Co umí v 18 měsících?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6594
22.4.15 09:42

Dobré dopoledne,

dnes jsme byli na 18m prohlídce a prý by měl spojovat dvě slova :nevim:. Malý povídá, ale jen po jednom slově. Umí máma, táta, baba, děda. Pojmenuje po svým zvířátka (kozu, psa, kočku, kachnu, ovci, slepici, husu, kohouta…), i spoustu dalších věcí - brm brm, houká jako sanitka, napodobuje zvuky, má snahu vše opakovat, ale v jeho podání to zní jinak :mrgreen: :mrgreen: Rozumí tomu, co mu říkám, ale nespojuje… Jak Vaše děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
22.4.15 09:50

@SarkaLo nas se na 18m prphlidce ptala co rika za slova, ale ze by mel spojovat nerikala a nespojuje do ted (je mu 22m) obcas teda rekne neco jako treba mama papani apod.ale nic extra jinak nespojuje. V klidu, podle me ma casu dost a nema ted zatim fakt smysl to resit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
22.4.15 09:51

@SarkaLo neřeš to, malý 16. měsíců mluví čínštinou, jediný co mu je rozumět je tadýýýýý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
22.4.15 09:55

Moje spojuje, už dlouho, ale když srovnám s okolím, přijde mi jako výjimka. Zase pozdě chodila. Si nevybereš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
22.4.15 10:00

@mooch U nás se chodilo od 10m :-)

@veronika6913 @iiiv U nás vede Neeeeeeeeeeeeee a neeeeníííííííí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
22.4.15 10:00

@SarkaLo Ahoj, nebála bych se. Syn sive mluví krásně a i spojuje slova a je opravdu malý kecka. A i pohybově byl dost šikovný, ale prozměnu šíleně bojujeme s nočníkem. Sestřenka má zas kluka který uz v roce a čtvrt byl bez plen, ale nemluvil. A začal něco málo až kolem dvou let. Teď mu budou čtyři a užse rozmluvil pěkně… Nemám ráda když doktoři mají pocit, že by děti měli být podle tabulek. Každé je šikovnější na něco jiného… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
22.4.15 10:06

Presne tak, jak se tu pise ;-) my jsme treba hrozne brzo zacli lezt a vstavali u nabytku (uz v 7m vstaval u nabytku a v 8m obchazel a i slov teda rika hodne a umi vsechny zviratka a dopravni prostredky apod a to uz teda dlouho. akorat teda extra nespojuje, ale nocnik to je peklo a asi jeste dlouho bude :roll: treba kdyby nebyl celkově tak sikovnej tak uz by na nocnik davno umel :-D proste bud ditko umi driv to nebo neco jineho;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16219
22.4.15 10:07

@SarkaLo
To samé, v průkazce má všechno ANO, akorát spojování slov NE. Přesto doktor říkal, že je moc šikovný, syn si pojmenuje už víc než sto věcí a zvířat, ale sám ještě spojit neumí. Oni to ale časem odposlouchají, já se teď snažím doplňovat ho, takže on když třeba řekne auto, tak já zopakuju „auto jede“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
22.4.15 10:09
@SarkaLo píše:
Dobré dopoledne,dnes jsme byli na 18m prohlídce a prý by měl spojovat dvě slova :nevim:. Malý povídá, ale jen po jednom slově. Umí máma, táta, baba, děda. Pojmenuje po svým zvířátka (kozu, psa, kočku, kachnu, ovci, slepici, husu, kohouta…), i spoustu dalších věcí - brm brm, houká jako sanitka, napodobuje zvuky, má snahu vše opakovat, ale v jeho podání to zní jinak :mrgreen: :mrgreen: Rozumí tomu, co mu říkám, ale nespojuje… Jak Vaše děti?

