Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
První šla moc brzy, rozmluvili jí to a pak šla pro změnu moc pozdě. Prostě si postavila hlavu a že nepůjde. Tak se určilo datum vyvolání a protože jí prostě nikdo nebude rozkazovat, tak si postavila hlavu a spustila to sama v noci před termínem vyvolání (je taková pořád).
A u druhého asi veliký úklid. Začala jsem v šest ráno a zastavila se v 10-11 v noci s tím, že bych to asi neměla přehánět. Už jsem se nevyspala.. Mladý pán si asi řekl, že mi ten úklid musí zkontrolovat, tak jde. ![]()
@IvkaH píše:![]()
![]()
to si budu pamatovat
Jj, přenášela jsem 5 dní (a to jsem první rodila 39+0 po prasknuté vodě, tak jsem s přenášením vůbec nepočítala) a když jsem večer spořádala ten hrách, tak mi ve 3 ráno začaly kontrakce
Akorát malý první den po porodu dost prděl, tak to přikládám tomu hrachu
Když já bych se ho užrala ![]()
Já jsem přenášela dvakrát, poprvé mi pomohl silný skořicový čaj a ostřejší lečo a přemlouvání miminka
A podruhé jsem popíjela čaj z celé skořice, několika hřebíčků a čerstvého zázvoru, pila jsem ho týden, k tomu litr malinového listí a velký úklid bytu, po kterém jsem dostala kontrakce. Druhá dcera se narodila den před vyvoláním, konečně se rozhodla, že se narodí.
@luciee9 zkoušela jsem všechno, vyběhla jsem rozhlednu, sex jsme měli zakázaný kvůli krvácení
, teplou koupel, pálivé jídlo a nic. Malej se měl narodit 21.5. 28.5.mě přijali do porodnice 31.5. po 1 vyvolávačce nic 1.6. po 2 vyvolávačce pořád nic a primář řekl, že jestli neporodím, tak jdu druhý den 2.6. na večer císařem. Malý se narodil 2.6. v 17:01 normálně, draplo mě to 4 hodiny po druhý vyvolávačce 1.6. v 18 večer. Rodila jsem 23hodin a ke konci mi dali další 2 kapačky aby se ten porod rozběhl, špatně jsem se otvírala
. Ale porod samotný byl moc krásný, sice jsme s manželem byly unavení / byl tam chudák se mnou na sále od 7 ráno do 18večer / ale když jsme viděli malýho, vše bylo zapomenuto
hlavně, že to nebylo císařem
držím palečky ať ti to dobře dopadne
![]()
Už jsem měla určený termín vyvolávání a hrozně jsem to nechtěla, cítila jsem, že syn má čas a půjde sám… Tak jsem ho přemlouvala, prosila, pár dní pila čaj z maliníku a jedla spousty malin (rada odsud)
Večer před nástupem jsem zkusila poslední možnost, klystýr, dala jsem si dva hned po sobě, hodně teplou vodu a už jsem málem z té vany nevylezla, jak rychle se to rozjelo, za 2 hodiny jsme spěchali do porodnice ![]()
Držím palce ![]()
Oživuji téma, zajímalo by mě, jestli někdo nemá nějaké další tipy?? ![]()
@amille píše:
Oživuji téma, zajímalo by mě, jestli někdo nemá nějaké další tipy??
Nevim, jestli to zde zaznelo. Ale ja sla, den nebo dva dny, pred porodem behat
. Nasoukala jsem se do teplaku, vyhnala chlapa se mnou a sli jsme behat. I kdyz nechapu jak jsem v tom stavu mohla vubec chodit, natoz behat.
A davala jsem si 2× denne horkou sprchu.
@amille já ti napíšu co mi nepomohlo
Maliník, lněný semínko, horké koupele několikrát denně, sex, vytírání celého bytu na všech čtyřech, asi 4 Hamiltony. Tohle všechno mi nepomohlo a 11 dní po termínu mi ráno nepomohla ani vyvolávačka, takže večer byl císař- ten jediný mi opravdu pomohl
![]()
@luciee9 Nepomohlo mi nejspis nic..Zkousela jsme sex, maly pivko,2dcl vina cervenyho..Schody…Nic!!
Rodila jsem ve 40+5 tt. A par dni pred tim teda jsem zkousela tyto babske rady, tak nevim zda to ma i na to vliv…
![]()
Neboooj mimi vi kdy ma vylist, kdyz to slo do vnitr musi to jit i ven..
![]()
Poprvé absolutně nic!!! A podruhé autonehoda. Ale to fakt nedoporučuju ![]()
Já s tím teda zkušenost nemám, holky se mi narodily v termínu.
Ale moje mamka, když chtěla „vyhnat moji sestru“, tak zryla zahradu.
V noci jela. ![]()
Ono asi jak u koho. Mě pomohlo popíjení maliníku, procházky, horké koupele a v den druhého termínu sex. Druhý den v noci jsem metla do porodnice ![]()