Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@burgundy píše: …prosim vás, „hrdinky“ co jste to zvládly bez, snad víte, že každý porod je jiný a i práh bolestivosti? opravdu výživné komentáře
A třeba proto že to vím, práh bolestivosti mám sakra nízko a přesto mi epidurál přijde zbytečný a že to sakra bolelo. O prvním porodu nemluvím,3 dni jsem nespala, měla jsem horečku, vysoký tlak, několik hodin stahy po minutě(vyvolávaný porod o 3 týdny dřív),byla to prostě masakr a i přesto je epidurál v mých očích zbytečnost. A zároven pro je mnohem větší bolest vrtání zubu, ze kterého mám panickou hrůzu. Diskuse zní jaký kdo má názor, tak nevím co ti vadí, když ten názor někdo napíše.
@Crystal87 píše:
A třeba proto že to vím, práh bolestivosti mám sakra nízko a přesto mi epidurál přijde zbytečný a že to sakra bolelo. O prvním porodu nemluvím,3 dni jsem nespala, měla jsem horečku, vysoký tlak, několik hodin stahy po minutě(vyvolávaný porod o 3 týdny dřív),byla to prostě masakr a i přesto je epidurál v mých očích zbytečnost. A zároven pro je mnohem větší bolest vrtání zubu, ze kterého mám panickou hrůzu. Diskuse zní jaký kdo má názor, tak nevím co ti vadí, když ten názor někdo napíše.
to co mi vadí je poselství " protože ja to zvladla, musíš i ty, jinak jsi slaboch co ubližuje dítěti ".. to je celé.
Samotný názor, že někdo epidurál odmítá, mi nevadí samozřejmě ![]()
Ja se pridam k tem, kdo maji pozitivni zkusenosti s epiduralem. Rodila jsem 21 h a epidural jsem si nechala dat po cca 5 hodinach silnych a vycerpavajicich kontrakci, behem kterych jsem se temer neotvirala. Takze nasledoval epidural, oxytocin, a nakonec jsem porodila o par hodin pozdeji, v klidu a dobre nalade, bez nastrihu i poraneni. Problemy jsem nemela zadne, druhy den po porodu jsem byla 100 % fit. Za sebe nevidim v mem konkretnim pripade zadna pozitiva porodu bez medikace. Pokud jde vsechno hladce a relativne rychle, je to vec jina, ale pausalne odmitat veskere medicinske zasahy do porodu je blbost.
@burgundy píše:
to co mi vadí je poselství " protože ja to zvladla, musíš i ty, jinak jsi slaboch co ubližuje dítěti ".. to je celé.
Samotný názor, že někdo epidurál odmítá, mi nevadí samozřejmě
tak nemyslím že by to někdo myslel stylem já, tak ty taky…nikdo nemůže předvídat jaký porod bude mít…ale plánovat porod s tím že rovnou budu chtít epi mi přijde zbytečné ![]()
No me se ptali pri prijmu a razantne jsem odmitla chtela jsem to zkuait bez prvni porod od prijezdu do porodky za hodku byla venku a na druhej porod si pockam
@Crystal87 Tak pokud Vám přijde vrtání zubů víc bolestivé, než samotný porod, tak k tomu už opravdu není co říct
![]()