Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky maminy,
letíme za týden s naší mařenkou (necelý rok) na mallorku. chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s příručním zavazadlem. aktuální. vím, že je to teď hodně zpřísněné a řeším hlavně pití. mařenka docela dost pije, takže musím mít na cestu dostatek tekutin. v informacích od cestovky se ale píše, že tekutiny musí být zabalené po 100ml a každá zvlášť v uzavíratelném pytlíčku. to mám jako zabalit 5×100ml čaje??? to přece blbost
resp. když vezmu dvě velký aventky čaje, tak mi to nedovolej?
ahoj,
kopíruju ti odpověď na dotaz z www.porodnice.cz, kde odpovídá stewardka ČSA:
Oficialne je mozno na palubach prepravovat pro Vase dite tekutiny a detskou stravu, nezbytnou po dobu letu.Tekutiny by mely byt baleny pokud mozno v originalnich balenich nebo detske lahvi.V nekterych pripadech muze byt matka vyzvana security kontrolou se popr. napit.
hezkou dovolenou ![]()
ahoj letela sem ted a dovoli ti piti v detskych lahvich normalne a kdyz chyztnes dobryho cloveka tak i v plastovce kdyz reknes ze je to pro dite
kdyžtak Ti to dají ochutnat:-) My taky letíme a myslím, že do letadla vezmu pití ve třech různých lahvičkách…hlavně proto, abych jí případně zabavila, takže každou s jiným uzávěrem. Nemám strach, že mi to vyhodí. Totéž s jídlem, když bude nejhůř, musím ji udržet v klidu neustálým zobáním ![]()
ahoj, me kontrola na letisti vyzvala, abych Vojtovo piti ochutnala a bylo to. Ale pro jistotu si dej obe lahvicky do takovych tech uzaviratelnych sacku. K.
Ahoj,
my letime za 14 dni, chci se zeptat, kde vezmu ty pytliky, ty davaji na letisti?
daji se koupit v papirnictvi, rika se jim sacky se zipem … v supermarketech je asi nemaji, spis bych hledala nejake mensi papirnictvi
jo a na letisti se taky daji koupit, maji tam automat, ale netusim kolik stoji … v papirnictvi se daji sehnat za par korun
Pokud vim tak jidla muzete mit kolik chcete, a piti pro dite v kojenecke lahvy take. Hlavne ne ostre veci, noze, sekyrku, pilniky, bomby a jine drobnosti, co nosite normalne v kabelce ![]()
Moje zkusenost je, ze jsme leteli s detmi (4 a 2) do londyna, ale ve zmatku jsme nechali vsechno piti v batohu - lahev dobre vody, kubika a lehav se zelenym cajem. Kvuli manzelovi jsme se ale museli vsichni vyzout (on vypada jako barovy vyhazovac) - jestli nemame neco v podrazkach. Nastesti nam tam nic nenasli.Po vzletnuti si dcera zacala kreslit a pak si vytahla z penalu nuzky a zacala si klidne vystrihovat.....Tak jsem je chtela rychle schovat do kabelky a dala jsem je do postrani kapsicky, kde jsem mela schovany muj viceucelovy nuz (jako spravny muz) na spravovani kocarku
. Takze co vezete je vlastne fuk…bohuzel
Hlavne si to neschovejte do bot
!!!
PS : Berte to prosim s nadsazkou i kdyz se to opravdu stalo. Je smutne, zze platime veskera bezpecnosti opatreni a personal a pak vse zakazane provezeme. ![]()
Stastny let kamkoliv
Jo jo, má obdobnou zkušenost jako Bubina: při kontrole děsná pruda - všechno sundat ( měla jsem na spodních kalhotkách kovový řetízek, co furt pípal
) - teda na ty kalhotky se přišlo, až když už jsem na sobě nic „podezřelýho“neměla, no ale v letadle štochám v kabelce a vida - zapomenutej zapalovač, pilník a nůžky ![]()
Díky holky, moc jste mi pomohly. Tak pošupajdim koupit pytlíky a bez obav naplnim lahve. Nejhorší představa je pro mě, že by mi ty aventky zabavili a já bych byla nahraná. Ty jo, to je síla, co píšete… ![]()
Napodobne - vzala jsem si svoji zalozni kabelku a pri kontrole se na mne postarsi pan nenapadne otocil a rika - vite, ze tam mate manikuru? a ja - vidite ani nevim a on - kdyby neco tak to mate pro dite…:-)))
Nazpatek v Recku se nikdo neobtezoval kontrolovat rentgeny a obsah tasek, pac bezelo zrovna v tv nejake fotbalove utkani a oba celnici „nemeli cas“.
Jinak ty sacky se zipy jsem videla i v Ikea.
Hanka
Zdravím,
mám podobný dotaz, snad se tu najde někdo, kdo bude vědět…
Syn dnes odlétá na dovču s babičkou a má připravených asi 5 angličáků, že si vezme sebou do batůžku. Přítel myslí, že to být nesmí a zabaví mu je, což by byla škoda…nevíte někdo, zda jsou povolené malé hračky?
Děkuji ![]()
@dinulka píše:
Zdravím,
mám podobný dotaz, snad se tu najde někdo, kdo bude vědět…
Syn dnes odlétá na dovču s babičkou a má připravených asi 5 angličáků, že si vezme sebou do batůžku. Přítel myslí, že to být nesmí a zabaví mu je, což by byla škoda…nevíte někdo, zda jsou povolené malé hračky?
Děkuji
My tahame vzdy hracky, ja make up tasticku, parfem atd atd a nikdy nebyl problem. Asi zalezi na letecke spolecnosti.