Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@pikola to chapu.
ja sem vylozene dovolenkovy typ
tak ze zustanu v cr ![]()
Ahoj já letím za tři týdny na dovču to budu v 19. týdnu. Děsně se na to těším dovču máme zaplacenou už dlouho a chteli jsme se jet hlavně potápět. To mi teď nehrozí tak budu aspoň šnorchlovat to by ničemu vadit nemělo nechci se potápět do hloubky jen se plácat po hladině a čumět na rybičky… Pak chceme dát nějaké výlety na vodopády a zvířátka, ale hlavně chceme odpočívat. Beru si sebou spoustu knížek ve čtečce a myslím si že 14 dní uteče jako voda a ani se mi nebude chtít zpět. Největší vítr mám z letadla protože poletíme fakt dlouho, ale manžel volal té letecké společnosti tam jim řekl že jsem těhule a hned bez řečí nám dali ty nejlepší místa kde si člověk může natáhnout nohy nebo tam i stát. Fakt se těším ![]()
@Janina81
Jee a kde jste ve Slovinsku byli, primo nekde u more - Portoroz treba? My tam jezdime už léta ale driv spis na hory, byli jsme jednou v Piranu a parkrat i v Kobaridu - moc hezky městečka (Kobarid u more není ale už to ma ten italsky jižní smrnc), už je to dyl ale chtěli bysme letos zas, a malým aby si užil moře - pro děti podle me super, tím ze je to záliv je tam more hodně klidný, žádný velký vlny, my je zažili jen po bource. Vubec do Slovinska bych se nebála kamkoliv ani jako těhotná ani s miminkem, je tam čisto a všude je to na děti docela dobře zařízené. K doktoru jsem tam sice nemusela ale většinu toho rozumís co je kde napsané a tak, jak je slovinština podobná češtině, ani s angličtinou nebo němčinou není problém se domluvit. Na ten jih je to dal, tam někomu může pak v tehu vadit dlouhá cesta ale da se to řešit přespáním treba hned za hranicema např. v Kranjské Gore, vyjde to tam levněji než v Rakousku. Naposledy jsme byli s prckem v termalech u Mariboru (neni tam zas tak horka voda takže urcite v poho i pro tehule) a jeste předtím projeli cele Slovinsko od hranic s Itálií pres hory u Lublaně az na ten východ a i malej to zvládal skvěle, většinou během přesunů spal. Mne se v autě dělá teda špatně at jsem těhotná nebo ne, takže se prusmykum a sedlum vyhybame co to dá, ale záleží odkud a kam se jede, nejlepší je asi tunel Karavanky… Tamtudy na Lubl. a dolu po dálnici na Koper je to k mori asi nejrychlejší a jezdí se tak vlastně i do Chorvatska ale podle me je škoda se, kdyz uz, ve Slovinsku nejen na odpocinek nezastavit, treba i na vic dní…jinak v letadle mi tak špatně nebylo a do tech 2hod. letu se to dá i v tehu, bacha asi jen na trombozu, takže záleží co kdo lip snáší…ve Slovinsku se da opravdu dělat leccos, at už s detma nebo bez, na procházky s břichem je treba kromě more super i okolí mesta Nova Gorica, kousek odtamtud začíná vinařská oblast podobná naší Palave tj. žádné velké krpaly a ani horko… Nám se tam líbilo moc a ten Piran byl fajn i na nenáročné procházky, ale za 3 dny to tam ma člověk prochozene…no at už pojedete holky tehulky kamkoliv, uzijte si to a hlavne v klidu! ![]()