Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, s e.coli jsem se léčila hodně dlouho, měla jsem tedy jen v pochve, několikrát ATB s krátkodobým efektem, nakonec mi také lékař předepsal Urovaxom, ale brala jsem ho 3 měsíce v kuse, a to zabralo, od té doby mám klid. Zkus se s doktorem domluvit na dlouhodobé léčbě. ![]()
Edit. překlepu.
Tahle potvory má ve zvyku se bohužel vracet…..Mně zabraly silné vaginální tablety, myslím že to byl Dalacin, ale nejsem si úplně jistá…za mě Macmiror je na prd, ten mi nikdy nepomohl.Zkus si koupit Dmamosu Blokurimu uro - tam jsou mrtvé bakterie e-coli a mám dobré zkušenosti s Tinkturou z lichorerisnice, to jsou přírodní antibiotika a na imunitu jsem brala Colostrum, teď v těhu používám probiotika Gynimum a ty působí jak ve střevě, tak v pochvě a s nima jsem spokojena.
Upřímně řečeno nezbavila a mám to už spoustu let, také mnohokrát léčená, vyzkoušela sem všechno včetně urovaxomu. Občas se to ozve. Občas je klid. E-coli jsou přirozenou mikroflórou ve střevě, takže je tam prostě riziko návratu neustále. Můžeš dodržovat hygienu jak chceš, ale ty mechy se tam od konečníku vždycky dostanou, např. při sexu apod.
@Domi91 píše:
Ahoj, s e.coli jsem se léčila hodně dlouho, měla jsem tedy jen v pochve, několikrát ATB s krátkodobým efektem, nakonec mi také lékař předepsal Urovaxom, ale brala jsem ho 3 měsíce v kuse, a to zabralo, od té doby mám klid. Zkus se s doktorem domluvit na dlouhodobé léčbě.Edit. překlepu.
Já ho mám taky napsaný na 3 měsíce, bohužel po 14 dnech se mi zánět opět rozjel do akutní fáze :/ Takže teď mám zase atb a po dobrání ho začnu brát znovu. V podstatě od listopadu jsem nebyla v pořádku déle než 14 dní
S představou, že se to občas vrátí, dokážu asi žít, ale já jsem bolavá v podstatě fakt nonstop a nedaří se to přes veškeré podpůrné preparáty zatím prolomit… ![]()
A byla jsi na imunologii nebo u obvodní doktorky? Ono to hodně souvisí i s imunitou a existují prášky taky na několik měsíců na celkovou podporu imunity. Já třeba měla ecoli v podstatě jen v těhu, protože se mi vždy oslabí imunita a tam dole chytnou snad všechno🤦♀️Ale chodím na imunologii a dostávám injekce na imunitu a tělo si s téma zánětama poradí. Za mě v téhle situaci posílit celkově imunitu….
@Reny28 píše:
A byla jsi na imunologii nebo u obvodní doktorky? Ono to hodně souvisí i s imunitou a existují prášky taky na několik měsíců na celkovou podporu imunity. Já třeba měla ecoli v podstatě jen v těhu, protože se mi vždy oslabí imunita a tam dole chytnou snad všechno🤦♀️Ale chodím na imunologii a dostávám injekce na imunitu a tělo si s téma zánětama poradí. Za mě v téhle situaci posílit celkově imunitu….
Bohužel na imunologii se bez žádanky nelze dostat a zatím mi nikdo doporučení nedal
u obvodní dr jsem byla x-krát, ta to neřeší vůbec, je zavalená covid pacienty a od předchozí návštěvy si do další ani nepamatovala, co mi vlastně bylo a vyptávala se dokola na to samé. Vlastně to byla ona, kdo nedoléčil ten úplně první zánět, a od té doby se mi to táhne… Možná se zkusím zeptat gynekologa, zda by něco doporučil. Díky moc.
Ještě bych to podpořila s Utipro plus. S tím mám u Ecoli výborné zkušenosti! Když ti nasazují ATB zkouší citlivost na ty tvoje potvory? Jestli ne, mohou být na to ATB rezistentní a bereš je v podstatě zbytečně. A probiotika vaginální + občas rosalgin výplach. Ellen krém. Manozu dlouhodobě a nějakou silnou. Bakteriální lyzát zkus občas změnit na jiný, třeba urivac. A počítej s tím, že to budeš „léčit“ třeba několik let. Prostě i když to přestane, jakmile bude jen náznak návratu, tak hned nasadit všechny ty přírodní zbraně. Asi těmi mnoha ATB už máš taky narušenou střevní a vaginální mikrofloru, tak s ta ecoli může rychle přemnožovat. Navíc se umí specielně držet ve sliznici močáku, přežít tam ATB a pak se znova množit… Takže to není nová infekce, je to pořád ta původní bakterie. Tam to utírání zepředu dozadu fakt z principu nic nepomůže.
Příspěvek upraven 28.03.22 v 10:36
Normálně si o tu žádanku řekni, já když jsem ji potřebovala někam, tak sem si na gyndě o to řekla a on mě tam poslal a bez řečí. Za mě ne všechny imunologové chtějí žádanku…..zkus si k nim zavolat a zeptat se. Já jsem jí třeba nepotřebovala, ale šla jsem tedy k imunologovi který se zabývá těhotenstvím….takže ten je specifický
Ahoj holky,
Chtěla bych navázat na stejný problém opakující se mi třemi měsíci. Po gyn operaci mi našli střevní bakterií v pochvě, pak e. colki v moči. A točí se mi to furt dokola. Teď výsledky z pochvy e. colli, enterecocus, candids mám masiv ve výsledcích. zadna ATB mi nepomohla.uz mám vymlacenou střevní i poševní mikroflóru. ale co mě nejvíc trápí jsou už bolestí podbřišku pálení břicha, bolesti vulvy že někdy už nemůžu sedět, jsem celou dobu na neschopence… což mě úplně vyřadilo z celkového životního procesu
U nikoho v diskuzích jsem tyhle příznaky nenašla… máte to některá rovněž příznaky bolesti břicha, podbřišku??? Děkuji
@ESlunce píše:
Ahoj holky,
Chtěla bych navázat na stejný problém opakující se mi třemi měsíci. Po gyn operaci mi našli střevní bakterií v pochvě, pak e. colki v moči. A točí se mi to furt dokola. Teď výsledky z pochvy e. colli, enterecocus, candids mám masiv ve výsledcích. zadna ATB mi nepomohla.uz mám vymlacenou střevní i poševní mikroflóru. ale co mě nejvíc trápí jsou už bolestí podbřišku pálení břicha, bolesti vulvy že někdy už nemůžu sedět, jsem celou dobu na neschopence… což mě úplně vyřadilo z celkového životního procesuU nikoho v diskuzích jsem tyhle příznaky nenašla… máte to některá rovněž příznaky bolesti břicha, podbřišku??? Děkuji
Ahoj, tady zakladatelka.
U mě se potíže stále taky nepodařilo vyřešit, ale přes léto jsem byla relativně v pořádku, nejdýl se povedlo asi 4 měsíce… teď se zase léčím, pro změnu enterokok v moči, ale příznaky jsou celkem snesitelné.
Bolesti v podbřišku jsem měla taky při akutním zánětu, budily mě v noci, nemohla jsem x hodin spát… u mě byly hodně spojené s poškozeným zažíváním, docela pomáhají silná probiotika + trávicí enzymy + quercetin/bromelain - beru z BrainMarketu.
Jinak mi ale zatím nepomohlo nic, mě naštěstí atb zabírají a většinu času můžu fungovat. Jinak už to ale mám rok a půl. Soucítím s Tebou a držím palce, ať se podaří něco vymyslet… co kultivace a citlivost bakterek na atb? Dělali Ti?
Utipro tak často jak to jde, manozu furt, probiotika orální i vaginální.
@Anonymní píše:
Ahoj, tady zakladatelka.
U mě se potíže stále taky nepodařilo vyřešit, ale přes léto jsem byla relativně v pořádku, nejdýl se povedlo asi 4 měsíce… teď se zase léčím, pro změnu enterokok v moči, ale příznaky jsou celkem snesitelné.
Bolesti v podbřišku jsem měla taky při akutním zánětu, budily mě v noci, nemohla jsem x hodin spát… u mě byly hodně spojené s poškozeným zažíváním, docela pomáhají silná probiotika + trávicí enzymy + quercetin/bromelain - beru z BrainMarketu.
Jinak mi ale zatím nepomohlo nic, mě naštěstí atb zabírají a většinu času můžu fungovat. Jinak už to ale mám rok a půl. Soucítím s Tebou a držím palce, ať se podaří něco vymyslet… co kultivace a citlivost bakterek na atb? Dělali Ti?
Ahoj vždycky mi dělali kultivaci a citlivost… takže předpokládám že doktor věděl co mi dát
Dvě kontroly kultivace moči a negativní takže jedny ATB na uro zabrala. Problém je že se mi to drží v pochvě ale urologické problémy mám stále.. hodně bolestivé intimní partie hodně citlivý klitoris a ten podbřišek bolí…vůbec s tím nemůžu chodit do práce
Zítra jdu na další stěry chlamydie ueroplasmata a další přenosné bakterie ![]()
Ahoj holky
Moje situace už je neúnosná ![]()
Bakterie e.coli, candida, enterecocus se mi stále drží v pochvě… už mi žádná ATB nedávají…po kultivaci a citlivost vždy něco nasazený ale drží se to dál. Velké imunologické vyšetření vyšly pouze ty mechy v pochvě. vyrabi se mi autovakcina…já v to hodně doufám a věřím, ale některé vůči autovakcine na jiných vláknech že třeba nepomohla atd…dokonce mi dělali stěr 8 z okolí vulvy klitorisu atd a tam mi ti sviní taky našly a nevím jestli tyhle bakterie můžou způsobovat tedy už bolestivost citlivost vulvy klitorisu a celkového okolí
Nevím jakou mastičku bych mohla použít na sliznici která je přímo na ecoli ![]()
Jak se toho zbavit?
Po urologické stránce mám moč a i stěry z močové trubice mám negativní na vše ale bolestí při močení a domoceni mám jakoby to byl zánět močových cest ale není
Už mě to ubíjí…a do toho se mi stupňují bolesti podbřišku neuvěřitelně ale asi to bude úplně jiný problém v tom břiše 😥
Ahoj, tady zakladatelka.
Bohužel já to mám asi taky zase zpět, naštěstí to nemám nesnesitelné, ale už nevím, na koho se obrátit.
Zkouším teď tradiční čínskou medicínu.
U mě nejsou už potíže v pochvě, ale chronický zánět močových cest. Doberu antibiotika a do 14 dní je to zase zpět.
Kdyby někdo měl tip na lékaře, který se zabývá chronickými záněty a třeba i někomu reálně pomohl, určitě uvítám…
Ahoj holky,
bohužel se mi infekce pořád vrací, mám už oslabenou imunitu, beru nejkvalitnější probiotika, co jsem sehnala, k tomu hořčík s B6, C, D, zinek se selenem, brusinka a D-manozu, takový ten zelený nápoj ze superpotravin… dodržuju všechna pravidla, chytám se už každého stébla, ale už jsem fakt alergická na to, někde číst, jak zabírá utírat se zepředu dozadu
od listopadu jsem nebyla ani v bazénu, sauně, sexu pomálu, když to bylo chvíli lepší, partner se taky už několikrát přeléčil, už fakt prostě nevím
Mám předepsaný Urovaxom, ten jsem brala 14 dní, brala jsem i vaginální probiotika, bohužel se infekce přesto znovu rozvinula v pochvě a pak už to prostě zas jelo.
Měl to někdo podobně a pomohlo vám něco se z toho bludného kruhu vymanit? Dobře mi bylo od konce listopadu fakt snad max dva týdny a pak vše zase nanovo…
máte někdo zkušenost, co vám opravdu zabralo na infekci e.coli?
Mám ji zjištěnou z kultivace v moči i pochvě, od listopadu už 3× antibiotika, teď beru od středy Macmiror s tím, že pokud to nezabere, mám na týden atb Amoksiklav, takže zase dryák a celé kolečko od začátku