Co zabralo na neštovice?

284
9.4.24 22:49

Co zabralo na neštovice?

Dobrý večer,

Prosím o radu, co dávat na srážení teploty u neštovic. Dcera nereaguje téměř nikdy na paralen a teplota nejlrsá, spíše roste. Teplotu ji srazí jen nurofen, ale četla jsem, že ten není vhodný. Existuje něco jiného? Také prosím co na úlevu u svědění. Mnoho maminek tvrdí, že klasický pudr moc nezabírá. Děkuju za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4114
9.4.24 23:22

Proč by neměl být nurofen vhodný? Na svědění fenistil kapky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16436
9.4.24 23:26
@Ajinac píše: Více

Paralen, nebo Nurofen, někdo dává i Betadine mast na neštovice. A proti svědění Fenistil třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
10.4.24 05:45

Taky jsme dávali normálně nurofen. Mazali Betadine a jelikož dcera měla fakt škaredý průběh, dostala i dithiaden na noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
10.4.24 06:07

Za mě nejlepší koupel v hypermanganu. Urychluje hojení, vysušuje a nic nesvědilo. Na horečky jsem dávala Paralen, Nurofen, o tom, že se Nurofen nemá dávat jsem četla, když byly neštovice za námi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85442
10.4.24 06:08

Normalne Nurofen, na svedsni Fenistil kapky na noc a koupala jsem ve vane 5 minut v hypermanganu (lehce ruzovy), pak osusila rucnikem lehce, to pomahalo nejvic, pekne se to pak hojilo. Nemazala jsem nicim, jizvy nezustaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15431
10.4.24 06:14

Koupel ve slaboučkém hypermanganu, tu vodu dej malinko chladnější než je teplota ditěte a trochu to i srazí horečku. Jen hodně opatrně osušit, ať se nic nesrhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22943
10.4.24 06:30

Nurofen je v pohodě, k tomu může být na svědění Fenistil, Dithiaden/na předpis asi čtvrtka a mast dle doporučení lékaře.
Naše Dr. byla toho názoru, že nemazat..
Každopádně celkově bych se v léčbě radila s lékařem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
10.4.24 06:37

Nám na svědění doporučila pediatra chladivy gel virasoothe. Trochu pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31116
10.4.24 06:43

Hlasuji tez pro hypermangan. U nas pomahal zazracne. Jak vysoka je teplota? Pri podani Nurofenu vzacne zavazne kozni a organove komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27929
10.4.24 06:53

Mňa tiež upozorňovala lekárka i v lekárni že nurofen nie. Zhoršuje priebeh. Nejako sme to pretrpeli s paralelnom, kúpele v letnej vode s hypermanganom. Na najhoršie kiahne som dala tantum verde, to kloktadlo. Potom tanno hermal, také telové mlieko biele. To ich pekne zasušilo. A do vlasov som striekala sprej uriage, nezlepilo to vlásky a vysušilo kiahne. Na škriabanie som nedávala nič, po tom mliečku ho nesvrbeli. Jazvu bude mať zrejme jednu, tú si strhol na čele. Najhoršie bolo 4-5 dní, potom sa to pomali zlepšovalo, za 10 dní už bolo po tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
10.4.24 07:28
@Hibou píše: Více

Já jsem taky někde četla, že Nurofen by se neměl používat u nemocí s kožním projevem :nevim: může se vyskytnout nějaká další kožní reakce a zpomalit hojení.
Jinde zase psali že klidně Nurofen dát :D tak těžko říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
10.4.24 07:46

Zkus místo paralenu panadol. Je to na stejný princip, ale synovi třeba panadol nezabýrá, ale paralen jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
10.4.24 07:47

@Ajinac
Na nurofen se kdyztak zeptej doktora, když čteš obojí. Ten ti poradí nejlíp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
10.4.24 16:15

Prosim a tu koupel s hypermanganem jste delali v jake fazi? Nekde posou, ze se nesmi koupat a sprchovat az pa cca 3-4 dne od vysevu, ze jinak se vodou a rucnikem zhorsuje vysev pupinku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí