

Taky mi přijde váha normální. Když se dívám do grafu, tak to i normální je. Prcek to měl taky a doktorka nic neříkala, naopak se jí líbilo, jak je rostlý. Teď mu je 9 měsíců a má 8,8 kg a 76 cm. Porodní váha 4 kg. S manželem nejsme velký ani jeden.
Jinak pocení se neděs, nemusí to znamenat naprosto nic. Náš prcek se u jídla taky vždycky děsně zapotí. Jinak do 3,5 měsíce měl malý vzadu naprostou placatku, protože prostě měl hlavu položenou na temínko a to i když jsem ho dala na bok. Podle mé doktorky to je u dětí normální. Teď už má hlavičku krásnou.

• Citovat
  • Upravit
303
23.8.12 11:44

No. ted jsem koukala na tabulky, vim ze je to orinetacni, a kazde miminko je individualni, ale kukla jsem..a s tou vahou nevim proc mudr. tak „blaznila“ …na jeho „vysku“ ma KG v normě…snad proto se zdesial ze ve 2 mesicich mel 5100gramu a ve 3mesicich a tydnu 6500g.tak ze pribral pres 1kg a čtvrt za 5 tydnu. nevim, neprijde mi to zase az tak hrozny, a papa hezky :)… a ta hlavicka, no snad to bude v poradku :( ale stejne mam porad strach :( ze to ma měkkčí, ale cetla jsem ze ty kapky a vapnik zabiraji rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
23.8.12 12:08

Ahoj, s hlvičkou neporadím, ale váhu neřeš, malý v této době spapal i přes litr mlíčka denně - doktorka se hrozila, ne kvůli ní ale kvůli zácpě jseme měnili mlíčko, množství sí neubral - takže to nebylo ani o sytícím učinku, jen byl a je prostě jedlík - Porodnní váha byla 3420g a teď v devíti měsících máme 8,5 kila a cca 72cm. Jedlík je malý dodnes - 230ml UM,200g svačina,250g oběd,200g svačina,230ml večeře,150 ml druhá večeře, není tlustý, je tak akorát. Doktorka už nic neříká, jen chválí svaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí