Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý večer,
Prosím o radu, co dávat na srážení teploty u neštovic. Dcera nereaguje téměř nikdy na paralen a teplota nejlrsá, spíše roste. Teplotu ji srazí jen nurofen, ale četla jsem, že ten není vhodný. Existuje něco jiného? Také prosím co na úlevu u svědění. Mnoho maminek tvrdí, že klasický pudr moc nezabírá. Děkuju za radu
@Ajinac píše: Více
Paralen, nebo Nurofen, někdo dává i Betadine mast na neštovice. A proti svědění Fenistil třeba
Taky jsme dávali normálně nurofen. Mazali Betadine a jelikož dcera měla fakt škaredý průběh, dostala i dithiaden na noc.
Za mě nejlepší koupel v hypermanganu. Urychluje hojení, vysušuje a nic nesvědilo. Na horečky jsem dávala Paralen, Nurofen, o tom, že se Nurofen nemá dávat jsem četla, když byly neštovice za námi.
Normalne Nurofen, na svedsni Fenistil kapky na noc a koupala jsem ve vane 5 minut v hypermanganu (lehce ruzovy), pak osusila rucnikem lehce, to pomahalo nejvic, pekne se to pak hojilo. Nemazala jsem nicim, jizvy nezustaly.
Koupel ve slaboučkém hypermanganu, tu vodu dej malinko chladnější než je teplota ditěte a trochu to i srazí horečku. Jen hodně opatrně osušit, ať se nic nesrhne
Nurofen je v pohodě, k tomu může být na svědění Fenistil, Dithiaden/na předpis asi čtvrtka a mast dle doporučení lékaře.
Naše Dr. byla toho názoru, že nemazat..
Každopádně celkově bych se v léčbě radila s lékařem ![]()
Nám na svědění doporučila pediatra chladivy gel virasoothe. Trochu pomohl.
Hlasuji tez pro hypermangan. U nas pomahal zazracne. Jak vysoka je teplota? Pri podani Nurofenu vzacne zavazne kozni a organove komplikace.
Mňa tiež upozorňovala lekárka i v lekárni že nurofen nie. Zhoršuje priebeh. Nejako sme to pretrpeli s paralelnom, kúpele v letnej vode s hypermanganom. Na najhoršie kiahne som dala tantum verde, to kloktadlo. Potom tanno hermal, také telové mlieko biele. To ich pekne zasušilo. A do vlasov som striekala sprej uriage, nezlepilo to vlásky a vysušilo kiahne. Na škriabanie som nedávala nič, po tom mliečku ho nesvrbeli. Jazvu bude mať zrejme jednu, tú si strhol na čele. Najhoršie bolo 4-5 dní, potom sa to pomali zlepšovalo, za 10 dní už bolo po tom.
@Hibou píše: Více
Já jsem taky někde četla, že Nurofen by se neměl používat u nemocí s kožním projevem
může se vyskytnout nějaká další kožní reakce a zpomalit hojení.
Jinde zase psali že klidně Nurofen dát
tak těžko říct.
Zkus místo paralenu panadol. Je to na stejný princip, ale synovi třeba panadol nezabýrá, ale paralen jo.
@Ajinac
Na nurofen se kdyztak zeptej doktora, když čteš obojí. Ten ti poradí nejlíp
Prosim a tu koupel s hypermanganem jste delali v jake fazi? Nekde posou, ze se nesmi koupat a sprchovat az pa cca 3-4 dne od vysevu, ze jinak se vodou a rucnikem zhorsuje vysev pupinku.