Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky mě nebaví to sledovat
ženská, co šla na interrupci a následné výčitky svědomí si léčila tak, že vedla interrupční kliniky a bohatla na tom. Bude tam nějaké zajímavé rozuzlení?
Taky jsem nedokoukala. V podstatě jde o to, jestli začít se sexuální výchovou brzo je špatné. Sama říkala, že žila v době, kdy má být první sex až v manželství a stejně měla dítě v šestnácti a manželství uzavřené, protože „musela“ jí nevydrželo a později šla na potrat. A z toho si mám vzít, že to je ta jediná správná cesta? Nebo že je špatné dětem, říkat jak se chránit. Já neříkám dělat sexuální výchovu ve školce. Ale děti jsou přirozeně zvědavé, sami se v určitém věku (pro každé dítě je to jindy) začnou ptát. Nemusíme to na ně vysypat všechno do detailů, ale měli by třeba vědět, že nikdo dospělý na ně nemá právo sahat intimním způsobem, že obnažování se na veřejnosti není vhodné a postupně se učit další věci. Třeba osmiletá holka už by měla vědět co jsou měsíčky. Moje mamka je dostala v devíti a myslela že umírá, to snad taky není dobře ne. Zkrátka bych nebyla extrémní ani na jednu stranu. Všechno chce svůj čas.
Já to teda dokoukala a je mi z toho hodně smutno… Akorát to podle mě není o tom, zda sexuální výchova ANO-NE… pochopila jsem, že mluví o svém podnikání v potratech a že sexuální výchova byla vlastně takový jejich šikovný marketing… ![]()