Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte holky, poradíte mi, co vám pomohlo na hemeroidy? Mně se udělaly po porodu a zkoušela jsem toho už více, Spofax čípky, nějakou mast, dubovou kůru, no a pořád ne a ne se toho zbavit. Už to bylo lepší, ale zase se to vrátilo. Ach jo, je to ale trápení, když se člověk nemůže normálně vytentit
Moc díky za rady, zkoušela jsem hledat ve starších diskuzích, ale moc jsem toho nenašla, tak jsem otevřela nové téma.
Kotě
no nevim, jestli te potesim, ja tim trpim uz 7 let a jak pises, nekdy je to lepsi, pak se to zhorsi..a po porodu zvlast. Na chirurgicky zasah to v mem pripade bohuzel neni, akze taky jen mazu, cipkuju, koupu v dubove kure… a upravuju jidelnicek.
Ahojky, taky jsem vystřídala všechny možný masti (Mastu, Faktu apod.) a nic
Výraznějc mi pomohly až Proctoglyvenol-čípky, ale ty už jsi nejspíš zkoušela… A taky žádný zázrak. Hodně zdaru v boji
![]()
Ahoj,
to je fakt věčnej boj (a bez šance že by to samo zmizelo
) Je to opravdu ale opravdu hnus - po porodu jsem se děsila, až zase přijde ta chvíle a půjdu „tam“. katastrofa.
Doporučuju hodně hlídat jídelníček!!!! Nevím teda jak moc si můžeš dovolovat, jestli kojíš, a jestli jo tak co tvoje dítko snese…
Ale prostě nejíst bílý pečivo, vyhnout se čokoládě a kafi (čokoládě zvlášť), prolejvat se minerálkama, „promašťovat“ se olivovým olejem, jíst jogurty… A taky švestky - sušený, čerstvý i v kompotu. A hodně pít, a jestli to můžeš, tak kefírky, podmáslíčka, kefírová mlíčka…
Někdo tady kdysi doporučoval i přípravek na posílení žil - Venoruton. Jsou to totiž vlastně křečáky…
A taky bacha na zapaření!!!! Pečlivě vybírej spodní prádlo a i kalhoty, umělina strašně dráždí. Zapařit by se zadnice teda vůbec neměla, jinak je to pak děs.
Teď jsem si koupila přípravek Lepicol - upravuje střevní problémy (všechny), můžu to fakt doporučit, hodně to pomáhá! Kapsle nebo prášek do vody.
No a neúnavně mazat a čípkovat. A nerozčilovat se - stres prej to zhoršuje…
No tak dámy s tímto problémem, hodně sil do boje, protože myslim že nás je takovejch docela dost ![]()
Čauky, já jsem měla tento problém už před porodem, ale jak říkáš, po porodu jsem se děsila jít na velkou. Mně osobně pomohly čípky PREPARATION H, ty se můžou používat i při kojení a taky jsem jedla jogurty, do kterých jsem si míchala vlákninu. Psyllium. Ale pokud možno bez příchuti, ty jsou fakt hnusný… Jinak s kefírama souhlasím, ty jsou nejlepší ,,doktoři" na tyto potíže…
Ahoj holky, moc díky za rady. Zkouším už několik dní lněné semínko a celkem to zabírá, taky čípky jsem změnila a pořídila gel z dubové kůry, no je to o mnoho lepší, ale zdaleka není vyhráno. Ale kdyby to bylo jako je to teď, jsem šťastná. Moc díky.
Ahoj chci se zeptat jsem také 4 měsíce po porodu, a na řitním otvoru se mi po svědění udělala tak 3cm velká hladká bulka.. je to hemoroid? mažu mastí Factu, nevadí při kojení? mám nemocného syna k doktoru se hned tak nedostanu… díky za rady
Nejspis to hemoroid bude.Factu mastickou mazat urcite muzes.Jsou i cipky,ty taky muzes.Muzes si delat i sedaci koupele v odvaru z dubove kury.