Co se šťávou z hroznů

638
16.10.17 17:26

Co se šťávou z hroznů

Ahoj, mám takový stupidní dotaz :-).. mám tu půl litru šťávy ž červených hroznu, dostali jsme domácí bio hroznove víno, je sice chuťově dobre, ale trpké a jadyrkate. Tak jsem mixla, propasírovala..ale co teď s tím? Nedělá se nějaká šťáva, marmelada, nebo třeba povarit s podnikem na koláč? Samotné se to vypít nedá a nějak moc sladit se mi to na pití nechce…
Omlouvám se za diakritiku, pisi z mobilu.
Hezký slunickovy den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6650
16.10.17 17:32

Já bych z toho udělala želatinové bonbony. Osladit, dát do toho asi tak 2-3 násobné množství želatiny, než je v návodu a nalít na hluboký plech vyložený potravinářskou fólií. Po zatuhnutí rozřezat na kostičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
16.10.17 17:36

Pokud chceš koláč, tak můžeš tento můj, peču ho často: https://www.emimino.cz/…ovym-kremem/ a místo broskví dej hroznové víno na půlky, no a místo sirupu svař s pudingem tu hroznovou šťávu ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
16.10.17 17:39

Nalij to do flašky a dej do tepla na slunko (na topení na okno), nechej to pár dní trochu vykvasit a pak to vypij, aspoň budeš mít veselej den :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16971
16.10.17 18:23

@renyx Naše babi takto dělá marmeládu ze štávy z rybízu - odštaví, nedává celé bobule kvůli jadýrkům. Co se pak týká poměru, tak dle návodu, ale mělo by vyjít toho půl litru na balení 2:1 :-)
Marmeládu z hroznů jsem ještě neměla, ale určitě bude dobrá. Moje tchýně třeba má ráda z fíků, taky docela atypická :-)

:kytka: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport