Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@alejandra ja vim, ale to neni asi reseni, to bych ho ted musela jist kazdy den ![]()
@Anonymní píše:
@alejandra ja vim, ale to neni asi reseni, to bych ho ted musela jist kazdy den
doktor ti nepředepsal rivotril k antidepresivům?
@alejandra mam neurol. obcas si ho vezmu kdyz nemuzu usnout kvuli uzkosti
Nezkoušela jsem, prý pomáhá dýchat do papírového sáčku
mně osobně nic nezabírá, tabletky neberu. Vždy si dám hořčík a snažím se to přečkat, a ještě piju hodně čisté vody a otevřu si okno, ať se provětrá místnost a lépe se dýchá..
Příspěvek upraven 13.12.20 v 21:01
@Anonymní píše:
@alejandra mam neurol. obcas si ho vezmu kdyz nemuzu usnout kvuli uzkosti
Ano, tak nějak funguje i rivotril, normálně se i nějakou dobu jí spolu s antidepresivy. Jinak třeba guajacuran, ten je bez předpisu, taky na úzkost.
Pomáhá to, co ti udělá radost. Procházka, zacvičit si, horká vana, relaxace, meditace, koupit si kytičku, něco na sebe, aroma difuzér je při úzkostech bezva. Když už jsi v atace, tak dýchat do břicha, nádech na 5, výdech kolik jen dáš, 13, 14.. snažit se pojmenovat zvuky, které kolem sebe slyšíš- auta, vítr, hodiny.. dát si ruce na obličej a vnímat teplo, představit si pláž, šumění moře, slunce.. mně taky pomohl přírodní CBD olej na spaní, můžeš mrknout. Hlavně nezůstávat pasivní a jít strachu naproti. Bude dobře. ![]()
Ten difuzér je dobrý nápad
Nebo třeba si zapálit svíčku, to taky dost uklidňuje, teda aspoň mě ![]()
K tomu rozvodu máte asi nějaký důvod. Taky se rozvádim a mě když přepadnou špatné pocity ohledně toho všeho, tak vždycky vzpomínám na ty situace kvůli kterým se rozvádim a hned mi je lépe a jsem šťastná, že jsem od něj pryč a že bude tomu všemu konec a že mám šanci si do budoucna najít někoho, kdo si mě bude opravdu vážit a mít mě rád.
Mě osobně pomáhá najít si nějakou činnost, která mě vytíží, abych neměl čas přemýšlet a zabývat se něčím.
Mě pomáhá antistresový míček nebo dělat něco při čem si zaměstnám hlavu, osmisměrky, puzzle, kreslení…když jsem měla nejhorší úzkosti tak mi pomohla jóga. Třeba jen 20 minut denně:)
Taky jsem poněkud „psychicky nestabilní“ a docela spolehlivě mi zabírá vitamín D. Nevím jak je to možné, ale když ho pravidelně beru tak jsem docela v pohodě. Pak mám ještě tabletky třezalka, piju meduňku a někdy na noc na spaní kapsle Dormian. Myslím, že je to lepší než se ládovat neurolem - na ten by ti mohla vzniknout závislost a to je pak „jízda“.
Rozvadim se. I kdyz se s manzelem nehadame a rozvod je z me strany tak stejne zazivam hrozne obodbi. Do toho jeste 7 leta dcera. Ktera to nastesti bere tak jak to je. Tady tou udalosti se u mne zase rozjela uzkost. Lecim se jiz 7 let. Pokousela se o mne ataka ale rozdychala jsem to. Citim jak obcas jednam zkracovite a hrozne se vseho ted bojim. Proste mne utkost zase dostala. Doktor mi navisil davku ad. Chci se zeptat co vam zabira aby jste uklidnili myslenky a hned se nehroutili? Diky.