Co zahrnuje poplatek "otec u porodu"?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1234
21.9.08 15:35

Tak my platili 700,– (taky v Motole) a manžel nedostal nic. Navíc u mě byl před porodem asi tak dvě minuty :lol: , protože to dřív nestihl a doběhnul opravdu, až když lezla hlavička. Pak u mě tedy asi hoďku seděl, ale pak už mě odváželi na pokoj a byla noc, takže zase šel.
Platili jsme to předem a představte si, že já praktická to žena stíhala ještě během kontrakcí přemýšlet, jestli nám to vrátěj, když to manžel nestihne, nebo přiběhne až po :lol: :lol: :lol:
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
21.9.08 16:16

Tak manžel jako dárce krve neplatil nic, ale taky nic nedostal krom oblečku. V porodnici jsme byli 12hodin(Lukáš byl velký, nesestupoval, padaly mu ozvy) a nebýt svačiny, kterou měl původně do práce, asi by pošel hlady. Na pití měl svoje. A během první doby porodní si na mobilu přečetl 2knížky :evil:

• Citovat
  • Upravit
6597
21.9.08 16:20

My platili 500, rodila jsem v Krči, ale manžel tam se mnou byl i noc předtím na nadstandartu - indukovaný porod. To jsme platili zvlášť, ráno dostal snídani, já nic, kdyby byl náhodou císař.
Jinak obleček nedostal, byl pěkně ve svým a já po porodu dostala normálně najíst, ale to se dává všem maminám, to nemělo s platbou za tatínka nic společnýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
21.9.08 18:20

Ahoj, rodila jsem ve Zlíně, poplatek jsme neplatili, manželovi nenabídli ani ten obleček, ale já hned po porodu dostala chleba s máslem. A jak mi chutnal......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.9.08 18:41

Ahojky,rodila jsem v Tabore,platili jsme 500Kc,pritel byl v zelenem monduru,byl se mnou cely porod,cca od obeda az do pulnoci.Behem porodu jsem dostala veceri.Co vim,v Pisku pokud chlap jde na predporodni kurz,u porodu plati pouze 100Kc.

• Citovat
  • Upravit
6545
21.9.08 18:45
Amira píše:
Já rodila v Motole a taky jsme za 500,– dostali jen oblečení, i když si nedovedu vůbec představit, jak se tam muž láduje když já rodím :lol: :lol: :lol: , spíš se pozeptej v jakých nemocnicích rodili, že by se podávalo jídlo v Praze jsem neslyšela.

já tam rodila 2× v 04 a 08 a je to 700,–- (pprvé tam byl se mnou 9hod, podruhé 2:D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
21.9.08 18:48

Jinak oblek jsme měli pratelný zelený a slušivé galošky:D Byl se mnou na přípravně (pravda, podruhé jsme ho trošku pozapomněli) a pak na sále. Nedostal nic ani jednou (jsem mu pak dala svoje jídlo, i když po druhém porodu bylo první, co jsem po akci řekla, že chci jíst - ale jak to přinesli, přešlo mě to…)

Meduzo vám to taklhe nevrátili? Však se chlubí, že v takovém případě to snad vracej? No, to je fuk, hlavně, že tam byl i na tu chvíli, aspoň jsem měla komu drtit ruku (a nadávat:D )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
614
21.9.08 19:20

Ahoj,
my platili pokaždé 700,– (pokaždé v Podolí) a manžel dostal sváču po porodu - tedy nevím jestli to bylo jen pro mě, ale bylo toho kvantum, tak co by si nedal + pití (kafe/čaj a džus); jinak oblečení mohl mít svoje, obuv taky :wink:
Myslím, že se platí za to, že tam může být, ne proto, aby něco dostal (tedy kromě miminka :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
21.9.08 20:28

gandelion , tos mi nahrala. Tuhle diskusi jsem zalozila hlavne proto, ze mi neni jasne, ZA CO se to plati. Pises: „aby tam mohl byt“ To se plati jako za zazitek? Neco jako kdyz jdu do kina? Muzu si teda zaplatit, abych byla pri operaci kolene svoji babicky? Nebo jsou to pripadne naklady na resuscitaci omdleleho chlapa? Nebo tolik stoji vyprani jednoho zeleneho/modreho obleku? Proc maji chlapi v Chrudimi v ramci tehle ceny tatranky a teple jidlo a jinde za vic nedostanou vubec nic? Nebo to ma slouzit jako socialni sito, aby se jim na sal nehnaly „socky“? K cemu ten poplatek je, jak s nim porodnice naklada a na co jde?

:?: :?: :?:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
21.9.08 21:04
Marjanka píše:
gandelion , tos mi nahrala. Tuhle diskusi jsem zalozila hlavne proto, ze mi neni jasne, ZA CO se to plati. Pises: „aby tam mohl byt“ To se plati jako za zazitek? Neco jako kdyz jdu do kina? Muzu si teda zaplatit, abych byla pri operaci kolene svoji babicky? Nebo jsou to pripadne naklady na resuscitaci omdleleho chlapa? Nebo tolik stoji vyprani jednoho zeleneho/modreho obleku? Proc maji chlapi v Chrudimi v ramci tehle ceny tatranky a teple jidlo a jinde za vic nedostanou vubec nic? Nebo to ma slouzit jako socialni sito, aby se jim na sal nehnaly „socky“? K cemu ten poplatek je, jak s nim porodnice naklada a na co jde?:?: :?: :?:

Vidíš, takhle mě nikdá nenapadlo o tom uvažovat … prostě pokud chce být otec u porodu musí vysolit pětikilo a fertig. U nás tedy ještě ten trapnej předporodní kurz …
Jinak tedy taky nevím na co ty prachy jsou … když otec je u toho porodu nic nestojí … ale koho se na to optat?

• Citovat
  • Upravit
xyz
3294
21.9.08 21:16

Ono to totiž není nikde přesně stanovéné co a za kolik.
Je na benevolenci každé nemocnice, resp. primaře porodnice, jestli umožní přítomnost blízké osoby na porodním sále. Platí se opravdu jen za to, že tam tu osobu pustěj, takže vlastně za ten zážitek Marjanko :wink: . Správně tam totiž nemá nikdo co dělat, takže za to umožnění vstupu může nemocnice vybírat poplatek. A jeho výše se řídí pouze tím, co si nemocnice řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
21.9.08 21:48

Taky myslím, je to za divadlo 8O . A za focení, jako když si vezmete foťák do ZOO :lol: .
Jinak já jsem rodila loni na jaře v Krči a manžel nedostal vůbec nic, ani obleček a boty, šel na sál, jak přišel z ulice na návštěvu (byla jsem ve špitále od předchozího dne kvůli odteklé vodě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
22.9.08 13:40

ahoj, já rodila před 3 tydny v motole a otec u porodu stál 700,– a po porodu mi prinesli normalni veceri - jeste na sal - ale manzelovi nic, samozrejme si ale mohl vzit ode mne, ja nemela na jidlo moc pomysleni, byla jsme jeste cela paf, zato pak vecer a rano.....:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
23.9.08 12:10

Ahojky!
Já rodila u Apolináře.Přítel u porodu byl,bolesti jsem sice měla skoro 7 hodin,ale na sále jsem byla asi jen 5-8min,protoze to pak slo opravdu hooodne rychle a na pritele jsem jeste malem zapomneli,takze sestricka pro nej bezela,nedostal ani ten kabatek ani nevleky na boty nic:-)) A nic jsme neplatili..Nevim jestli zapomneli nebo to nechteli,ze to bylo tak rychly:-)

""http://www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/128723.birthday.png:http://www.babysfirstsite.org/…birthday.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
23.9.08 12:22

No pravda taky jsem nad tím nikdy nepřemýšlela :) my jsme si u obou dětí zaplatili předporodní nadstandart tzn. hezký pokojík se sprchou a wc, kde budu jen já s manželem. Stál nás 500 Kč a v ceně tohoto pokoje byl i otec u porodu. Bez nadstandartu by asistence otce u porodu stála 300 tuším, ale nejsem si jistá. Žádné občerstvení v ceně nebylo zahrnuto :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí