Co z ovoce - švestky, jablka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1137
26.9.11 23:19

Jak tady někdo píše, někdy přidávám i pudink a je to taky dobré pro děti. Já švestky nepropasírovávám, normálně rozvařím i s jablky a rozmixuji, je to Ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
27.9.11 00:05

Tak holky, teď jsem povařila nějaký švestky, trochu jsem je přisladila Glukopurem, zítra je rozmixuju, přihřeju a přidám pak k vařeným rozmixovaaným jabličkům, udělám přesnídávku a uvidíme, jaký to bude slavit úspěch. Já teda teď chutnala ty vařený švestky a mohla jsem se užrat, mňamka.
Zbytek švestek jsem dala do krabičky do mrazáku, ať máme na koláče a knedlíky.
Díky moc za rady a návody. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
27.9.11 17:10

Teda holky, tak jsem udělala švestkovo-jablečnou přesnídávku a nevím, nevím, jak dlouho se u nás „ohřeje“. Do zimy asi nevydrží! :-)
Ještě se zeptám - někdo tady psal, že nezavařuje, jen nalije horké do skleniček. Nezkazí se mi to :think: , pokud zavařovat nebudu?
Díky moc. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
27.9.11 18:50
pampalin píše:
Teda holky, tak jsem udělala švestkovo-jablečnou přesnídávku a nevím, nevím, jak dlouho se u nás „ohřeje“. Do zimy asi nevydrží! :-)
Ještě se zeptám - někdo tady psal, že nezavařuje, jen nalije horké do skleniček. Nezkazí se mi to :think: , pokud zavařovat nebudu?
Díky moc. :palec:

tak to je fajn, že chutná :palec:
A s tím zavařením/nezavařením mě to taky zajímá :nevim:
(ale pokud to do zimy sníte, tak to snad ani zavařovat nemusíš :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
29.9.11 14:27

Já teda vařím a hned spotřebováváme cca tak do 14dnů a už se mi stalo, že v některé skleničce to bylo nahoře chytlé jako začátek plísně, tak nevím čím to je a některé jsou úplně Ok. Jestli máš myčku zkus to na ten nejvyšší stupeň, taky se chystám to vyzkoušet zavařit v myčce jak tu už někdo psal. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
29.9.11 14:28

Jo ještě jsem chtěla říct, ale že my to nemáme kde skladovat v chladnu, leda bych to musela mít v ledničce, takže i ta pokojová teplota tomu asi pomáhá. Jestli máš možnost to mít někde ve sklepě, tak si myslím že ti vydrží déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
29.9.11 14:54
berushkacz píše:
Jo ještě jsem chtěla říct, ale že my to nemáme kde skladovat v chladnu, leda bych to musela mít v ledničce, takže i ta pokojová teplota tomu asi pomáhá. Jestli máš možnost to mít někde ve sklepě, tak si myslím že ti vydrží déle.

Myčku nemám, mám 2 ruce :mrgreen: ! Jsme v domě, takže máme špajz, ale v obchodech to přeci taky nemají v chladnu - i když v těch kupovaných jsou asi nějaký konzervanty, co?
Nakonec jsem je i zavařila, tak uvidíme. Zítra se chystám udělat jablíčka s hruškama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
29.8.16 15:56

Oživují. Holky poraďte mi co mám udělat ze švestek. Uz mam kompot, povidla i zamrazene. A porad jich tu mam spoustu. Knedlíky už jsme měli 3×, koláč už nikdo nechce ani videt :zed: :zed: :zed: :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
29.8.16 16:03

Pálenku :mrgreen:
@Akras2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15599
29.8.16 16:30

Slivovicu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
29.8.16 16:41

Usušit. I když „živé“ švestky moc nemusíme, čerstvě usušené se dobře zobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
29.8.16 17:29

@Akras2 nasypat do sudu a pak vypálit, co jiného :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
29.8.16 17:33
@Leňule97 píše:
Pálenku :mrgreen:
@Akras2

Tolik jich zase neni. I kdyz me to taky uz napadlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
29.8.16 18:10

@Akras2 velká škoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
29.8.16 19:16

To jo. Jenže z toho stávajícího množství bych vypalila tak dvě deci :mrgreen: Tak jsem za trest upekla koláč, vyrobila 10 sklenic kompotu a ještě dala dvě kila kamarádce. A jsem v pulce :zed:. Nesnáším svestky. :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí