Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Na ES nedám dopustit, spokojený klient!
Po téměř půlročním sondování poplatků, společností, fondů, konkurencí, IŽP, KŽP a já nevím čeho všeho, jsem zjistila tolik věcí, co snad za celou mou vysokou školu ne, ani za celý můj život. Opravdu s klidným svědomím mohu říci, že společnost Ertrag und Sicherheit je bezkonkurenční společnost s nejlepšími podmínkami. Myslím to vážně, s otevřeným depozitem jsem velice spokojená, byla jsem hned plný klient a těch 55 tis.mi přijde naprosto směšné oproti tomu, co bych u druhých společností ztratila. Jednou, když jsem nad tím dumala tak, že jsem nešla ani spát, ze srandy jsem počítala každičký rok investice se zhodnocením, a každičký rok jsem si odkrajovala 1,5% z objemu investic, (tento poplatek se u consequ liší podle konkrétního fondu, ale 1,6% je např. u fondu Franklin Templeton MENA), a nestačila jsem se divit. V tom počítání jsem byla opravdu sakra poctivá a částky z tohoto „nevinného“ poplatku se vyšplhaly za dobu nějakých 30 let na cca 500 tis.!!! Děláte si z touhle věcí srandu??? jak si vůbec můžete dovolit hanit ES s jejich ubohými 55 tisíci oproti vašemu ročnímu poplatku z investic, který se tváří, že je zanedbatelný, ale lidé jsou tak hloupí, že si takové zásadní věci nevšimnou??? Tomuhle vy říkáte férová věc??? Proboha lidi! Tak si to spočítejte, to je váš snad jasný důkaz ne?? Tak přestaňte být pohodlní a líní a něco pro to udělejte, hlavně vy, kteří tady haníte takovou špičku, byste se měli stydět, za takové příspěvky, všude jinde na západě byste za to dostali pokutu jak hrom, tam si totiž hodně rychle lidé rozmyslí, než něco vypustí do světa, než začnou hanit atd. Dále - výpis přímo od Franklin Templeton, kolik jsem nakoupila, kolik vlastním podílových listů, od Consequ by mi přišlo co? výpis, kde je Conseq? s podílovými jednotkami?? CO TO JSOU PODÍLOVÉ JEDNOTKY??? kolik toho teda vlastním??? Bože lidi, kdy vám začne docházet, že je celé Česko fakt těžce fin. negramotné.. přestaňte být ovce… nemám slov..
a ještě si tu fotku prohlédněte, jestli se vám to tak líbí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lucko jsem rad, ze jste se na to pred temi 4 mesici, kdy jsem vam poprve odpovedel, tomu venovala a opravdu vas musim pochvalit za vasi pili, diky ktere ted vite, ze ne vsechny spolecnosti klienty odkradaji. Nebudu k tomu psat vice, jen bych chtel uvest takovy priklad, co jsem pocital minuly tyden a vyslo mi, ze kdybych sporil mesicne 5 000,– Kč po dobu 30 let do akcioveho fondu (např. se 7% rocnim zhodnocenim) se spolecnosti conseq, byl by tank (podle stranek atank.cz) pres 34% a misto vysledne castky 5 800 000, bych mel jen 3 828 000, zatimco kdybych to samou investici udelal se spolecnosti ertrag und sicherheit, tak bych na zacatku musel jednorazove zaplatit 55 000 a kazdy mesic by z odeslanych 5000 na ucet prislo 4737 (po odecteni vstupniho poplatku 5,25% z kazde NOVE vlozene sumy), 263kč/mesic * 12mesicu * 30 let= 94 680 a k tomu tech 55 000 na zacatku, takze misto 5 800 000 bych mel (5800000-149680) ~5 650 000 a tudiz TANK by nebyl v hodnote 34% jako u consequ, ale ~2.58%.
Jenze kdo z normalnich lidi si todle v dnesni dobe umi spocitat? Jen malokdo. Lucie vy jste jedna z nich, ted vam i nam vsem, co se uz rozhodli se spolecnosti investovat, preju nejaky ty spravny trefy do tech pravych fondu, at nam to sype jako nikomu
.
Preji pekny den
- Citovat
- Upravit
Tak co tedy?
Zdravím Vás pánové a dámy,
včera jsem byl čirou náhodou vyřizovat pojištění svého auta a můj pojišťovák byl zhrzený finančníma korporacema a bankovními instituty a všelijakými pojišťovnami, které se nás snaží pouze a pouze odírat, sám mi ukázal jeho spoření na penzi, kde si chudák spořil 10 let a co mu dali po 10 letech bylo nějakých 14-15 tisíc, protože zbytek všech prachů šel do všelijakých skrytých poplatků, úroků a nevím čeho všeho
Mě osobně je pouhých 23 let, ale i přesto přemýšlím nad tím co s penězma, které si pracně vydělávám a jak co nejlépe zajistit sám sebe a nejlépe rodinu do budoucna
Po ukázání jeho směšných výpisů, kde bylo zřejmé, že ho pojišťovna odírá jsme se dostali k tomu, že se začal zabývat investováním a to přes několikrát tady zmiňovanou Ertrag und Sicherheit, ukázal mi jaké by bylo zhodnocení mého důchodového fondu a všelijakých možných spoření zde v bankách v ČR a poté jak bych na tom byl po investování skrze Ertrag und Sicherheit do Franklin Templeton In., kde sem zůstal stát opařený a beze slov, jak je toto možné, že někde to jde a zde u nás jde víte co..
Včera jsem proto celý den, opravdu celý den, projížděl internetové diskuze, a jsem z toho nadmíru znepokojen, lidé buď Ertrag und Sicherheit haní nebo chválí, buď haní COnseq nebo chválí, tak co si sakra mám vybrat?? Jako to co mi říkal a pochopil jsem je, že jediný poplatek co je u Ertrag und Sicherheit je prvotní a to 14 násobek vkládané částky, u mě spočtené na 1500 * 14 - 21 000 Kč, kdy maximální částka prvního vkladu celé rodiny může být maximálně 51 000. A dalším poplatkem je myslím, že nějaké procento si vezmou při vkladu do určitého fondu za nějaké to zprostředkování nebo jak to mám nazvat. A jiné poplatky zde nejsou! Sám do toho investuje a ukazoval mi výpisy které mu posílají od Franklin Templeton In., co všechno vlastní, jaké fondy, podíly atd. Kolik si oni vzali z tý částky, myslím, že to vycházelo z mých 1500 Kč na nějakých 73 korun za vložení do fondu. Příští týden jsem byl pozván na nějakou jejich akci, kam přijede nějaký manažer z ciziny prezentovat tuto společnost, ať se přijdu podívat, že si na mě nic nevymýšlel, a že nic přede mnou nechce skrývat jako to s oblibou dělají naše banky a pojišťovny
Proto se vás ptám, do čeho investovat? Ertrag und Sicherheit či to Conseq
Jaké jsou poplatky? Myslím za vše, ne nějakej první poplatek a pak tuna skrytých co dělá spousta bank
Mám tu papíry, kde mám vypsané zhodnocení mého vkladu po 35 letech a to se mi dost líbí, než tu spořit a cpát prachy do státu, kde slibuje jak vám dá peníze jako státní nějakou rádoby podporu a ve finále člověk v důchodu dostane
protože na poplatcích a úrocích ze všeho možného vám vezmou co nejvíc můžou
Nechci cpát už prachy do tohohle státu, sami politici určitě ty naše rádoby pilíře pro důchod nevyužívají a využívají tohoto
a do nás cpou skrze média jak jsou to dobré pilíře jak dobré je zhodnocení a pojďte cpát prachy do neustále zadluženého banánového Českého státu
Prosí vás, nepotřebuji klamavé odpovědi pojď tam dostaneš se tam, poplatky jsou miziví a ve finále si spořím a mám prd
Nepotřebuji slyšet nějaké urážející odpovědi s poučnými odpověďmi jak jsem tu četl od některých chytrolínů. Sám sem sice mladý ale tímto vším se zabývám již dlouho, nemám na to vystudované vysoké školy jak se tu někteří pyšní, nemám žádné certifikáty od ČNB ( což můj pojišťovák má a dodělává si certifikát ohledně toho investování +). Kde se dozvěděl právě o tomto způsobu;) Ale co Vám budu povídat, spíš se zeptejte starých lidí v důchodu a podívejme se na rozdíly v národnostech a zemích a jejih důchodcovských životech
Němci a Švýcaři a mnozí další v důchodu? Dovolené, drahé auta, vysmátí a nenažraní
A Čeští? Dovolená? Leda cesta do Prahy, na předraženou klobásu ze stánku, auto stará Felina ( é že b to nebylo dobrý auto
) a pro jídlo? Už tolikrát jsem se setkal s důchodcem co si musel krást rohlíky aby měl co jíst! Takhle se stará Český stát o lidi co pro něj dělali celý život, děkujeme ![]()
- Citovat
- Upravit
@xkakaox Máte naprostou pravdu ve všem, co jste napsal, já taky nehodlám cpát peníze do tohoto super zadluženého státu
a ES mi otevřeli oči!!! Co Vám jen můžu napsat, buďte rád, že jste narazil na takového člověka, co Vám o tom řekl a rozhodně mu za to poděkujte, jako já právě před těmi 4 měsíci kamarádovi. Tohle už je totiž na celý život. @Fandi děkuji za pochvalu
ten TANK je mazec, já ani nedokážu pochopit, proč tohle nechápou fin. poradci? kteří stále nabízejí to svoje.. vždyť tady snad není nic k nepochopení, je to úplně jasné. Ale oni jednou zapláčou, ne my, kteří jsme to pochopili ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Xkakaox doporucuji precist ty prispevky nad nami (tady se muzete podivat na TANK consequ www.atank.cz - ke consequ opravdu nechodte, ES je dobra volba). Navic svycari a nemci si ziji tak jak jste psal, protoze to, co nabizi ES oni nasli uz pred triceti lety.
- Citovat
- Upravit
Prosim vás je tu někdo kdo si tohle spoření založil a už má nějaký výnos?
- Citovat
- Upravit
Tudíž mi také doporučujete ES?? Já jsem k tomuto hodně skeptický, víte jaké přeci ta celková funkčnost ekonomických produktů v ČR, člověk spoří celej život a ve finále má veliký kulový
což je až smutné
a pak na ně děláme sbírky a vybírá se na ně jídlo v obchodních centrech
Ale tento produkt mě velice láká už jen to, že v německu to používají místo našich falešných důchodových pilířů. A radši vkládají do tohoto, a pak v důchodu jezdí na dovolený a mají krásný auta, zatím co my tu škudlíme každou korunu jak ubožáčci a politici si žijou na vysoký noze
A jak je to tedy s těmi celkovými poplatky? Je to tak jak jsem psal co mi řekl? prvotní 14 násobek vložené částky?? A pak 5.25 % z částky do toho uváděného fondu z těch posílaných peněz? Ale co když na začátku vložím 1500 a pak za 3 měsíce tam vložím třeba 3000 když budu mít víc bokem? Poplatek se navýší či už ne?? A dá se někde spočítat kolik mi při důchodovým věku vyplatí když si budu spořit tolik a tolik? Jakože kalkulačka?
Já Vám každopádně děkuji za vaše názory. ![]()
- Citovat
- Upravit
Nejdriv neco o historii firmy. ES je stara cca 28 let a dela distribucni sit spolecnosti Jung dms & cie, ktera je stara pres 55 let tusim, takze to ma natolik dlouhou historii, aby byla proverena trhem. Firma Franklin tepmpleton investestment, do ktere se aktualne nejvice investuje (z duvodu jejich nejlepsich vysledku za poslednich 10 let), pracuje s penezi klientu v hodnote temer 800 miliard dolaru.
Dulezite rozdily, ktere jsou pro vas vyhodou. Jste majitelem svych penez, pokud je tam vlozite. Kdybyste dal penize do banky, tak jste veritelem a pokud by banka zkrachovala, tak s tim neudelate temer nic. Zatimco jako majitel, mate zalozeny depozit u spravce (coz je napriklad lucemburska banka, ale ona vam pouze poskytuje sluzbu, takze ty penize nevlastni, kdyby tahle banka krachla, tak se nestane vubec nic, jeji povinnosti prebere jina banka a vy to ani nezaregistrujete). Takze znovu, jste majitel, ke svym penezum mate pristup kdykoliv a ze zakona vam prijdou do 14 dnu od podani prikazu pro vyber, v realite to trva asi tyden. Jako majitel nemate povinnost, pokud zrovna nejaky ten dany mesic nemate treba tech 1500 kc na sporeni, si tam nic posilat. Proste kdyz nemate, tak nemate, zadna sankce za to neprijde.
Poplatky - za otevreni toho zminovaneho depozita se uctuje 14-ti nasobek mesicniho sporeni. takze kdyz si budete sporit 2 000 mesice, tak na zacatku zaplatite 28 000. A hned prvni mesic tam poslete tech 2000 korun ALE, na ten vas depozit, co jste si zakoupil, prijde o 5,25% mene, takze ne 2000, ale 1895 kč. A tech 1895 vam tam bude kazdy mesic pribyvat, jak je tam budete posilat. ALE VSECHEN ten soucet tech 1895 mesicnich uloz je vas CISTY majetek, z toho uz nikdy zadny poplatek neplatite! Ani na vystupu, ani za vedeni a co ja vim co vsechny za poplatky banky vymyslely, tak tady ne. Tady jsou ten tyhle dva. Jinak jeste doporucim. Musel byste platit dan z prijmu, pokud byste chtel ten majetek odporodat zpet drive, nez 6 mesicu po jeho koupi (to plyne ze zakona CR), mozna se o bude zvedat na 3 roky, ale kdo vi, kdy se poslanci k necemu dokopou. Ale tady neinvestujeme kratkodobe
.
Kdybyste pak chtel posilat vice nez ten 14-ti nasobek, co jste si zaplatil tech 28 000 za depozitar, napriklad 3000, tak byste si musel priplatit dalsich 14 000, takze byste zaplatil 42 000 za depozitar. Ta castka se lame na 4000 cca (to by bylo 56 000, ale maximum je 55 000). Takze kdyz chcete sporit 1000 - zaplatite 14000, kdyz 2000 - zaplatite 28000, kdyz 3000 - zaplatite 42000, kdyz 4000 - zaplatite 55000, kdyz chcete cokoliv vice nez 4000, pak to bude porad jen tech 55000 a tam to konci.
Kalkulacka na vypocet je napriklad tady http://www.es-investments.com/…trechner.php?…
- Citovat
- Upravit
Vau, velice děkuji za takovou odpověď, všude na forech jsou to odpovědi negativní, i pozitivní ale bez jakéhokoliv vysvětlení co vlastně platím
Tudíž se počítá první vkládaná částka ( u mě by to bylo 1500 měsíčně) a tudíž tu částku já jako by řeknu svému zprostředkovateli, který mi toto bude zprostředkovávat a pomáhat mi s tím
A když pak náhodou budu mít víc tak si to doplatím jako že zpětně třeba 1 měsíc dám 1500×14 a další měsíc budu chtít dát 2500×14 tudíž si zbytek doplatím a maximálně můžu zaplatit 51 tisíc. A pak už vlastně záleží na mě kolik posílám. A je nějaká minimální částka, kterou tam mohu vkládat? Nebo je to třeba minimální vklad je třebas 1300 a méně nejde?;) A sankce za to, že já bych chtěl třebas předčasně při nějaké potřebě vybrat nějaké peníze v nouzi jsou? nebo sankce za neposlání peněz nejsou? Jako u normálních stavebek a všelijakých spoření v ČR.
Jinak děkuji za odpověď ![]()
- Citovat
- Upravit
Neni presne tak jak si myslite. Kdyz sepisete smlouvu na posilani 1500 mesicne, tak tam bude ze sporite 1500 mesicne, to znamena, ze kdyz poslete vice penez nez tech 1500, tak z toho budou zmateni. Nejde jeden mesic posilat 1500 a druhy 3000, bez toho, aby bylo ve smlouve napsane, ze mate zaplaceno 14ctinasobek tech 3000.
Proste kdyz budete sporit
1000 mesicne - 14 000 na zacatku zaplatite
kdyz po pul roce bude chtit sporit
2000 mesicne - DOPLATITE dalsich 14 000 (celkem 28000)
kdyz se za dalsi pulrok treba rozhodnete sporit
5000 mesicne - doplatite 27 000 (protoze 55 000 je strop)
a od te doby co zaplatite 55 000 se stavate plnym klientem.
Jinak nevim, jak je to s posilanim castek treba 1687 korun, s tim jsem se nesetkal
, ale obecne plati, ze minimum je 1500 mesicne (myslim ze jde i 1000)
Kazdopadne kdyz proste budete mit sepsanou smlouvu na 2000 mesicne a usmyslite si, ze dalsi mesic byste tam poslal 3000, tak to nejde, musi se to oznamit poradcovi, on navysi limit, doplati se depozitar a pak to jde. A pak jde kdyz jste tech 3000 mel jen nahodile, zase posilat klidne 2000, nebo 1000, nebo nic, jste majitel, tady vam nikdo nerika, ze musite posilat tolik a tolik. Tady nemusite nic. Jen nejde prekrocit limit, pokud to nemate sepsane.
Co se tyce sankci, tak nejsou zadne, vybrat si to muzete kdykoliv a neplatite nic. Jen je treba si dat pozor na dan z prijmu. Ta by se vas tykala v tom pripade, pokud byste napriklad ted dnes (17.11.2013) koupil podily a chtel byste je prodat pred datem od osvobozeni od dane, ktera ma lhutu 6 mesicu, takze kdybyste podily odprodal zpet pred 17.5.2013, platil byste dan z VYNOSU.
Pokud neni neco jasne, napiste sem, objasnim
- Citovat
- Upravit
Jinak vy sami do tohoto způsobu investujete jak dlouho zda to není tajné? ![]()
- Citovat
- Upravit
Zdravím, přišla sem mezi vás nasát rozumy opět jedna ovce, která již ovcí nechce být. Naše finance jsme svěřili společnosti AWD, už před 6lety. Krom jiného manželovi navrhli dva produkty, na které posíláme celkem 2.500 měsíčně, Conseq - Horizont invest, dynamický a Uniqua Investiční životní pojištění. A poslední dobou kouše svědomí, co je to vůbec za produkty a jestli to máme postavené dobře. Já to rozhodně sama nerozklíčuju, ani muž tomu nerozumí. Takže na koho se obrátit? Do AWD už nechci, zklamali mě nevstřícným jednáním když jsme potřebovali hypotéku. Všechny smlouvy jsou ale dělané přes ně, jak se vůbec od nich dostaneme pryč?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že si ty peníze můžete vybrat a žádný poplatek byste platit neměli. Nejsem odborník, ale před pár dny jsem zrovna mluvila s fin. poradcem a právě jsem se zajímala o tento produkt a zajímalo mě právě tohle, že když budu potřebovat vybrat nějakou částku, tak co to pro mě znamená. No říkal, že se vlastně oberu v té finální částce. O nějakém poplatku nic neříkal.