Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na pobočce si vyřídit odnos. Pošta pak zůstane na pobočce než si ji vyzvedneš.
Po zkušenostech mé kamarádky s českou poštou vychází nejlépe si domluvit nějakého kamaráda, co ti přijde vybrat schránku. Asi nejméně stresující řešení.
Ten přenos informací mezi zaměstnanci české pošty je někdy dost špatný. Nehledě na to, že třeba brigádníky co roznáší letáky neinformuje nikdo o ničem.
Záleží na jak dlouho jedeš. Pokud na týden, čtrnáct dní tak bych to neřešila popř řešila vybíráním schránky kamarádkou/sousedkou… Pokud třeba na měsíc tak ukládání na poště. Ale stejně to můžou zvrtat. A u některých dopisu je to úplně jedno prostě mají dané že se třeba za 7 dní vrátí zpět odesílateli a čau.
A jak dlouho na te dovolené budeš. U nás chodí pošta co tři dny, systém D+3, takže za týden 1×, max 2×, když to správně vyjde. Kolik ti te pošty chodí? Předpokládám, že o regionální noviny nebo leták Lidlu ti nejde.
Mně pošta nepřišla už hodně dlouho, všechno mám v elektronické formě.
@mado píše: Více
Taky mě to celkem překvapilo, nám chodí minimum pošty, fakt ve směs letaky, dopisy téměř vůbec
@LilyJane píše: Více
roznašeči letáků totiž vůbec nepracují pod Českou poštou, ale pod nějakou agenturou, která s ČP nemá nic společného
@stinga u nás letaky nosí buď agentura nebo přímo brigadnici třeba pod Kauflandem a pošta musí nosit krajské noviny, místní zpravodaj a takové neobchodni tiskoviny.
Co se týká letáků, tak na schránku stačí napsat “ nevhazovat reklamní tiskoviny”
@Janli píše: Více
No to je pěkné, ale záleží pak na tom, kdo to roznáší, jestli to bude respektovat.
Kdysi v paneláku mělo snad 80% bytů nalepené „nevhazujte letáky“ a stejně byl do každé schránky tak napůl vložený štos letáků ![]()
Lituju, že jsem si to nevyfotila.
U nás na baráku máme nálepku na schránce taky, a taky na to kašlou. Dvakrát jsem je chytla a dvakrát jim říkala, že to nemají dělat. Jenže teď tu zase chodí někdo jiný a zase na to dlabe.
Sousedka jednu dobu létáky roznášela a všechny, které neudala, se jí hromadily ve sklepě. Poštu nezajímalo, že jí něco zbylo. Bylo podstatné, že roznášela všude kde měla. Nakonec se naštvala a taky to cpala všude všem, aby neměla ve sklepě 500 balíků letáků, které musela vozit přívěsem do sběru.
@LilyJane teď už se to vyplatí do sběru. Za kilo je 1,50 Kč. Tak si ještě přivydělá, ony ty letaky nejsou nijak moc placený.
@LilyJane píše: Více
No přesně. Máme na schránce velkou nálepku PROSÍM NEVHAZUJTE LETÁKY! A přesto je tam vhazují jako by to tam nebylo. Možná naopak mám pocit, že jich tam naschvál vhazují více. Protože kolikrát tam máme ten samý leták třeba 3×.
Jinak co se dotazu zakladatelky týká. Doporučuji ti se s někým domluvit aby ti schránku vybíral. Protože je dost možné, že se ta informace k doručovatelce nemusí vůbec dostat. Bohužel no…
Zdravím, nevíte prosím někdo jak to funguje když jedu na dovolenou a nechci aby mi chodila žádná pošta? O co zažádat a případně kde? Jde to v aplikaci, stačí zavolat? Děkuji.