Naše malá pořád nic a to má v červenci dva roky… :zed: Mluvíme na ní, zpíváme, čteme si, říkáme říkanky. Jako umí citoslovce hospodářských zvířat, umí říct: máma, bába, táta, teta, děda, auto, pes, kočka, nechci, papat, bobo atd., ale nespojuje. Zase ale umí počítat do pěti, i když je mi jasné, že je to pro ní spíš jako říkanka a moc těm počtům nerozumí :D :) Rozumí snad všemu, co jí řeknu, tak asi mluvit ještě nepotřebuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
22.4.15 10:21

Moje začala mluvit až ve dvou letech a rovnou ve větách. každé dítě je jíné a jede jinak rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
22.4.15 13:50

@SarkaLo Dvě slova nespojuje ani můj 22 měsíční - jako je s mluvením pozadu, jsem ráda, že teď teprve nedávno začal říkat máma. O spojování dvou slov si můžu podle mě minimálně nějakou dobu nechat jen zdát. Naše dr. je zatím zcela v klidu a včera mě ujišťovala, jakej je šikovnej. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
22.4.15 18:14

Můj 20M taky nespojuje, ale dr to na 18M prohlídce taky zmiňovala. Ale já u ní vím, že ona to říká spíš, že to přijde…Kamarádčin syn začal spojovat asi dva měsíce po 2.roku. a od sousedů holčička pozdě chodila, ale brebentila už před 2. rokem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
30.4.15 20:38

Tak naše malá bude mít za pár dní 18 měsíců a slovíček říká celkem dost, mimo to celý den žvatlá, povídá si, takže myslím, že v pohodě :) Po schodek zvládne za ruku, dolů taky, ale je to horší. Lžičku s jídlem si do pusy dá a i se napapá, akorát vždy má trošku i podsebou :) ví jak dělají různé zvířátka, umí ukázat kde má oči, uši, nos, pusu, vlásky, ručičku, nožičku. Na nočník už sem tam chodila, ale co jsme se přestěhovali, tak ji na nočník nemůžu dostat, sedne si tam jen oblečená :) Ale když má v plenečce, tak si na plenku ukazuje anebo si vyleze na postel, rozprostře si tam látkovou plenu, na které ji přebaluju a lehne si na ni, jakože chce přebalit. Pak vezme zabalenou plínu a nese ji ke koši vyhodit. Ví kde jsou různé věci, když semnou třeba vybuluje nákup, tak vezme nové kartáčky na zuby a nese je do koupelny, jakože tam patří. Když přijdeme z venku, tak ví, že v botech smí jen na chodbu, takže si sedne a vyzouvá si botky. Umí si obléct ponožky, občas i kalhoty, vyslíknout si teda umí i tričko, kalhoty i ponožky. Venku pozná různé zvířátka a ukazuje jaké dělají zvuky. Umí dát pusinku, obejmout, udělat malá, tuli tuli. A hodně rozumí, už se s ní dá dost domluvit, když si ještě hodně věcí neumí říct, ale rozumí mi a kýve ano nebo ne :) Vyleze a sleze na postel, gauč. Tak asi tolik umí malá v 18měsících :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
30.4.15 20:39

A ještě mi teda pokaždé co něco dopapá, tak mi donese do kuchyně prázdný taliřek, misečku a dá mi to na linku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
30.7.15 08:14

Nas Jachym ma 18 mesicu a par dni… umi behat a jen behat. Neumi jit, jen bezi. Na nocnik nechodi vubec ma problemy s fimozkou, tak nam urolog rekl, ze ho nemame zatim trapit. Porad neco rika, ale absolutne mu nejde nic rozumet jen baba, mama, tata, tati, deda, tam, ne atd.. po schodech strida nohy, ale musim ho drzet za ruku a to same i dolu. Na odrazedle nejezdi, jen ho prevrati a opravuje ho. Umi strcit klice do zamku, vsechny dvere doma umi otevrit a porad otvira lednici a bere si sam jidlo co najde. Jidlo typu rohlik, banan atd ji sam, ale obed na lzicku haze na stenu a ma z toho desnou srandu. Pri oblekani pomaha dava ruce nahoru a snazi se obouvat sam boticky. Vi co mu rikam chape to udelam na nej, ze mu posilam pusu posle mi ji taky, ale jak jsme venku neposlechne chodi si kam chce a kdyz se nastve vali se po zemi a zkouseli jsme vse a nejlepsi je ho nechat a jit on se uklidni a dobehne. Rekla bych, ze nas prdka je sikovnej, kdyz se mu chce. Jo a pro banan si umi na zidlicku vylezt a vysplhat se na lednici a sedet na ji a jist ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí