Co z ovoce - švestky, jablka?

4336
26.9.11 16:04

Co z ovoce - švestky, jablka

Ahojky!
Potřebovala bych poradit, co udělat ze švestek a jablek. Přemýšlela jsem nad přesnídávkou. Myslíte, že bude dobrá, pokud tyhle dva druhy ovoce namixuju dohromady?
Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
645
26.9.11 16:08

Ahoj pampalin,
myslim, ze tim urcite nic nezkazis. Zkus a uvidis, jestli bude chutnat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
26.9.11 16:10

Já jsem dělala džem ze švestek a blé :poblion: :lol: , zkusím povidla. Z jablek bych asi udělala přesnídávky nebo zavařila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
26.9.11 16:17

Švestky zavařuji ,,nasucho,, a v zimě na koláčích je to mnamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1149
26.9.11 16:31

Tak přesně tohle měla naše malá dnes ke svačince a snědla to všechno, dokonce i mě to chutnalo a to je co říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
26.9.11 17:02

já dělala ze švestek přesnídávky. rozmixovat, povařit, do skleniček a zavařit. ale neřeknu, jestli to bude mít úspěch, to zjistím až v zimě :mrgreen: ještě jsem to samé dělala z meruněk a chystám se na hrušky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
26.9.11 17:04

Já ze švestek dělám povidla,jablka bych povařila a udělala bych přesnídávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
26.9.11 17:14

Ze švestek dělám koláč nebo ovocné knedlíky s mákem. Dají se z toho udělat i povidla. Z jablek taky dělám koláč + štrůdl nebo se dají zavařit na zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
26.9.11 17:32

Ze švestek je vynikající štrůdl, ale tohle jsi asi neměla na mysli, co? :-D
Jinak u nás se osvědčilo udělat pár přesnídávek pro případ zácpy, ale musela jsem je dobře rozmixovat. No a taky mrazím a pár jich odloupnu a dávám do domácího pudinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
26.9.11 17:48

zrovna předevčírem jsem dělala přesnídávky - půl švestky, půl jablka. A jsou úžasný, už jsem malé 3 snědla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
26.9.11 17:57
Dino píše:
zrovna předevčírem jsem dělala přesnídávky - půl švestky, půl jablka. A jsou úžasný, už jsem malé 3 snědla :mrgreen:

A můžeš písnout recept? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18079
26.9.11 18:42
pampalin píše:
Dino píše:
zrovna předevčírem jsem dělala přesnídávky - půl švestky, půl jablka. A jsou úžasný, už jsem malé 3 snědla :mrgreen:
A můžeš písnout recept? Díky.

dělala jsem to podle tohoto receptu s tím, že jsem teda dala půl švestek a půl jablek přibližně a cukru jen polovinu - přišlo mi to dost sladký, protože my máme sladká jablka, takže podle chuti. (Každý ovoce jsem rozvařovala zvlášt, abych pak mohla ty švestky propasírovat, ať tam nemám slupky a až před přidáním toho pudinku jsem to smíchala)

jo a pak jsem to zavařila v myčce na 70 stupňů.
Tak doufám, že se povede. Nám ta naše moc chutná. Udělala jsem 24 skleniček a ještě se chystám na další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4336
26.9.11 20:34

Dino, díky moc, zítra to taky prubnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
26.9.11 23:11

ahoj,
asi myslis hlavne pro mimi. Ale ja ted uz asi tyden svestky susim v susicce. Mam deti 2,5 a 4,5 a je to pro ne uzasna svacinka, zakusek, mnamka. A v zime je budu pridavat do ovocnych caju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
26.9.11 23:17

Já normálně dělám přesnidávky mix jablka, švestky. Švestek teda jen pár, více jablek, nebo dělám úplný mix, ještě i s jiným ovocem, klidně broskve, hrušky atd. Jinak jestli tady ještě nikdo nepsal, tak se švestky vypeckované dají i zmrazit a v zimě použít na koláč, jestli pečeš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí