Co umět do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
10.9.17 16:12
@kotyk píše:
Pokud dítě trpí současně emoční labilitou, pak nedá. Ono není agresivní cíleně, aby něčeho dosáhlo. Ale jde nahradit jedno reflexivní chování jiným, akorát je to těžká práce na dost dlouhou dobu.

tak nemá samostatně v normální školce, co dělat. Nevím, komu by se líbilo, mít takové dítě ve třídě za spolužáka. Musí to být pro ostatní děti neskutečný stres, kdy jim opět takovéhle dítě ublíží.

• Citovat
  • Upravit
13672
10.9.17 16:16
@lucenka píše:
i dítě, které se nedomluví se dá naučit, že agresivitou ničeho nedosáhne.

Tak jsem to taky myslela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
10.9.17 16:17
@lucenka píše:
tak nemá samostatně v normální školce, co dělat. Nevím, komu by se líbilo, mít takové dítě ve třídě za spolužáka. Musí to být pro ostatní děti neskutečný stres, kdy jim opět takovéhle dítě ublíží.

Přesně- můj syn je hodné, dobrosrdečné dítě, které se chce s každým kamarádit a hrát, bylby přesně oběť takového agresora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
10.9.17 16:19
@Anonymní píše:
@enny3 jeho vztek je důsledkem dysfazie. Nerozumí, nechápe a projeví se to vztekem. Řešili jsme to s psycholožkou a je to u dysfatickych dětí časté. Až začne rozumět a mluvit, bude se to lepšit. Stejně tak agresivita. Až se domluví, nebude mít důvod se bránit fyzicky. I kdyz on není útočný typ, jen se brání. Brání se neadekvátně, ale sám od sebe agresivní není.
Dg. ADHD zatím nemá, ale děti s dysfazii ji často mají. Co není, může být.
Doma si ho nechat nemůžu. Musim do práce. Nemuzu si dovolit být doma zadarmo. Odpoledne si ho budeme střídat. Spíš se budu snažit o toho asistenta.

Pak nemá v normální školce co dělat. Asistenta si sežeň třeba sama ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
10.9.17 16:44

@enny3 AP je zaměstnanec školy a školka má povinnost ho sehnat. Prostě bude muset trvat na tom, že tam bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
10.9.17 16:57
@lucenka píše:

Proto tam má být asistent, aby k takovým situacím nedocházelo. V tomhle věku jsou spouštěče většinou celkem dobře odpozorovatelné a asistent by měl být schopný cílit chování obou stran tak, aby byly na minimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.9.17 17:15

Jinak souhlasím asistent… nebo bude stejně mít dítě problém…
Unás od první tířdy je chlapec, který se chová podle popisu stejně..Ubližuje dětem.. Už má na triku zlomený prst a taky našeho poškábal nůžkama do krve atd..
Teď jsou děti ve 3 třídě, asistenta nemá, možná nemá ani žádnou diagnozu nic, protože vím, že lid si stěžují i na rodiče, že jsou takový- moc na slušné chovaní nedbají sami..
Ale co chci napsat.. Došlo to tak daleko, kdyyž se ve 2 tř fotili, že nikdo se s ním nechtěl vyfotit.. Dětem jeho chování už vadí.. Teď ve 3 třídě si s ním nikdo nechtěl sednout a už jedna maminka po 3 dnech šla do školy, protože dělal zle chlapci, který si sedl, protože mu to učitelka řekla..
Určitě neni šikanovaný, to určitě ne.. aby nebylo, ale prostě už kvůli jeho chování se děti s ním nechtějí moc kamarádit a věčně tam běhají rodiče, že jenom s tímmto klukem nesedět, protože hodně zlobí děti..
Věřím, že takto by to mohlo nějak být i ve školce, že by rodiče chodili a stěžovali si pokud by byl problém a děti by se s ním nechtěli hrát.. Tak raději toho asistenta, aby trochu tomuto chování zabraňoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.9.17 17:30

@enny3 @lucenka @kotyk syn není zlý a ani agresivní sám od sebe, že by jen tak schválně ubližoval dětem nebo je provokoval. Většinou děti jen pozoruje. Pouze se brání. Bohužel se brání neadekvátně. Nejprve řeší domluvou, ale jak pořádně nemluví, tak je problém, že mu děti nerozumí. Tomu by pomohl asistent, že by vlastně mluvil za něj. Nebouchá, nekouše, neštípe, neškrábe.
Pokud si s ním chce někdo hrát, tak si s ním hraje. Dělí se o hračky. Kamarádka má o půl roku mladšího chlapečka a kluci si spolu vyhrají a nikdy nebyl problém.
Spíš se o něj bojím, aby nebyl terčem ostatních právě kvůli těm neadekvátním reakcím. Budou ho chtít vyprovokovat, aby ječel a přiznejme si, že děti jsou záludné a budou ho provokovat, aby udělal divadlo a měl z toho malér. Hlavně ty starší děti. Všímám si toho občas, když jsme na hřišti za domem a je tam šestiletý soused.

@enny3 asistenta mám sehnaného, ale školka ho nechce. Bylo mi naznačeno, že ho vezmou pouze bez asistenta.

Upozorňuju, že se nebojím, že bude někomu ubližovat. Největší problém je vztekání a nemluvení.

• Citovat
  • Upravit
13672
10.9.17 17:32
@kotyk píše:
@enny3 AP je zaměstnanec školy a školka má povinnost ho sehnat. Prostě bude muset trvat na tom, že tam bude.

Jj ale rodičen si ho mohou sehnat sami..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
10.9.17 17:36
@Anonymní píše:
@enny3 @lucenka @kotyk syn není zlý a ani agresivní sám od sebe, že by jen tak schválně ubližoval dětem nebo je provokoval. Většinou děti jen pozoruje. Pouze se brání. Bohužel se brání neadekvátně. Nejprve řeší domluvou, ale jak pořádně nemluví, tak je problém, že mu děti nerozumí. Tomu by pomohl asistent, že by vlastně mluvil za něj. Nebouchá, nekouše, neštípe, neškrábe.
Pokud si s ním chce někdo hrát, tak si s ním hraje. Dělí se o hračky. Kamarádka má o půl roku mladšího chlapečka a kluci si spolu vyhrají a nikdy nebyl problém.
Spíš se o něj bojím, aby nebyl terčem ostatních právě kvůli těm neadekvátním reakcím. Budou ho chtít vyprovokovat, aby ječel a přiznejme si, že děti jsou záludné a budou ho provokovat, aby udělal divadlo a měl z toho malér. Hlavně ty starší děti. Všímám si toho občas, když jsme na hřišti za domem a je tam šestiletý soused.

@enny3 asistenta mám sehnaného, ale školka ho nechce. Bylo mi naznačeno, že ho vezmou pouze bez asistenta.

Upozorňuju, že se nebojím, že bude někomu ubližovat. Největší problém je vztekání a nemluvení.

Mám kluka, který do 4 let téměř nemluvil. A to, že věci řešil agresivně, když mu někdo nerozuměl, zkoušel cca ve 2 letech. Ale přistupovala jsem k tomu tak, že dané chování je spatne a má reagovat jinak. Dítě, které úmyslně ubližuje jiným, bych prostě do běžné školky nedala.

• Citovat
  • Upravit
13672
10.9.17 18:23
@lucenka píše:
Mám kluka, který do 4 let téměř nemluvil. A to, že věci řešil agresivně, když mu někdo nerozuměl, zkoušel cca ve 2 letech. Ale přistupovala jsem k tomu tak, že dané chování je spatne a má reagovat jinak. Dítě, které úmyslně ubližuje jiným, bych prostě do běžné školky nedala.

Vidím to stejně a nebo toho asistenta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
10.9.17 18:32

@lucenka Taky mám kluka, co dlouho nemluvil. Agresivní vydírání netestil vůbec, měl celkem zmáknutou neverbální komunikaci :mrgreen:

Ale v tomhle případě je problém, že nejde o úmyslné plánované jednání. Není to akce typu období vzdoru, kdy si dítko střihne lehačku kvůli čokošce/zmrzlině/plyšákovy a po několika odvlečení vyzkouší jinou strategii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.9.17 19:45

Ono je to těžko.. Taková banálni situace.. Děti na hřišti jedno chce lopatku, druhý nedá, a pak dítě vezme lopatku a flák po tváři..Může být krev nemusí, ale dejme tomu bude krev, modřina..
A co si budem, žádné mamince by se to nelíbilo a věřím, že každá by do té školky vběhla a řešila to..
A asi málokterou by zajímalo, že prostě je to nějaká porucha dítěte- co zautočilo..
Každá máma si brání svoje dítě..
Já bych to zkusila s tím, že by se vidělo. Nemusí to být tak žhavé a nebo možná, orpavdu bude nějaký porblém každý den a pak asi fakt řešit- asistent a nebo nedávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
254
10.9.17 22:17

Kamarádky syn bude mít v březnu 4 roky, neumí ani slovo a není bez plínky. První den ve školce řval a 2× se tam počůral takže si myslím že ty máš ještě ok dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.9.17 01:33
@kotyk píše:
@lucenka Taky mám kluka, co dlouho nemluvil. Agresivní vydírání netestil vůbec, měl celkem zmáknutou neverbální komunikaci :mrgreen:Ale v tomhle případě je problém, že nejde o úmyslné plánované jednání. Není to akce typu období vzdoru, kdy si dítko střihne lehačku kvůli čokošce/zmrzlině/plyšákovy a po několika odvlečení vyzkouší jinou strategii.

Je to srovnatelný… cizí dítě mu nerozumí, tak ho zmlátí. Když se mu jasně stanový hranice, že takhle ne, tak taky přestane.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin