Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To vážně někdo u HA volí navrch ještě přerušovanou soulož? ![]()
Užívejte si, jen bacha na ty antibiotika a kdybys někdy hned po pilulce blila - nevstřebala se
@aleba píše:
To vážně někdo u HA volí navrch ještě přerušovanou soulož?
Užívejte si, jen bacha na ty antibiotika a kdybys někdy hned po pilulce blila - nevstřebala se
A co prujem? Uz dva dny mam prujem. Tabletu si beru v 10 večer. Pak az rano treva okolo 10 mam prujem a pak jeste odpoledne. Mam se chranit i jinak nebo nemusim?
![]()
@Monikasano píše:
Takže ty ho nechaš? A nebojiš se?
Když se bere ha tak se bát nemusíš, od toho se bere, aby se nemuselo přerušovat, pokud jí budeš brát tak jak máš, nic se nestane. Já měla i průjem i sem zapoměla a vše ok
@Monikasano píše:
A co prujem? Uz dva dny mam prujem. Tabletu si beru v 10 večer. Pak az rano treva okolo 10 mam prujem a pak jeste odpoledne. Mam se chranit i jinak nebo nemusim?
Pokud máš průjem tak se chraň i když si myslim, že by se stejně nic nestalo
Pokud máš trávicí problémy, nebo zvracení po užití tabletky nebo bereš atb tak se chraň ještě kondomem.
Osobně beru v životě antikoncepci 9 let ( s pauzami kdy jsme se chránili jinak, byla jsem těhotná nebo kojící bez ms), a právě proto, aby to mohlo být až do konce. Děti mám dvě, na první pokus, planovane. Brát HA a ještě k tomu používat něco mi za standardních podmínek a pravidelného užívání přijde zbytečné. To ji nemusíš brát vůbec.
@Lamátko píše:
Když se bere ha tak se bát nemusíš, od toho se bere, aby se nemuselo přerušovat, pokud jí budeš brát tak jak máš, nic se nestane. Já měla i průjem i sem zapoměla a vše ok
Děkuji
![]()
@Lamátko píše:
Pokud máš průjem tak se chraň i když si myslim, že by se stejně nic nestalo
A na jak dlouho se mam chranit? Do menstruace? Nebo tyden?
Je to tak, i u mojí ha je to psané že rizikové jsou problémy do 3-4 H po užití.
@Monikasano píše:
No on gumu nechce
Jasné, ale budes a to ty, kdo pak bude lítat po doktorech a zařizovat potrat. Takže jestli chceš aby chlap použil kondom tak ať si ho nasadi. Žádné také aby vymýšlel a nechtěl se chránit.
@Monikasano píše:
Takže ty ho nechaš? A nebojiš se?
Ja uz HA neberu a nebrala bych. Brala jsem jen rok a jeste rok po vysazeni mam rozhozeny cyklus. Ale kdyz jsem brala, tak jsem se nebala. Od toho to je. Jedina 100% ochrana je abstinence
Ale pokud se bojis, tak ho nenechej, pokud by to melo byt jen proto, ze te do toho treba tlaci a ty nechces. Ale pokud beres pravidelne tak bych se nebala ![]()
@Monikasano píše:
Pokud by to byl průjem typu co pět minut návštěva WC, tak bych se bála, ale tohle není průjem ![]()
Tady se teda plaší.
HA beru 3 roky, občas ve 21:00, občas taky ve 3 ráno… prostě před spaním. Přítel se do mě dělá cca 3-4krát týdně a neříkám, že se to stát nemůže, ale (ťuk ťuk), zatím nic. Na co bych tu antikoncepci brala, když bych mu pak nedovolila se do mě udělat? To je na tom právě to nejlepší.
nehrotila bych to tolik, udělej to, co ti je příjemné.
Jak již bylo psáno , dostaneš průjem , zvracení , zapomenes .. A zjistíš to vlastně až s „II“ na testu, takže pokud dítě nepřipadá v úvahu tak jedině kondom tam se to ví hned a dá se ti zavcas řešit.