Co umět do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4152
9.9.17 15:40

Tak ja teda pujdu proti proudu a myslim si ze pripraven je. U nas je pozadavek znat sve jmeno, umet si rict co chce, byt bez plen, najist se, napit se a obleci s pomoci. O vztekani apod neni nikde rec. Neznamena to ze se bude vztekat i tam, dost deti je nezvladatelnych doma a ve skolce sedi jak za
rezani.Co vidim u nas, tak dost novych se pocura i vickrat za den, jeden kluk loni dlouho zdrhal a museli zamykat, nekteri hosi pak s matkou v satne vyvadi neskutecne-hazi boty, rvou, vali se po zemi, lezou vsude.Dala bych ho a uvidis

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.9.17 15:47

Nepřijde mi připravený do školky. Jako velký problém vidím body 1,4,5 a taky to, že umí ublížit. Jak by se tobě líbilo, kdyby tvé dítě mělo ve třídě dítě, které by mu kvůli hračkám ubližovalo?

• Citovat
  • Upravit
2927
9.9.17 15:52

Já bych teda asi viděla největší problém v tom bodě 2,tam na něj nebude nikdo zvedavej a může to i narušovat chod ve školce, ale tak za zkoušku nic přeci nedáš. Muzete to pomalu zkoušet a když to nepůjde, tak chůva se ho určitě ráda zase ujme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
9.9.17 15:53

Ty nejdriv napises, ze se sam naji a pak napises bod 4 v tom co je problem. Ze jidlo matla a patla vsude, pusu si utira do ostatních spolustolivniku a ji rukama :mrgreen: Takze se proste nenaji. To same s vyprazdňováním. Nejdriv, ze zvládá wc, pak bod 5, ze ma nehody a pocurava se. :nevim: Zralost na skolku by asi musely urcit ucitelku behem 3 měsíční adaptace. Navic, neposloucha, neumi mluvit, dela si co chce. Fakt nevim, jestli je na skolku pripraveny, ale co vim urcite, ze ucitelky by z neho velkou radost nemely :nevim: Nedovedu si predstavit, ze by tam takhle nesamostsnych a neposlusnych deti mely treba 10,15.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.17 15:54

Nechápu proč se dospělí člověk řídí tím co mu říká okolí a né svým rozumem. Věř že tvé dítě se bude chovat jinak s jednou chůvou a když je s ní sám bez dětí.. než jak se bude chovat ve školce kde je x dětí a spoustu věcí odkouká. Tam ho život naučí jak se říká. Kolektiv je podle mě to nejdůležitější.. po rodině. Můj mlaďas šel teď do školky ve 2 letech a 7 měsících. Neoblékne se sám. Bez plen je rok a řekne si, zatím nehodu neměl ale může se stát, stává se to ve školce i daleko starším. Pořádně ještě nemluví, rozumím mu hlavně já.. ve školce je týden a už vidím jak na něj má vliv. Školka a hlavně kolektiv mu hodně dá.

• Citovat
  • Upravit
13672
9.9.17 15:59

S tímhle bych ho do školky neposlala- Můj syn 2,5 roku, mluví jako předškolák nebo prostě ve větách i v souvětích (Voják má pistol a střílí mě napadlo, Můžu maminko, pomoct taky a tak), ale oblíknout se neumí, taky zapomene, že má jít čůrat, nají se sám, napije taky, s oblíkáním má problém, se vztekáním a kolektivem a tak problém nemá- prostě není ještě zralý na školku, tak, i když by ho letos vzali, tam prostě nejde- nemůžu to udělat ani jemu, ani učitelkám, i když pracuju z domova a velmi by mi to ulehčilo, tak půjde nejdřív za rok..dcera v tomhle věku do školky šla (šla jsem do práce), ale byla ve všem naprosto samostatná.

Tvůj taky není zralý- to čůrání sicem připomínají učitelky, ale určitě nemají čas to připomínat pořád, najíst se musí umět sám a mluvit by to dítě určitě mělo líp, hlavně kvůli němu- aby mu rozuměli, co chce nebo co mu je a tak..s tím souvisí i to vzekání- většinou, když umí komunikovat, tak se to dítě tak nevzteká, syn se nejvíc vztekal, dokud mu nebylo dostečně rozumět, teď už se domluví bez problémů o čemkoli..A vztekná bych teda nepreventovala- naopak dítě se musí nutně naučit neragovat vztekem na jakoukoli situaci, protože je to v životě prostě nutné- ve škole za to jsou pak hnec poznámky, v práci vyhazov..takže naučit správně reagovat, ne preventovat podněty..zaměřit se i na to mluvení a až to bude vše v normě, tak dávat do školky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
9.9.17 16:00
@srpen89 píše:
Ty nejdriv napises, ze se sam naji a pak napises bod 4 v tom co je problem. Ze jidlo matla a patla vsude, pusu si utira do ostatních spolustolivniku a ji rukama :mrgreen: Takze se proste nenaji. To same s vyprazdňováním. Nejdriv, ze zvládá wc, pak bod 5, ze ma nehody a pocurava se. :nevim: Zralost na skolku by asi musely urcit ucitelku behem 3 měsíční adaptace. Navic, neposloucha, neumi mluvit, dela si co chce. Fakt nevim, jestli je na skolku pripraveny, ale co vim urcite, ze ucitelky by z neho velkou radost nemely :nevim: Nedovedu si predstavit, ze by tam takhle nesamostsnych a neposlusnych deti mely treba 10,15.

Myslím dsi přesně to samé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.17 16:03

Jsou mu 3 roky. U chůvy být nemůže, protože bude hlídat své vnouče.
@srpen89 on se sám nají. Sní všechno, co má na talíři, nakrájí si maso i knedlíky, ale pak odhodí příbor a jde na to rukama a nakonec se utře do lidí okolo a do sebe. Přitom vstává, poposedává, lehá si.
@lucenka měla jsem u staršího, co tam měl kluka, který ho v 5 letech kousal a bouchal kvůli hračkám. Řešilo a vyřešilo. Podle mě to je do určité fáze normální. Mám 2 děti a taky se tu a tam servou a to to pořád řešíme.

@Anais nemáme tu soukromou školku. Nejbližší je 35 km. Není v našich možnostech ho tam vozit.

Na záchod chodí sám, nemá problém, hlídá se. Problém je jen v cizím prostředí, kdy zapomíná. Pak při čůrání ve stoje, kdy se tak 1-2× denně připočůrá. Když bude sedět, tak není problém.

Umí se obléknout komplet včetně bot. Občas se mu povede i zip.

@Anonymní píše:
Nechápu proč se dospělí člověk řídí tím co mu říká okolí a né svým rozumem.

Protože mám v okolí několik učitelek a to i těch ze školky. Na ty jsem právě používala argument, že ve školce to bude jiné než doma.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.17 16:05

@srpen89 on nemá problém si dojít na záchod sám, když ví, kde je. Ale má problém, když je v cizím prostředí, že si řekne pozdě a nedoběhneme. Bez plen je rok a půl.
Pak se počůrá při čůrání, když stojí.

• Citovat
  • Upravit
Anais
9.9.17 16:05

@enny3 pokud bych čekala, až mladej bude mluvit v normě a nebude se vztekat (sorry, ale cholerika nepřevychováš za pár let), tak by do školky nešel asi nikdy… Hlavní je hodnotit kolektiv a školku kam ho dát!
Ty asi ve 2,5 letech neznáš období vzdoru co??? Každé dítě je jiné a musíš tolerovat jeho tempo vývoje!

• Citovat
  • Upravit
Anais
9.9.17 16:08
@Anonymní píše:
@srpen89 on se sám nají. Sní všechno, co má na talíři, nakrájí si maso i knedlíky, ale pak odhodí příbor a jde na to rukama a nakonec se utře do lidí okolo a do sebe. Přitom vstává, poposedává, lehá si.
@lucenka měla jsem u staršího, co tam měl kluka, který ho v 5 letech kousal a bouchal kvůli hračkám. Řešilo a vyřešilo. Podle mě to je do určité fáze normální. Mám 2 děti a taky se tu a tam servou a to to pořád řešíme.

@Anais nemáme tu soukromou školku. Nejbližší je 35 km. Není v našich možnostech ho tam vozit.

Na záchod chodí sám, nemá problém, hlídá se. Problém je jen v cizím prostředí, kdy zapomíná. Pak při čůrání ve stoje, kdy se tak 1-2× denně připočůrá. Když bude sedět, tak není problém.

Protože mám v okolí několik učitelek a to i těch ze školky. Na ty jsem právě používala argument, že ve školce to bude jiné než doma.

a kolik dětí je v té státní? Zkus tam dojít a probrat s učitelkama. Já myslím, že by se v tom kolektivu „srovnal“ jako náš mladej divoch ;)

• Citovat
  • Upravit
2067
9.9.17 16:11
@Anonymní píše:
@srpen89 on nemá problém si dojít na záchod sám, když ví, kde je. Ale má problém, když je v cizím prostředí, že si řekne pozdě a nedoběhneme. Bez plen je rok a půl.
Pak se počůrá při čůrání, když stojí.

A proc by si mel rikat? Snad staci ukazat tady je záchod a pak uz si chodi sam. A kdyz se pocura ve stoje, tak at cura v sede. A s tim jidlem. Takhle jak to popisujes, bych si rozhodne nedovolila tvrdit, ze se naji sam a vubec, ze umi stolovat, coz k tomu samozrejme neodmyslitelne patří. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
9.9.17 16:16
@Anonymní píše:

Protože mám v okolí několik učitelek a to i těch ze školky. Na ty jsem právě používala argument, že ve školce to bude jiné než doma.

To je velký problém- to jídlo- rukama a vstávání a lehání apod.

Ubližování dětem a vztekání taky.

Čůrání je taky problém- školka je cizí prostředí a ještě k tomu tam bude jen s cizíma lidma..

Prostě bych ho do školky nedala, budfete řešit jen samé stížnosti a problémy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
9.9.17 16:20
@Anais píše:
@enny3 pokud bych čekala, až mladej bude mluvit v normě a nebude se vztekat (sorry, ale cholerika nepřevychováš za pár let), tak by do školky nešel asi nikdy… Hlavní je hodnotit kolektiv a školku kam ho dát!
Ty asi ve 2,5 letech neznáš období vzdoru co??? Každé dítě je jiné a musíš tolerovat jeho tempo vývoje!

Já jen říkám, že vztekema ničením věcí reagovat se musí děti odnaučit a ne zabraňovat situacem, které to vyvolávají, protože vztek není tolerovaná reakce nikdy a nikde ve společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
9.9.17 16:21

Pokud nemůže být u chůvy a soukromou školku nemáte, tak stejně nemáš moc jiných možností. Já bych to zkusila, ony se fakt děti chovají v kolektivu jinak než doma. Moje dcera taky neumí všechno na 100 %, ale máme dobrou školku, jsou tam tolerantní a dětem pomáhají. Dcera je tam prvních pár dní a zatím to probíhá lépe, než jsem očekávala. Dcera ve školce i bez problémů jí to, čeho se doma ani nedotkne a od začátku chodí v pohodě na záchod, přestože doma chodí jenom na nočník a záchod odmítá. Příklad jiných dětí jí evidentně prospívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin