Co se smí a nesmí při těhotenství?

3036
24.10.11 17:35

Co se smí a nesmí při těhotenství?

Ahojky budoucí maminky a maminky :-)
Jsem v 10.týdnu a ráda bych se dozvěděla co v těhotenství smím a nesmím. Budu moc ráda za každou radu :-) Napadlo mě to, když jsme s kamarádkou řešily, že se v těhu nesmí spát na zádech,že to miminku škodí kvůli okysličování,což mě překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1247
24.10.11 17:43
překvapení píše:
Jsem v 10.týdnu a ráda bych se dozvěděla co v těhotenství smím a nesmím. Budu moc ráda za každou radu :-) Napadlo mě to, když jsme s kamarádkou řešily, že se v těhu nesmí spát na zádech,že to miminku škodí kvůli okysličování,což mě překvapilo.

Jo to s tím spaním na zádech je pravda, ale až v pokročilejším stadiu… A ono uvidíš, že sama ani na zádech nebudeš chtít spát, protože nebudeš na zádech moct dýchat :-)
Jinak co smíš a nesmíš, to je dost rozsáhlá otázka…já myslím, že úplně nejlepší bude, když si najdeš nějaký stránky, kde to máš všechno shrnutý, případně si pořídíš nějakou chytrou knihu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2494
24.10.11 17:44

me se teda na zadech spi nejlip ;-)
a muzes vsechno, co ti telo dovoli :-) neboj, to sama poznas.
a nesmi se klasicky syrove maso, nepasterizovane mleko a syry a vic nevim :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.10.11 17:45

že nesmíš spát na zádech je nesmysl! já spím na zádech i na břiše celé těhu a malý si nestěžuje. občas když ležím na břiše tak šťouchá. Jinak během těhu se nedoporučuje jíst tepelně neupravené maso a vajíčka (tatarák, točená zmrzlina, chlebíčky) měla by ses vyhýbat kontaktu s neznámými zvířaty a rozhodně na ně nesahat. pokud budeš jíst vyvaženou stravu nedoporučuju brát ani žádné vitamíny. a hlavně dostatek vlákniny aby se ti neudělali hemoroidy těch se pak těžko zbavuje… jinak pokud ti neřekne lékař jinak můžeš dělat všechno na co se cítíš včetně sportu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
24.10.11 17:49

na zádech se opravdu spát nemá! A to ne kvůli okysličení miminka, ale kvůli vám samotným. Když ležíte na zádech, bříško vám stlačuje dolní dutou žílu, tím se špatně prokrvují nohy, hrozí trombus a následná embolie. Ale taky je pravda, že ohledně okysličení se doporučuje spát na levém boku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.10.11 17:52
sestramona píše:
na zádech se opravdu spát nemá! A to ne kvůli okysličení miminka, ale kvůli vám samotným. Když ležíte na zádech, bříško vám stlačuje dolní dutou žílu, tím se špatně prokrvují nohy, hrozí trombus a následná embolie. Ale taky je pravda, že ohledně okysličení se doporučuje spát na levém boku :palec:

mě doktorka řekla že pokud je gravidita fyziologická můžu spát jak chci. na zádech je mi to pohodlné. pokud dochází k utlačování DDŽ tak máš křeče do nohou a otékají ti a to tě donutí otočit. pokud ženská tyhle problémy nemá a spaní na zádech jí vyhovuje tak proč ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
24.10.11 17:54

já taky nepíšu, že se to nesmí, ale namá, že je lepší pro tebe i pro plod ten bok. Já teda už asi 3 tejdny spim jedině na boku, ale čekám dvojky, takže mám obr břich už teď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
24.10.11 17:55

Tak jako já dělám všechno to co dřív,jím tak jako dřív akorád se netahám s těžkýma věcma.Někdo jen leží a jí zdravě,a stejnak se může něco stát.

• Citovat
  • Upravit
12743
24.10.11 17:57
sestramona píše:
já taky nepíšu, že se to nesmí, ale namá, že je lepší pro tebe i pro plod ten bok. Já teda už asi 3 tejdny spim jedině na boku, ale čekám dvojky, takže mám obr břich už teď :mrgreen:

to náš malej naopak nesnáší když ležím na boku a je mu jedno na kterým. vždycky strašně kope a dá pokoj až když se obrátím. je fakt že s dvojčátkama je asi o dost větší problém se uvelebit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101911
24.10.11 17:59
překvapení píše:

Já bych řekla, že hlavně nesmíš všude možně číst a sbírat zaručené informace o tom, co se nesmí :mrgreen:
Pokud nemáš problémy, tak si opakuj, že těhotenství není nemoc, takže můžeš dělat a jíst všechno (krom alkoholu, drog, ciraget a kontraindikovaných léků). Ono tě tělo rychle upozorní, pokud se mu nebude něco líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
24.10.11 18:04

Mě v těhotenství bylo doporučeno brát kyselinu listovou, ta je hodně důležitá pro mimi, aby se správně vyvíjelo a snižuje riziko např. spina bifida (rozštěp páteře). Jinak pokud budeš mít bezproblémové těhotenství, tak určitě dostatek pohybu(procházky jsou prima) a hlavně nestresovat, pohoda, klid. Z jídel…neměly by se jíst plesnivé sýry, syrové maso, nedoporučují se játra a ryby s vysokým obsahem rtuti (mečoun, tuňák…). Alkohol a cigarety je tabu, to je asi jasné, i když já jsem si občas sklenku červeného dala s klidným svědomím. 8-) . Taky můžeš už klidně začít cvičit svaly tam dole, stahuj pravidelně denně na pár minut, jako když chceš zadržet moč. Pomůže ti to, abys pak netrpěla na inkontinenci (učurávání), když si třeba kýchneš. :wink: . Jinak určitě se spoustu informací ještě dočteš a doslechneš. Přeju pohodové těhu… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3036
24.10.11 18:07
j.a.n.i1 píše:
překvapení píše:
Já bych řekla, že hlavně nesmíš všude možně číst a sbírat zaručené informace o tom, co se nesmí :mrgreen:
Pokud nemáš problémy, tak si opakuj, že těhotenství není nemoc, takže můžeš dělat a jíst všechno (krom alkoholu, drog, ciraget a kontraindikovaných léků). Ono tě tělo rychle upozorní, pokud se mu nebude něco líbit.

Právě, že se mi číst co se smí a nesmí nechce, protože mě to pak vše děsí :-)Udělala jsem to jednou, před gynekologickou operací a pak jsem se jí tak strašně bála, že jsem si zakázala tyhle věci od odborníků číst. Proto jsem zvolila tuhle možnost a ptám se"vás" zkušených na názor, rady a tipy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3036
24.10.11 18:08
lucy1980 píše:
Mě v těhotenství bylo doporučeno brát kyselinu listovou, ta je hodně důležitá pro mimi, aby se správně vyvíjelo a snižuje riziko např. spina bifida (rozštěp páteře). Jinak pokud budeš mít bezproblémové těhotenství, tak určitě dostatek pohybu(procházky jsou prima) a hlavně nestresovat, pohoda, klid. Z jídel…neměly by se jíst plesnivé sýry, syrové maso, nedoporučují se játra a ryby s vysokým obsahem rtuti (mečoun, tuňák…). Alkohol a cigarety je tabu, to je asi jasné, i když já jsem si občas sklenku červeného dala s klidným svědomím. 8-) . Taky můžeš už klidně začít cvičit svaly tam dole, stahuj pravidelně denně na pár minut, jako když chceš zadržet moč. Pomůže ti to, abys pak netrpěla na inkontinenci (učurávání), když si třeba kýchneš. :wink: . Jinak určitě se spoustu informací ještě dočteš a doslechneš. Přeju pohodové těhu… :mavam:

Děkuju moc, hezky jsi to shrnula :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629

doporučuju ti dát na to, co ti tělo říká - ono zvlášť v těhotenství obvykle moc dobře napoví, co je pro tebe a miminko dobré a co nikoliv - ať už citlivostí na pachy, bolestí u určitých činností apod.

přeju, ať jsi v pohodě a užiješ si to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12584

taky jsem spala na zadech. skoro cele tehu. A urco bych nehledala co se smi a co nesmi. Uzivej si tehu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí