Co všechno dáváte k jídlu 8 měsíčnímu miminku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9266
25.8.14 06:36
@slivovicka píše:
@Ivčis prosim te jak delas tu rajskou? Ja jsem timto „nepolibena“ a chci pro malyho nejakou zmenu.

Nevim jak Ivcis, ale ja rajskou delala tak. Vyvar z hoveziho s kousickem skorice (kdyz uz muzou skoricovou kasi) a pak bokem z rajcat protlak (je lepsi jich mit trosku vic) prepasirovat. No a pak klasicky udelat rajskou. Ja delala i klasicky jisku z mouky. A dosladila jsem cukrem, snazila jsem se tim mlecnym prvne, ale to bych tam asi musela nasypat celou pixlu, tak jsem dala lzicku cukru a bylo a jak mu smakovalo s testovinama. Tak at se dilo povede a ditku chutna :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
25.8.14 08:16

@slivovicka Já dsi spařím a oloupu rajčata nakrájím cibulku. Dám osmahnout cibulku (trošku) po chvilce přidám rajčata k tomu bobk.list, nové koření 2ks, jednu kuličku pepře a lžičku cukru. Nechám povařit do změknutí. Rozmixuju a pak přepasíruju (semínka z rajčat). Poté zahustím jíškou (mouka z vodou) a je hotovo. Ještě si vedle v hrnci vařím masíčko to pak taky pomixuju a přidám k majdě, mladý pán nepozře kousek masa :zed:. K těstovínám nebo kus kusu je dobrá :kytka:.
@zvědavá borůvka Já už dělávám i puding z plnotučného mléka. Já si říkám že všechno postupně, když by měli od roku jíst to co my (nepřesolenéú tak se musí postupně. Né že bude mít rok a bum dám mu vepřo, knedlo, zelo :jazyk:. Už jsem zkusila dát i k té rajské knedlík a taky zblajzl, ne moc protože on není vůbec žádný jedlík. Říkám si že když má pečivo tak proč ne knedlík :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
25.8.14 10:44
@smudlik.esta píše:
Ono je to asi u každého dítěte, třeba naše malá na 8m jedla obědy pouze skleničky, domácí mi nikdy nechtěla, jedla ovoce, jogurty, krupky, chleba smáslem atd, v té době měla 12zubů. Kamarádky malá je o pár dnů mladší a v té době byla pouze kojena z. Zuby neměla žádné.
Moje 9m je kojena a nedávno jí vylezl teprve první zub.
Začínám si myslet, že to kojení má spojitost se zuby :think:
@JayLee píše:
jj tak tohle všechno tam ma a uplne v pohode :kytka: myslela, jsem třebas grilovaci ze ne nebo pepr, paliva paprika atd. jakoze tohle ne ale ostatní jo a vyrosta mi na tom i dcerka 5 let a 4 mesice a naprosto vse v pohode tudíž nevidim důvod proc bych tak tedka u druhyho na to nemela najet :kytka: je to věc nazoru a uprimne za nas se to taky davalo v pohode a vyrostli jsme na tom :kytka:

Souhlas, už brzy jí začnu dávat to co nám a těším se na to jak bude papat s námi :dance: u stolu, jen ještě musíme teda složit tu jídelní židličku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
25.8.14 10:46

@Ivčis
Ten recept na rajskou vypadá dobře, taky ho zkusím :)
A ty semínka z rajčat vadí? Stejně to pak vykadí? Proč se s tím pasírovat? :think: Je to práce navíc :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
25.8.14 10:51

@zvědavá borůvka Tak zrovna semínka z rajčat jsou podle mne ok. Dávali jsme - na radu maminky i babičky - při zácpách právě vodičku z rajčete smíchanou s pár kapkami olivového oleje. Výsledek byl pak zaručen :) žádnou alergickou reakci jsem při tom nepozorovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
25.8.14 10:59

@zvědavá borůvka Samozřejmě že nevadí…Jen to pak není moc hezké když jsou tam semínka :jazyk:. Není to pak klasická hezká rajská :mrgreen:. Je to jen kvůli vzhledu. Přeji ať prckovi chutná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.7.19 09:03

Malá bude mít příští týden 8m, jí téměř vše, no oproti synovi který už v 7m jedl i zelí, čočku a guláš ( babičky-stará generace dávala). Miluje omáčky s knedlíkem-nejvíc svíčkovou s burizonovym knedlíkem, pozře vše s jídela ale musí tam být samo, jinak to nechce. Miluje ( mladého býčka, kotletu a hovězí-jiné plive). Ovoce-nejvic meruňky a třešně, jinak odmítá. Přesnídávky a pyré už nechce. Miluje buchty a vše co je pečené, ovocné kaše a vanilkové lipánky. Pije čaj a um pije jen ráno a před spaním-no ale tomu moc nedává. Je to velký jedlík. Jí ostatní- musí i ona, jinak se rozčiluje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22962
25.7.19 14:50

@Mikička takova strava pro tak male dite..? 8o Treba ten lipanek, šílené mnozstvi bilkovin pro tak male telicko, ten se doporucuje nejdrive v roce.
Sladke buchty, to jako fakt?
Tohle vsechno ti lekar doporucil?
Mela by jsi zabrzdit, predpokladam, ze normalne i solis a korenis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
25.7.19 22:51

@lucynka25 Tak někdo hraje na alergeny a bílkoviny atd., já zase beru to, že dítě má zkoušet veškeré jídlo a pokud mu sedne tak proč ne. Někdo je Zatvrzelí Dietář A řídí se tabulkami. Jak se to dělalo dřív? Dávalo se vše tak jako ostatním a vyrostly jsme myslím všichni zdravěji než ta dnešní mládež která řeší obsahy úplně všude. Buchty nejsou jen sladke, dají se udělat na více způsobů. Každý jedná podle svého uvážení a nechce pro své dítě nic špatného. Každé dítě je jiné a má každý jiné potřeby a návyky, stejně tak jako 100 lidí a 100 názorů. Někdo odsuzuje a někdo se Ztotožňuje. Pokud se vám to nelíbí tak nekomentujte a nechte si to pro sebe. Pouze píši jako všechny tady své názory a metody. Pěkný večer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22962
26.7.19 09:58

@Mikička tak samozřejmě, ja taky píšu svůj nazor..a hlavně fakta. Neznám žádného odbornika, ktery by tu vaši stravu posvetil v necelych 8.mesich :nevim:

Fajn je stranka Kojeni.net ,tam je to pekne napsane, co a jak se ma kdy zavádět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí