Co z ovoce - švestky, jablka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Akras2 píše:
To jo. Jenže z toho stávajícího množství bych vypalila tak dvě deciTak jsem za trest upekla koláč, vyrobila 10 sklenic kompotu a ještě dala dvě kila kamarádce. A jsem v pulce
. Nesnáším svestky.
![]()
Bych ti od nich klidně odpomohla. U nás letos nic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akras2 taky se nam jich letos, urodilo, uz to prezrava a ja se porad ne a ne dokopat ktomu, abych to posbirala a neco s tim delala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice vazne? Ja bych klidne poslala, ale nevim nevim, jestli by to tu rychlost CP prezilo
to by ti pak prisla uz fakt skoro slivovica
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leňule97 píše:
@Šmoulice vazne? Ja bych klidne poslala, ale nevim nevim, jestli by to tu rychlost CP preziloto by ti pak prisla uz fakt skoro slivovica
![]()
To by mě akorát vytočilo
nemůžu pít, maximálně tak čuchat ![]()
A kdybych někde natrefila za dobrou cenu, jeeee hned by bylo povidel na koláče ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nás zásobuje tchán. Už jsem letos dělala rybizovou marmeládu, hned nato jsem vyfasovala meruňky, pak okurky a teď mám třetí kolo švestek. Do mrazáku už se nevejde ani nanuk. Ve sklepě stoji hromada zavařenych kompotu a dochází mi prázdné sklenice. Mam zavařeno na tři roky dopředu
. U nás už voni cely barák po svestkach. A to jsou včera natrhany. Takže kvas na slivovici by byl fakt rychle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
..jééé já bych taky brala-já vyrábím povidla, nebo namrazím na zimu na koláč, ale já miluju povidla…zrovna jsem včera dodělala povidla z černého bezu-piplačka, ale mňamka..co bych dala za švestky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akras2 píše:
Já se podelim, jen nevim co by dorazilo
mě by nevadila ani ta slivovice
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monson je fakt ze pokud by bylo vedro mohlo by to přijít i vypaleny ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akras2 píše:
@monson je fakt ze pokud by bylo vedro mohlo by to přijít i vypaleny
no zaplatila bych sice poštovné, ale asi by to bylo míň než v pálenici
to bych brala
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akras2 píše:
@monson je fakt ze pokud by bylo vedro mohlo by to přijít i vypaleny
a ušetřila bych si práci s těmi povidly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akras2 píše:
@monson tak to abych to teda ještě vypeckovala
to nemusíš ono se to po cestě vydestiluje a odpeckuje samo, já je pak vyhodím (ty pecky):mrgreen:
i když teď mě napadá, že pokud budou s peckama-bude ten balík těžší a tudiž dražší
otázkou by bylo, jak dlouho by balíček cestoval
já můžu na oplátku poslat domácí kozí sýr
udělám čerstvý a on by cestou dozrál ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Inspirace na koláče a buchty
Ahoj, přidávám inspiraci co z jablíček, třeba včera jsem pěkla jednoduchý a dobrý jablkový koláč téměř bez cukru . Pak tu jsou recepty na různé jablkové koláče, třeba výborný jablkový koláč , jablkový koláč v karamelu , jablečná bábovka nebo rychlá jablečná buchta
Ze svestek mohu doporučit švestkový koláč s tvarohem ![]()
Máte svůj oblíbený recept? Podělte se a vložte ho sem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit