Co umět do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
11.9.17 12:06

@lucenka Ano, u zdravého dítěte nepochybně ano. U těhle dětí ne. Ale chápu, že mi to nevěříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.9.17 12:11
@kotyk píše:
@lucenka Ano, u zdravého dítěte nepochybně ano. U těhle dětí ne. Ale chápu, že mi to nevěříš.

Kdybs četla, tak jsem měla dítě s opozdenym vývojem řeči, tak jako zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
7974
11.9.17 14:34

@lucenka Ale zakladatelka nemá dítě jenom s opožděním řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.17 14:41
@lucenka píše:
Kdybs četla, tak jsem měla dítě s opozdenym vývojem řeči, tak jako zakladatelka

On má sice oficiálně jen opožděný vývoj řeči, ale pravděpodobně to bude i něco víc. Od psycholožky i dalších nám bylo řečené, že to bude minimálně dysfázie a možná i něco k tomu. Čekáme do jeho 4 let.
On je do určité míry pomalejší. Na jednu stranu odpovídá věku, ale jsou věci, co nezvládá a nechápe a předhonily ho už i mladší děti.

@lucenka píše:
Je to srovnatelný… cizí dítě mu nerozumí, tak ho zmlátí. Když se mu jasně stanový hranice, že takhle ne, tak taky přestane.

Nepřestane. Nebo přestane, ale bude to trvat déle a dá to víc práce než u ostatních dětí.
A ne, nejsem typ matky, co to nechá být. První dítě to nedělalo a nedělá.
Ale tvůj postoj chápu. U prvního dítěte jsem to viděla podobně. Teď se mi změnil náhled na věc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.5.25 07:24

Holky… Včera se mě tchýně ptala, co malej teda jako umí do tý školky… No tak říkám, vždyť hezky mluví, papá sám, převlékne se, obuje se, na záchod chodí výborně i během spánku… Co jako by měl umět. No tchýně na mě, že snad si utřít zadek a zavázat tkaničky, ne? Říkam, že fakt jako nevím, jak si bude ještě ani ne 3 letý dítě samo utírat zadek, že to fakt neumí a že nevím o tom, že by to musel umět.

Co u vás ve školce vyžadují za umy? Půjdeme teprve na zápis. Syn si neumí ani najet do zipu u bundy, pomůžou mu s tím případně? Díky

• Citovat
  • Upravit
18646
12.5.25 07:48
@Anonymní píše: Více

Tchyně se asi chtěla zeptat do školy :lol: malá bude mít 3 a umí co vás, bez plen i na noc od 1r7m, obléká se tak cca od té doby. Boty jak kdy, spis je líná. Zip začala zajíždět ted, ale uz ho nedotáhne. Boty na zip. Samozřejmě, ze tchyně ma nereálnou představu. Kluk se tkaničky naučil jako předškolák cca v 5,5 a je to teda velká výhoda, ze hledáš boty co sednou bez nutnosti suchace. Z předškoláků byl snad jediný, kdo uměl tkaničky a podle toho co vidím a slyším, tak to nikdo neřeší a skoro všichni spolužáci jedou v sucháci. Což teda já nechápu. Zádě si utírá tak od těch 5 let. Malá má ještě krátké ruce a ani si dozadu nedosáhne. Když to zkusila, bylo to všude :zed: za mě je důležitější návyk mytí rukou po záchodě ať nejsou zacakani až na zádech a u nas se po obědě čistily zuby, tak ať si je umí nějak normálně posmrdlat, smrkat když je treba. Super když si oblíkne správně kalhoty a bundu. Učitelka zipy zapne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.25 08:04

Tchyni bych odpověděla, jestli integrály ještě chvilku počkají nebo máme víc zamakat :roll: Neboj, umí vše, co umět má. Tkaničky, i kdyby uměl zavazovat (jakože to kolikrát mají problém ještě prvňáci), bys mu do školky stejně nedávala, většina dětských bot je na sucháče a netřeba prudit batole s tkaničkama a zadeček běžně utírají učitelky i předškolákům ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
12.5.25 08:09

U Školkových děti se počítá s dopomoci u hygieny i u oblékají minimálně u těch zipu a bot ještě u předškoláků. Záleží pak jak to tam mají..třeba u nás jsou třídy rozdělené podle věku a pomáhají učitelky. Teta zas dělá ve školce kde mají smíšené tridy a jedou program začít spolu kdy starší děti pomáhají těm mladším…každopádně pokud se umí najíst lžíci, s dopomoci se obléct a je bez plenky tak to pro klasickou školku jsou dostačující schopnosti. U nás třeba u nejmenších dětí (2-3r) nevadí ani plenka a dudlík na spani

Příspěvek upraven 12.05.25 v 08:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.25 08:15

Tak díky, ženy 😁 tchýně je taková ta matka, co její děti uměly už v roce vyšívat a řídit traktor… Nic si z toho nedělám, ale znejistilo mě to 😁 a zuby ještě musíme potrénovat, protože ty mu čistím já a on je ošoupe jen na jedné straně 😁

• Citovat
  • Upravit
53190
12.5.25 08:21

Dočišťovat zuby se má snad do 12 let věku prosímtě, nešil :mrgreen: Ve školce si je odrbe po obědě jako bonus, ale stejně si je bude 2× denně čistit pod tvým dohledem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
12.5.25 08:35

Zuby máš dítěti čistit ty, rozhodně ne samo ve 3 letech. Tkaničky nech na školu. Zase nešil, tchýně si stejně prd pamatuje, kolik komu bylo a co uměli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18646
12.5.25 09:27

jen mu vrzni kartacek a instruuj, pak mu je normalne vycistis jako vzdy. bud to pujde nebo ne. @unuděná jakoze fakt by jsi cistila zuby 12 letemu decku? mam prvnaka a jen obcas precistim na noc. zkouseli jsme i detekcni vodicku a vycistil si je hezky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.25 09:29
@hospodki píše: Více

Já ne, děti se to naučily dobře samy už kolem 7 let, ale v jedné diskuzi jsem za to dostala poje. b, že to je málo. Představila jsem si tehdy 11 letého syna, co už mě dorůstal a musela se smát při představě, že mu čistím tu pubertální tlamu :lol: :lol: Ale faktem je, že to tak zubní lékaři doporučují no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18646
12.5.25 09:30
@unuděná píše: Více

ok, ja uz jsem se zdesila :lol: jsem si prave predstavila v rodine jak sotva 11 lety kluk prerostl uz skoro i mych 179 a divali jsme se z oci do oci :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17321
12.5.25 09:42

Nezapomeňte vyjmenovaná slova :mrgreen:
prosím tě, klid… umí, co umět má. tkaničky i zadek se bude teprve učit. u nás chtěli samostatné oblékání, bez plen, jíst alespoň lžící (ne rukama), pít z hrnečku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin