Co se synem sestřenice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14679
29.7.14 14:06

Sestra má dost nevychované kluky, drzí jsou a provokujou i ubližujou. Já to beru vždy do svých rukou pokud u toho není sestra a nezakročí. Pokud tam je tak jí vynadám jí at si je laskavě hlídám.

Naposledy jsem toho staršího chytla za tričko pod krkem a jasně a stručně jsem mu vysvětlila, že ještě jednou bude provokovat, tak ho pověsím za nohy tam na ten strom a nechám ho tam :mrgreen: No a je klid…vím trochu brutální, ale oni si z dospělích nic nedělají. u mě si trochu drží respekt :lol:
PS: ségru poslechnou jen když na ně jako zavolá policii jinak vůbec. Vyplazený jazyk a nadávání do zvěře používají i na matku.

Jinak se snažím se s nimi nestýkat, nevidím v nich dobrý příklad pro malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
29.7.14 14:11

Máte pravdu, já se jenom pořád bála aby to někteří neodsuzovali. Taky takové u nás ve vsi máme. Ale teď když vidím, že by vás spousta byla pro, tak mu klidně jednu lísknu. Stejně už mi dochází trpělivost. Já nejsem pro extra řezání, ale rozhodně jsem u svých dětí s nějakým plácnutím neváhala. Trochu se stydím, že jsem mu už jednu nepleskla. :oops:
Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.7.14 14:11

@Lussye mám kamarádku, ale jedno z jejich dětí se chová příšerně a dcera ho pak napodobuje. Přitom v jeho nepřítomnosti je andílek. Taky bys přerušila kontakt? Kamarádka sem chodí, proto anonym. Jestli se mi teda povede, nikdy ho nedělám. :)

• Citovat
  • Upravit
20518
29.7.14 14:13

K nám na zahradu si chodí hrát spousta dětí z okolí. To bych s ezbláznila, kdybych měla mít na každého z nich jiný metr - už jen kvůli bezpečnosti. Chovám se k nim stejně jako ke svým dětem. na fyzické tresty teda zatím nedošlo, ale snad proto, že asi všichni pochopili, že u nás je prostě režim. A že ne znamená ne. pokud si i v zápalu hry nějak ublíží, nutím je vzájemně se omluvit, zajímat se o sebe. Ikdyž tu bývá okolo deseti patnácti dětí, nemívám problém s udržením morálky. Asi právě proto, že když třeba moje děti ublíží nějak těm cizím, pokárám je před nastoupenou jednotkou ostatních účastníků incidentu. Děti jsou na tuhle „spravedlnost“ velmi citlivé.

V případě synovce bych použila stejnou zbraň. Odpověděla bych něco v tom smyslu, že jen hloupí vydírají a šikanují cizí lidi a nutí je dělat něco, co se jim příčí, protože ve své hlouposti neznají jiných cest, tak toho dosáhnout. A že jak vidím, tak hloupý je tady vlastně on. Dceru bych ve společnosti synovce více hlídala, dozorovala a dávala bych tak oběma najevo, že vím, co s eděje. Dcera by měla mít pocit tvé opory a tudíž bezpečí a kluk naopak strach si cokoli zkusit. A na sestřenici bych se vůůůbec neohlížela.

Osobně si myslím, že kluk je v podstatě slaboch, co si na slabších dokazuje sebevědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
29.7.14 14:14

@M.Sejlirka byla jsem tedy o hodne mensi, kdyz me na piskoviste ustavice sousedovic kluk mlatil lopatickou, bral babovky a jinak „terorizoval“. Moje mama ho tenkrat chytla za ruce, naklonila se k nemu a rekla „jeste jednou ji prastis a ja tebe taky. A tvoje mama se to nikdy nedozvi“…obloukem se mi vyhybal jeste v puberte :mrgreen:
Na tak velkeho kluka uz by to neplatilo. Nicmene vyridila bych si to rovnou s nim, kdyz jeho mama neni v tomhle smeru k nicemu platna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
29.7.14 14:15
@Anonymní píše:
@Lussye mám kamarádku, ale jedno z jejich dětí se chová příšerně a dcera ho pak napodobuje. Přitom v jeho nepřítomnosti je andílek. Taky bys přerušila kontakt? Kamarádka sem chodí, proto anonym. Jestli se mi teda povede, nikdy ho nedělám. :)

ano přerušila. u nás je kontakt minimální, jen když se potkáme u babičky, nebo jsme pozvaní na narozeniny. dlouho jsem se snažila zachovat dobré rodinné vztahy, ale zjistila jsem, že to nemá smysl.
Nemá smysl se obklopovat zlými lidmi. Malá se teda po většinou nedá, ale stačilo pár dní co se vídali častěji a hned se začínala prát i s ostatními dětmi :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
29.7.14 14:16
@Elilen píše:
Třeba je násilí zasloužené a nezasloužené. :mrgreen: Dceru jsem nikdy neplácla, tak jsem o tom nikdy nepřemýšlela.

Násilí není NIKDY zasloužené.

• Citovat
  • Upravit
14679
29.7.14 14:18

Já se třeba doma snažím vychovávat formou motivace a chvály. Pak jsou chvilky, kdy má prostě náladu a provokuje a provokuje, tak 3× varuji po 4. jednám.
Teď má zrovna období kdy zkouší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
29.7.14 14:25

Cizí děti bych nebila. Když už, tak bych fyzicky zasáhla, že bych ho třeba tvrději popadla za ruce, za ramena a nějak k němu důrazně promluvila, že pokud nezkoriguje svoje jednání, není mým hostem, nejsme kamarádi a on nesmí využívat hraček mých dětí, atd. A ve stejném duchu bych poté promluvila s matkou dotyčného. ZATÍM to stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
29.7.14 14:27
@Lussye píše:
Já se třeba doma snažím vychovávat formou motivace a chvály. Pak jsou chvilky, kdy má prostě náladu a provokuje a provokuje, tak 3× varuji po 4. jednám.
Teď má zrovna období kdy zkouší.

My vychováváme bez odměn, ale s velkou kopou lásky. Jen výjimečně po druhé neposlechne, tak se škaredě zatvářím, mírně zvednu hlas a po třetí poslechne. :) Kdyby to vydrželo ještě 20 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
29.7.14 14:30
@Kobliha51 píše:
Násilí není NIKDY zasloužené.

U vrahů, pedofilů atp si to nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
29.7.14 14:46

Když je u nás doma nějaká rušnější partička, prostě kámoši desetiletého syna, a chovají se nevhodně nebo příliš rušivě, dávám výhrůžku, že pokud bude něco přes čáru, hoši se budou muset rozejít do svých domovů. Já myslím, že to ty děcka berou, když se jedná férově, napřímo a „přísně“, jako s chlapama.
No a tak bych jednala i se synovcem. Důrazně bych mu řekla, že prostě lže, a lež nebo nevhodné chování se u vás netoleruje, pokud se chce navštěvovat s dcerou, tak bude muset šlapat jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
29.7.14 14:55

Ja bych vlitla na sestrenku, at si ho kouka usmernit, ze pokud se to zopakuje, vezmu to do rukou ja :cert: a bylo by me uplne jedno jestlo se urazi nebo ne :jazyk: nekompromisne bych ji dala najevo, ze takove chovani jejiho syna je neprijatelne. Ale facky at si rozdava ona. Ja bych asi dala malou jednu dceri, ze je tak hloupa a jeste tomu smradovi prikyvuje :cert: :lol: Kdyz bude mekota, kazdy si do ni dovoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.7.14 15:12

No v podstatě teď už je jen jediná možnost a to být na hajzlíka připravená pro příště… Víš, že lže a záměrně ubližuje. Neváhala bych příště to před všemi řešit, dost důrazně se zeptat, jak to tedy bylo.
S dcerou si v soukromí promluv a pozvbuzuj ji, aby se nenechala zastrašovat a všechno ti vždycky pravdivě řekla, učit ji, jak se bránit proti podobným lidem…
Kluka bych sledovala ostřížím okem a neváhala bych ho nazvat lhářem, pokud by to tak bylo. Řešit to pokud možno před všemi. Sestřenici bych řekla, ať si ho laskavě usměrní, že jinak nestojíš o jejich návštěvy. A ať se nediví, že když se bude dál takhle chovat, že mu klidně jednu vrazíš, ať se jí to líbí nebo ne.
Dcera aspoň bude vědět, že má zastání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
29.7.14 15:57
@M.Sejlirka píše:
Máte pravdu, já se jenom pořád bála aby to někteří neodsuzovali. Taky takové u nás ve vsi máme. Ale teď když vidím, že by vás spousta byla pro, tak mu klidně jednu lísknu. Stejně už mi dochází trpělivost. Já nejsem pro extra řezání, ale rozhodně jsem u svých dětí s nějakým plácnutím neváhala. Trochu se stydím, že jsem mu už jednu nepleskla. :oops:
Děkuji za názory
:think: Nevím zda je hned proplesknout to pravé. Já jsem tedy prudší, nejdu daleko ke křiku, nebo barvitějšímu popisu. Zastávám se tedy i cizích dětí na pískovišti a vždy potichu dodávám: „ty smrade!“ Násilí nepoužívám, ale kdybych musela zakročím a dítěti lepnu…
1.Promluvila bych si s matkou výtečníka.
2.Promluvila bych si s výtečníkem.
3. Dohlédla bych, aby dcera věděla, že se na tebe může spolehnout.
4. Vysvětlila bych svým dětem, že musí stát při sobě a pomáhat si. (čtyři -to je síla pokud se spojí ;)- takový jsou většinou srabíci a pokud bude mít zastání u bráchů, nebude si dovolovat )
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí