Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Crystal87 píše:
nebude alespon ne dlouho a při mém štěstí ten pes tam bude ještě 20 let
Takže se o něho starala hlavně švagrová? Ji trochu poslechne?
crystal,ja jsem milovnice psu,nicmene nebudu te nejak soudit,jelikoz neznam vsechny informace,abych si udelala poradny a jasny obrazek…
je taky vic reseni,tak popremyslej a poradne to zvazte
holky já s tím sakranepřišla přišel s tím manžel já se snažím zkusit najít jiné řešení!takže poku ho někdo chce utratit je on ne já.
Angua píše:Crystal87 píše:Takže se o něho starala hlavně švagrová? Ji trochu poslechne?
no ona ho bere na procházky jezdí domů tka jendou za 14 dní ale za pár dní jede do zahraničí ![]()
Crystal87 píše:
holky já s tím sakranepřišla přišel s tím manžel já se snažím zkusit najít jiné řešení!takže poku ho někdo chce utratit je on ne já.
Dobre, koncim s rypanim.
Vis, ja si myslim, ze nekde v utulku, samotnemu, bez vybehu, bez toho co ma rad mu stejne dobre nebude!!! Jak je velky pozemek u domu? Proc mu neprehradit nejaky vetsi kousek zahrady?
Crystal87 píše:Angua píše:no ona ho bere na procházky jezdí domů tka jendou za 14 dní ale za pár dní jede do zahraničíCrystal87 píše:Takže se o něho starala hlavně švagrová? Ji trochu poslechne?
No a jinak co? Tchyně ho krmí a on je stejnak zavřený v tom kotci? Nebo běhá po zahradě a ona nevychází? To moc nechápu, jak teda s ním funguje… ![]()
A co zatlačit na tchána? Když je vlastně jeho…
Ten pes tam bude rok , maximálně dva…NO se rozhodně 20ti let nedožívají. Já osobně bych psího důchodce nechala v klidu dožít. Přestěhovala bych kotec někam do klidu, kde nebude překážet. Pokud by to bylo v mezích možností, oplotila bych kousek zahrady a měl by i výběh (neříkej, že si nenajdete půlden na takovou práci, pletivo jde taky sehnat zánovní - máme doma tři zbytečné role- klidně poskytnu). Jinak hold vypouštění, když nebudou děti venku - nachvilku. 13tiletý pes už zas takovou potřebu pohybu nemá, tcháni mají 10tiletého a je rád že je rád
Jak to uděláte vy je na vás, ale než dát 13tiletého psa do útulku, to už by bylo lepší to uspání
.
chudák zaklatelka, ta to zase dostala..... ono už je opravdu málo věcí, na který se můžeme tady či onde zeptat.
Za mě - ačkoliv jsem vyrostla na vesnici mezi psy a milovala jsem je, na místě zakladatelky bych se tam prostě nestěhovala, taky jsem viděla co udělal pejsek miláček nejhodnější, co by nikdy nikomu neublížil, dítěti z vlastní rodiny:( chce to po nás babička, jelikož to neutáhne, tak ať to prostě vyřeší........ nemyslím rovnou psa zabíjet, ale opravdu nějak vyřešit ten kotec/výběh. Jo a kéž by mi někdo v tomto případě zaručil ten rok života psa, jak tu všichni píšou.
Zvířata ráda mám, ale mnohem, opravdu mnohem radši mám svý dítě, a to stavím nade vše, a kor když je na druhé misce vah cizí zlej pes. Jasně, že on za to nemůže,,,,v tom se samo shodneme,,,, ale nemíním to odnášet já přes svý děti. Ode mně by byla obrovská oběť jít bydlet s tchyní, ještě se bát kvůli psovi, to opravdu asi ne. Ale možná se rodina zakladatelky těší,,,, z bytu do baráku se zahradou je asi fajn, nevím, já pocházím z vesnice, tak pro mě už to velký kouzlo nemá.
Takže velkej zabezpečenej výběh, ale i tak bych stejně děti samotný na zahradě nenechávala,,,,ani spát v kočárku!!!!!, kočár psa nezastaví, to je ta moje zkušenost, ,,, čili takovej ten správnej klid v duši bude stejně až po smrti pejska.
A řeknu to naplno, radši nechám utratit psa, než abych riskovala a někdy si pak vyčítala zranění či život dítěte.
A.
BaraDolezal píše:Crystal87 píše:Dobre, koncim s rypanim.
Vis, ja si myslim, ze nekde v utulku, samotnemu, bez vybehu, bez toho co ma rad mu stejne dobre nebude!!! Jak je velky pozemek u domu? Proc mu neprehradit nejaky vetsi kousek zahrady?
není to moc velký je tam skleník pár stromů ono ted jsem teda tak ryla do chlapa zkusil psát svému otci at si toho psa vezme ale z toho myslím taky nic nebude.Ono jde spíš o to že pro chlapa je nejjednoduší ho nechat utratit aby se nemusel starat tchýně ta by nebo aspon mě to tak přijde byla taky nejradši jenže já se jen snažím protože to dost spěchá tohle vyřešit tak abyhc tam s dětma mohla v klidu žít.Ten pes za to nemůže já taky paníčkové to podělali jenže s tím já nic neudlěám kdyby byl mladší tak byhc to řešila jinak zkusit převýchovu nebo tak ale to ted nemá smysl a oni na to stejně kašlou …právě ty domovy jsou i pro přijatelné pro manžu je to prostě tka že senechá uspat a tečka mně se to nelíbí jenže přeplocení nebo takového na to ted není čas a manžel to ani nemá v plánu ani zájem o to a abyhc toho psa měla neustále za oknem to se nelíbí mně nebudu to tajit nevadil mi ale jak pokousal manžel skončil u mě.Ono třeba já byhc svou fenku nedala i když to je malý posteový koštátko co moje děti chrání poslouchá.....jenže tuhle jejich chybu nechci řešit jakýmkoliv rizikem stěhujeme se ted narcyhlo tkaže tam bude spousta věcí aby tchýně měla taky vše tkaže na plto nebude opravdu čas a já se přiznám nechci celé dni řešit jen jejich psa.Prostě ten domov mi přijde přijatelný i když zas chlap remcá že to stojí peníze to je pořd něco pokud někdo nechce dělat kompromisi já to nejsem já si jen stojím za tím že tam ten pes nebude jiná řešení jsou také ale nejsou pohodlná že
Upřímně - o utracení by mě ani ve snu nenapadlo přemýšlet. Mám vlčáka (německého ovčáka), už mu bude 14 let, ale pořád je aktivní, blbne, běhá, hraje si s námi, hlídá… A doufám, že s námi ještě pěkných pár let bude. Nechali si ho moji rodiče (bylo by jim samotným smutno), má svůj kotec, rodiče s ním každý den chodí na procházky. Ten pes na mě je zvyklý od narození, nikdy nebyl žádný náznak nebezpečí. Ale jednou po mně vystartoval a kousnul mě - byla jsem v šoku, on očividně také. Jenže mě nekousnul jen tak pro nic za nic, prostě ho jen bolel zub. Já to na něm nepoznala, chtěla jsem s ním blbnout a on neměl náladu - o bolestivosti zubů mi o pár dní později řekl veterinář, když mu je kontroloval.
Tímto chci jen upozornit na to, že váš pes nemusel manžela pokousat jen tak, protože mu chtěl ublížit, ale proto, že ho třeba něco trápilo.
Je možnost dát psa do útulku nebo do tzv. psího hotelu - ale cenově je to dost náročné a na psychiku pejska je to silné kafe - obzvlášť, když je zvyklý mít volnost. Myslím, že není problém postavit nový kotec (pokud je nutné starý bourat), případně dát vyšší plot - co třeba jen pletivo? Není to drahé a po smrti pejska se dá snadno odstranit.
Přemýšlení o tom, jak se ho zbavit mi přijde fakt drastické. Já si s manželem také plánovala spousty věcí, rekonstrukci domu atd… Ale, máme v baráku manželovu babičku a ta si prostě žádné změny nepřeje, dokud je na živu. Tak jsme zatím v tom, v čem jsme… Nebudu kvůli svému pohodlí uvažovat nad tím, že dám babičku do domova důchodců, nebo něco podobného.
Babička jako pes … oba jsou členové rodiny a ani ve snu by mě nenapadlo se jich nějak zbavovat. A o utracení (pejska, né babičky
) bych uvažovala jen v případě, že by byl nemocný a trpěl…
Ale odsuzovat nikoho nebudu, jen držím palce, ať se rozhodnete ke spokojenosti nejen své, ale i pejskově ![]()
Angua píše:Crystal87 píše:Angua píše:no ona ho bere na procházky jezdí domů tka jendou za 14 dní ale za pár dní jede do zahraničíCrystal87 píše:Takže se o něho starala hlavně švagrová? Ji trochu poslechne?
nebude alespon ne dlouho a při mém štěstí ten pes tam bude ještě 20 letNo a jinak co? Tchyně ho krmí a on je stejnak zavřený v tom kotci? Nebo běhá po zahradě a ona nevychází? To moc nechápu, jak teda s ním funguje…
A co zatlačit na tchána? Když je vlastně jeho…
tomu jsem psali ještě se neozval ![]()
tak nějak akdyž je na zahradě a tchýně taky to jsem viděla ais jendou ted ajá ne ale minulý týden moje máma když tam byla trochu pomoct jinak jsem to neviděla ![]()
odvařená z toho stěhování nejsem ale nemáme na výběr
tterka píše:
Upřímně - o utracení by mě ani ve snu nenapadlo přemýšlet. Mám vlčáka (německého ovčáka), už mu bude 14 let, ale pořád je aktivní, blbne, běhá, hraje si s námi, hlídá… A doufám, že s námi ještě pěkných pár let bude. Nechali si ho moji rodiče (bylo by jim samotným smutno), má svůj kotec, rodiče s ním každý den chodí na procházky. Ten pes na mě je zvyklý od narození, nikdy nebyl žádný náznak nebezpečí. Ale jednou po mně vystartoval a kousnul mě - byla jsem v šoku, on očividně také. Jenže mě nekousnul jen tak pro nic za nic, prostě ho jen bolel zub. Já to na něm nepoznala, chtěla jsem s ním blbnout a on neměl náladu - o bolestivosti zubů mi o pár dní později řekl veterinář, když mu je kontroloval.
Tímto chci jen upozornit na to, že váš pes nemusel manžela pokousat jen tak, protože mu chtěl ublížit, ale proto, že ho třeba něco trápilo.
Je možnost dát psa do útulku nebo do tzv. psího hotelu - ale cenově je to dost náročné a na psychiku pejska je to silné kafe - obzvlášť, když je zvyklý mít volnost. Myslím, že není problém postavit nový kotec (pokud je nutné starý bourat), případně dát vyšší plot - co třeba jen pletivo? Není to drahé a po smrti pejska se dá snadno odstranit.
Přemýšlení o tom, jak se ho zbavit mi přijde fakt drastické. Já si s manželem také plánovala spousty věcí, rekonstrukci domu atd… Ale, máme v baráku manželovu babičku a ta si prostě žádné změny nepřeje, dokud je na živu. Tak jsme zatím v tom, v čem jsme… Nebudu kvůli svému pohodlí uvažovat nad tím, že dám babičku do domova důchodců, nebo něco podobného.
Babička jako pes … oba jsou členové rodiny a ani ve snu by mě nenapadlo se jich nějak zbavovat. A o utracení (pejska, né babičky) bych uvažovala jen v případě, že by byl nemocný a trpěl…Ale odsuzovat nikoho nebudu, jen držím palce, ať se rozhodnete ke spokojenosti nejen své, ale i pejskově
pro mě je ten pes cizí
manžel k němu také nejde tchýně je po nemoci sama mi říká že je i z našeho snya unavená kdžy chvilku hlídá nebo tak…on je nemocn ale ani veterinář neví co mu je…on tam v baráku není nikdo kdo toho psa zvládne…
Crystal- jak jsme pochopila tak ten jeho kotec stojí v místě kde bue stát vaše terasa?Takže jěště tam budete něco dělat.Zatímpes může být zavřený a až bude na řadě terasa tak se nejdřív přestěhuje kotec
To nezabere tolik času.
Chápu,že tam psa nechceš kvůli dětem,nvím jak bych se zachovala na tvém místě,ač jsem pejskař tak dítě je nade vše ![]()
ty psí důchoďáky nevidí moc reálně jak jsem si přečetla,je tam dlouhá čekací doba ![]()
verenika píše:
Crystal- jak jsme pochopila tak ten jeho kotec stojí v místě kde bue stát vaše terasa?Takže jěště tam budete něco dělat.Zatímpes může být zavřený a až bude na řadě terasa tak se nejdřív přestěhuje kotecTo nezabere tolik času.Chápu,že tam psa nechceš kvůli dětem,nvím jak bych se zachovala na tvém místě,ač jsem pejskař tak dítě je nade vše
ty psí důchoďáky nevidí moc reálně jak jsem si přečetla,je tam dlouhá čekací doba
taky sjem četla:(no ted se modlím a kdo mě chápe ats e modlí se mnou aby se ozval tchán že si ho vezme
jako já jsem taky pejskař jenže moje fenka a jejich je sakra rozdíl a mylsímž e tma bude bohatě stačit ta jejich kočka ![]()
Tak třeba půjde tchán do sebe ![]()
Čekací doba je sice dlouhá, ale za zápis na pořadník nic nedáte…
Ono soužití je vždycky těžké - s náma taky žijou 2 psi, na které se nás nikdo neptal, takže řešíme chlupy, poslouchám blbé kecy manžela, který psy nemá rád
, musíme kolem nich hlídat malého, protože jsou sice hodní a on je bezmezně zbožňuje, ale jezevčík je pošuk a klidně mu skočí na prsa a rotvajler buldozer, ale musíme holt vydržet
Mně teda nijak nevadí, mám psy fakt ráda, ale člověk musí být s dítětem ostražitý a MM mě s tím svojím „vypadni“ taky občas vytáčí
![]()