Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja mela ten den prochazku, udelala odvar ze skorice a hrebicku, dala skoricovou koupel a druhej den rano sme jeli, malej se narodil dva dny po terminu
Mně pomohlo sníst večer ananas, vypít tonic, o půlnoci sex a v pět ráno byl malý na světě ![]()
Den po termínu jsem si k večíru udělala procházku ale žádná po rovince ale hezky s pejskem do kopce a pořádnýho… o půl noci jsme jeli do porodnice
a v jednu odpo byl malej venku
2 porody a take nikdy nic, u toho druheho az treti vyvolavaci tableta… ![]()
Pomohlo vydrhnuti cele koupelny a zejmena kachlicek uplne nahore, kvuli kterym jsem porad musela stoupat na vanu a z vany dolu ![]()
Bohužel nic - poprvé až tabletka v porodnici, podruhé oxytocinový test po příjmu - pak už to běželo přirozeně
![]()
ale oba porody super, vyvolání nemusí být vždycky hrůza ![]()
Možná by pomohlo sundat a zase pověsit v celém bytě záclony, trochu se vytáhnout na špičky ![]()
Zkoušela jsem jak masírování bradavek, tak i drhnutí koupelny nebo kuchyně. Procházky mám každý den se psama do kopce. Ale jak tu jedna paní radila ten ananas tak to zkusím. Ale děkuji ![]()
Mě velký úklid doma..bohužel jsem měla mít ještě dva týdny čas:(
U prvního dítěte nepomohlo nic, u druhého procházka, úklid a zřejmě psychika - ve čtvrtek ráno jsem měla nastoupit na vyvolání, dcera se narodila v noci předtím ![]()
Jinak k té horké vaně, primář u nás v porodnici to moc nedoporučuje, horká voda může způsobit krvácení
Den před termínem jsme si s manželem užili poslední sexík, v den termínu začali slabé kontrakce, jeli jsme do porodnice, tam mi udělali hamiltona a den po termínu jsme jeli ![]()
U prvního nic - až pak tabletka a 11 den po termínu se dcera narodila. U druhého vyvolávali 4 dny (tabletky, oxytocin) - nezabralo nic, nakonec císař. Já jsem prototyp matky ve stylu: dokud máma funí, zůstaneme u ní…a to u druhého dítěte jsem měla od 33tt klidový režim, absolutně nic nezvedat a blabla, otevírám se…