Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím o radu. Koupila jsem vykostěné králičí hřebety. Půlka balíčku jsou slabiny
Poradíte někdo, co s nimi, co z nich uvařit? Já si z dětství pamatuju, že to vždycky byla taková neužvýkatelná věc…
Co myslíš tím slabiny? Nemyslíš spíš břišní stěnu - tenký plát masa? Má dvě vrstvy, vlákna napříč a vlákna podél, což z něj činí trochu podešev. Já to sekám do rizota, jiné využití nemám.
Pupek? Koukni co s ním dělají Kluci v akci (je to po úvodu cca od 2min) http://www.ceskatelevize.cz/…ve-zelenine/
Takže okořenit, srolovat, něčím nadít…udusit nebo upéct. Pokud děláš hřbety jako minutku, tak z kostí a pupku udělat vývar, maso obrat a vložit do polévky.
Je to asi ta břišní stěna, takový tenký plátek masa, poměrně houževnatý. Myslela jsem na polívku, možná to pomlet, ale na to je toho málo. Kosti nemám.
Ja to pripravim uplne stejne jako zbytek kralika.Tj. upecu, obalim a usmazim, nadivoko…Jsem asi divna ale me to z celeho kralika chutna nejvic ![]()
@Ainy Já dělala ty hřbeby na cibuli a česneku a zalila smetanou jen na pánvičce v podstatě jako minutku. Bála jsem se, že by ty „slabiny“ byly tuhé. Možná nebyly, nevím, mám prostě blbou zkušenost z dětství. ![]()
@Ukulina Ja delam normalne i rizky takze taky chvilku. Jako je to tuzsi ale me to neva, me chutnaji, ze jsou takove stavnate. Zuby zatim mam tak co
.
@Ainy Jo, jako děti jsme jedly řízky jen ze slabin, ostatní části králíka jsme si zprotivily, dnes nevím proč - prostě děcka, co mají králíka každých 14 dní. Co bych za to dnes dala ![]()
@Ukulina králičí slabiny jsou nejlepší na ptáčky ![]()
Nebo normálně nakrájet a do papiňáku se zeleninou nebo na znojemskou. On to ten papiňák zvládne, je to pak dobrota.
@Ukulina Ja jsem snad do 25 nevedela jak kralik chutna, jsem z velkomesta
. Ted mame taky sem tam od nekoho domaciho, v obchode mam strach aby to nebyla cinska cibetka nebo co. Takze prave nemam treba jen hrbety ale vzdy celeho kralika a toho pripravim najednou.Tak je hold jednou tak a jednou tak i s brichama ![]()
Občas z toho udělám i polívku, když nemám v mrazáku nic jiného ![]()
@vvero píše:
@Ukulina králičí slabiny jsou nejlepší na ptáčky
Nebo normálně nakrájet a do papiňáku se zeleninou nebo na znojemskou. On to ten papiňák zvládne, je to pak dobrota.
Dobrý tip! Zkusím to! ![]()