Co z králičích slabin?

15225
18.6.13 11:33

Co z králičích slabin?

Prosím o radu. Koupila jsem vykostěné králičí hřebety. Půlka balíčku jsou slabiny :roll: Poradíte někdo, co s nimi, co z nich uvařit? Já si z dětství pamatuju, že to vždycky byla taková neužvýkatelná věc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27305
18.6.13 12:11

Co myslíš tím slabiny? Nemyslíš spíš břišní stěnu - tenký plát masa? Má dvě vrstvy, vlákna napříč a vlákna podél, což z něj činí trochu podešev. Já to sekám do rizota, jiné využití nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
18.6.13 12:28

Pupek? Koukni co s ním dělají Kluci v akci (je to po úvodu cca od 2min) http://www.ceskatelevize.cz/…ve-zelenine/
Takže okořenit, srolovat, něčím nadít…udusit nebo upéct. Pokud děláš hřbety jako minutku, tak z kostí a pupku udělat vývar, maso obrat a vložit do polévky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
18.6.13 13:02

Je to asi ta břišní stěna, takový tenký plátek masa, poměrně houževnatý. Myslela jsem na polívku, možná to pomlet, ale na to je toho málo. Kosti nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
18.6.13 13:07

Ja to pripravim uplne stejne jako zbytek kralika.Tj. upecu, obalim a usmazim, nadivoko…Jsem asi divna ale me to z celeho kralika chutna nejvic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
18.6.13 13:10

@Ainy Já dělala ty hřbeby na cibuli a česneku a zalila smetanou jen na pánvičce v podstatě jako minutku. Bála jsem se, že by ty „slabiny“ byly tuhé. Možná nebyly, nevím, mám prostě blbou zkušenost z dětství. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
18.6.13 13:14

@Ukulina Ja delam normalne i rizky takze taky chvilku. Jako je to tuzsi ale me to neva, me chutnaji, ze jsou takove stavnate. Zuby zatim mam tak co :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
18.6.13 13:15

@Ainy Jo, jako děti jsme jedly řízky jen ze slabin, ostatní části králíka jsme si zprotivily, dnes nevím proč - prostě děcka, co mají králíka každých 14 dní. Co bych za to dnes dala :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
18.6.13 13:21

@Ukulina králičí slabiny jsou nejlepší na ptáčky :-)
Nebo normálně nakrájet a do papiňáku se zeleninou nebo na znojemskou. On to ten papiňák zvládne, je to pak dobrota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
18.6.13 13:21

@Ukulina Ja jsem snad do 25 nevedela jak kralik chutna, jsem z velkomesta :-). Ted mame taky sem tam od nekoho domaciho, v obchode mam strach aby to nebyla cinska cibetka nebo co. Takze prave nemam treba jen hrbety ale vzdy celeho kralika a toho pripravim najednou.Tak je hold jednou tak a jednou tak i s brichama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
18.6.13 13:23

Občas z toho udělám i polívku, když nemám v mrazáku nic jiného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
18.6.13 13:23
@vvero píše:
@Ukulina králičí slabiny jsou nejlepší na ptáčky :-)
Nebo normálně nakrájet a do papiňáku se zeleninou nebo na znojemskou. On to ten papiňák zvládne, je to pak dobrota.

Dobrý tip! Zkusím to! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport