Krátký/dlouhý týden nebo 8hodinová doba. Co vám více vyhovuje?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Reakce:
ono záleží, jaký druh práce děláš. Já pracuji v kanceláři, takže oficiálně při plném úvazku 8,5 hodiny (z toho je 30 minut neplacených jako pauza na oběd). Reálně se dělá v rámci klouzavé pracovní doby někdy víc a někdy míň, občas si beru práci domů atd. Nikdo mě nekontroluje, na oběd i svačinu si zajdu, když mám hlad (a nemám jednání). Samozřejmě jiné podmínky budou u dělnických profesí, ve zdravotnictví či na prodejnách… Osobně bych nemohla pracovat v podmínkách, které popisuješ ty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jelikož jsem samoživitel,tak klasických 8 hodin. Mám malou dcerku, kterou vodím i vyzvedávám ze školky. Mám práci takovou, kde je potřeba pružně reagovat na změny, takže se stává, že z přestávek jsou lidé odvoláváni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem obojí a krátký/dlouhý týden je totální zničení života.
Více k tomu nelze říci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja bych 12 uz nedelala. Delam klasickych 8,5 hodin v kancelari a jsem spokojena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně mi přijde lepší mít pouze ranní směny, od pondělka do pátku, víkendy volné.
Co se týká pauz na kafe, cigáro atd, to záleží na práci samotné. Dělala jsem ve fastfoodu a tam mi obedovou pauzu počítali na minutu, urvat se od pultu na záchod a srknuti vody bylo někdy skoro nemožné.
Teď dělám práci, kde mám každý den jasně dané úkoly, když mám hotovo, můžu si sedět do haleluja. A i při práci můžu kdykoli na záchod, jít si vypít kafe, něco zobnout, na cigáro kdykoli, když si to rozplanuju tak, abych to během těch 8h stihla. A jsem za to šťastná jak blecha, že mi nikdo nestojí za zadkem a nekouká, že mám zrovna dvě minuty prostoj, tak ať něco dělám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsem obojí, dřív sem měla radši krátký dlouhý týden, oddělala jsem si pár dní v týdnu a zbytek sem měla volno, třeba ty doktory sem si naplánovala na dny co sem měla volno… Ale s dítětem už se to nedalo, musela sem si najít něco na 8 hodinové směny, sice pondělí až pátek ale aspoň sem pak stihla školku atd…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja uz jsem ze zdravotnictvi tak zvykla na variabilni sluzby a zkraceny uvazek, ze bych pravidelnou pracovni dobu po az pa od 8 do 16 nechtela. Pauzy se nekdy nestihaji, zalezi podle prace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemít volné víkendy s rodinou bych nedala. Osobně mi vyhovuje být kancelářská krysa s pružnou pracovní dobou.
Přestávky apod. záleží na typu práce a zaměstnavateli/vedoucím. Když je šéf kuřák, dost často toleruje kuřpauzy. Když je šéf vůl. je chopný se zeptat, co jsi na tom záchodě dělala 10 minut (protože Ti to stopoval). Pokud je zaměstnavatel i zaměstnanci rozumní a umožňuje to provoz a množství práce, tak není problém jít si kdykoliv na záchod, najíst, udělat čaj, být na obědě 30-60 min a nemuset mít k doktorovi propustky. Je to hodně o lidech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třísměnný provoz, obyč osmičkové směny s půlhodinovou ofiko přestávkou, takže vlastně 7,5 hodiny denně. A přestávky dle práce. Když jí bylo hodně, tak jsem se najedla a vyčůrala jen o pauze, když byl den že nebylo do čeho píchnout, tak jsem si mohla dělat co jsem chtěla - courat po netu, číst knížku, sežrat celé prase ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xkoup21 píše:
Ja bych 12 uz nedelala. Delam klasickych 8,5 hodin v kancelari a jsem spokojena.
Tak tak..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám 12tky, ale ne krátký a dlouhý týden, to by bylo ještě dobrý, ale my jedeme čtyři 12tky po sobě a je to opravdu únavné, člověk pak ve volnu jenom dospává, navíc ta poslední směna je noční, takže máme narušený i ten pátý den
Takže už delší dobu uvažuji o změně zaměstnání na klasickou 8 hodinovou dobu. Co se týče záchodu, kafe, jídla a tak, tak můžu jít kdykoliv, vedoucí to nehlídá.
- Citovat
- Upravit
Tak vidím, že to jde mít v práci i celkem klid. Já jsem se zatím setkala jen s buzerací a s kontrolováním ješte i toho kdy kdo jde na wc. Až teď na brigádě je celkem klid, ale je to jenom brigáda na pár hodin.
Mne to zajímalo protože muj přítel ma opravdu snad práci snu. Dokonce mu tolerují i pravidelné pozdní příchody, odejít taky někdy muže dřív a když mu je ráno zle, tak zavolá, že si bere dovolenou. A ještě se kolikrát stěžuje jak se mu tam nechce a přitom má skvělý kolektiv a když není co dělat tak na pc koukají třeba i filmy a to dělá v obchodě. Ne sice v potravinách ale pracuje taky se zákazníky
Tohle jsem si já nikde dovolit nemohla. Je to ale asi hodně o zaměstnavateli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Perssia : ten muj ma pracovat 9-17, je placeny za 8 hodin, ale do prace chodi az na 9.30 a 12-13 je na obede… a kdyz se mu nekdy nechce tak zavola a nejde a pritom to ma normalne zaplaceny (neco udela z domova). Prace snu no
![]()
- Citovat
- Upravit
Já dělala ranní/odpolední. A víc by mi vyhovovalo mít stálou pracovní dobu, ted to tak budu hledat až budu mít dítě ve školce. Jinak jsme mohli odejít na záchod kdykoliv, do bufetu nebo na kafe taky, jen na kuřpauzu
jsme chodili jen o klasický pauze
pracovala jsem ve skladu