Co trápí miminko?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2550
2.3.18 10:21

Prdíky - spíš než Espumisan se nám osvědčil Infacol - taky se dává před každým kojením. Espumisan jsme taky zkoušeli, ale nepomáhal nám. Nebo taky můžete zkusit Babycalm - ten je čistě přírodní (jsou to jen bylinky a glycerin). Nahřívat bříško (pozor na přehřátí) a cvičit před každým přebalením, když je prázdné bříško. Malý na ně taky docela trpí a občas ze spaní heká, že mě to až ze začátku vyděsilo. Ale spal u toho, pak když si prdnul, tak zase dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
2.3.18 10:28

U nás pomohlo netýrat ji se širokým balením, občas nahřívat bříško, namazat Pupíkem, na reflux docela pomáhal klín pod matrací, aby měla hlavu výš než tělo. Ale nejvíc stejně pomohl až čas, kolem dvou tří měsíců už to bylo v pohodě :-) ale Espumisan jsem dávala asi až do pěti měsíců, taky dost pomáhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
2.3.18 11:11

U tak maleho miminka je normalni, ze vetsini dne prospi. Jinak knourani, chrapani, chrceni ze spani je normalni. Jinak koupila bych espumisan to odvede vzduch ven a biogaia-to obsahuje laktobacily ktere jeste tak male miminka ve strevech nemaji. Dale nahrivaci polstarek z pecek do mikrovlnky a prikladat na brisko. Dale davat na polohu tygrik. Pri kojeni davat pozor jestli je dobre prisata a nepolyka vzduch..davat odrihnout trpelive cekat..pomalu po jidle manipulovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
2.3.18 11:13

Jo a krem Pupik na masaz briska po smeru hodinovych rucicek. A cvicit s nozickama-kolinka k brisku a natahnout nozicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
2.3.18 11:18

Dat pod nohy postylky z jedne strany knizky..aby byla postylka nahnuta a nespala na rovnym ale jakoby z kopce. A kojit az po dvou hodinach aby se ji v brisku nemichalo natravene mlicko s tim cerstvym. Mam tri mesicni berusku, ted jsme tim vsim prochazely..jinak z toho vyroste neboj, ale je dobre jim pomahat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.3.18 11:35

@Lily Evans Já mám taky pocit, že ji to široké balení zavazí, nemůže se vykopat a přirozeně zakroutit. I když ho dávám jen na spinkání a když je bdělá, tak má nožičky volné a pokopává si. Kyčle se vám spravily pěkně? Dovyvinuly se i bez balení? Já si nerisknu ho nedat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.3.18 11:41

@Renca8 Děkuji za rady, postýlku máme mírně nakloněnou, v tygříkovi mi vůbec nebrká, i když se zdá, že se jí tam líbí. Ona si odříhne většinou hned jak ji zvedám od prsa. Když je lehčí den a kňourá ze spinkání méně, bývá tak dvakrát denně bdělá, 2-2,5 hodinky vzhůru a všechno pozoruje. Já si to nesmírně užívám, když tak ožije. Dnes je kňourání těžší a vůbec se mi nebudí. Jen napapat a zase usnout :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.3.18 11:43

A ještě mě napadá, že jí mnohdy od kňourání pomůže, když ji přizvednu do více svislé polohy. Uklidní se, usne. A když zas položím, pláče. Přitom i postýlka je mírně nakloněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
2.3.18 12:01

@zuzti miminko si samo rekne kdy ma hlad a kdy chce spat, nebojte zkuste mu zacit vice verit. A s tou svislou polohou-to delaji miminka kdyz jen potrebuji naruc, pochovat, pomazlit proto pak knouraji kdyz ho zase polozite. Tak male miminka se chteji porad nosit, chteji byt s mamou bodejd by ne..z briska vysli na svet ktery je tak velky a je kolem tolik prostoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2450
2.3.18 12:07

@zuzti ja vzdycky rikam ze miminko se napapa a spinka..ve spanku roste, prece i my ve spanku regenerujem…tak vzdycky rikam kdyz spinka: ticho, rostu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
2.3.18 12:54

@zuzti A co zkusit postýlku naklonit víc, třeba jí tlačí plné bříško, i mě jako dospělé nedělá dobře když si po jídle lehnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1080
2.3.18 13:44

@zuzti A zkusila jsi společné spaní? Syn spí mnohem klidněji, když tam ležím s ním. Děti jsou většinou hodně kontaktní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.3.18 14:29

Děkuji vám za pěkná slova a podporu :-) Spinkáme vedle sebe, malá v hnízdečku. Je pravda, že přes něho na mě moc nevidí. Má ráda, když mám u ní alespoň ruku, třeba položenou na hlavičce nebo na hrudníku na ručkách. Nej je když může spinkat přímo na mě. Ale můj spánek pak kvalitní není. Tak nezbývá než vydržet, určitě se zas někdy pěkně vyspím :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.3.18 14:31

Jinak už se nám pěkně vykakala, pomohlo trochu zatlačit na bříško a šlo to ven. Pak byla hodinku hezky bdělá a teď spí, zdá se, klidně. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
6.3.18 08:48
@zuzti píše:
@Lily Evans Já mám taky pocit, že ji to široké balení zavazí, nemůže se vykopat a přirozeně zakroutit. I když ho dávám jen na spinkání a když je bdělá, tak má nožičky volné a pokopává si. Kyčle se vám spravily pěkně? Dovyvinuly se i bez balení? Já si nerisknu ho nedat :-)

Píšu až teď - jj, kyčle úplně ok, už je jí rok a čtvrt a nožky zdravý. Dělala jsem to pak na radu fyzio tak, že jsem široké balení dávala třeba jen na 20 minut denně, postupně jsem o pár minut zvyšovala, jak rostla a bříško přestávalo být problém. Ale měla jen ten nejdrobnější nález, kdyby měla horší, asi bych se bála víc. Takhle to byla jen prevence, která ale zhoršovala jiný věci, takže jsem to nehrotila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí