Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Polozim trosku kacirskou otazku.
Ma vubec cenu vstupovat do jakych-koliv fondu v tuto dobu?
Fondy a burza obecne jsou na svych absolutnich maximech.
Spotreba domacnosti i zisky firem stagnuji.
Neni zadny duvod na trhu aby tituly rostly.
Je jasne, ze je tezke vychytat dno a proto se obecne doporucuje prubezne ukladani penez. Ale me to pripadne jako klise. Kdyz se podivame na jakych hodnotach byly fondy v roce 2008, tak na techto hodnotach pri nasledujici krizi budou fondy opet.
Myslim si ze pro vstup do fondu musi byt vhodna doba. A to dle meho nazoru ted rozhodne neni. Co si o tom myslite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kate1978 píše:
Polozim trosku kacirskou otazku.
Ma vubec cenu vstupovat do jakych-koliv fondu v tuto dobu?
Fondy a burza obecne jsou na svych absolutnich maximech.
Spotreba domacnosti i zisky firem stagnuji.
Neni zadny duvod na trhu aby tituly rostly.
Je jasne, ze je tezke vychytat dno a proto se obecne doporucuje prubezne ukladani penez. Ale me to pripadne jako klise. Kdyz se podivame na jakych hodnotach byly fondy v roce 2008, tak na techto hodnotach pri nasledujici krizi budou fondy opet.
Myslim si ze pro vstup do fondu musi byt vhodna doba. A to dle meho nazoru ted rozhodne neni. Co si o tom myslite?
To, co píšete je naprostá pravda, akciové trhy jsou povětšinou na svých maximech, spotřeba domácností stagnuje, firmy sice jdou maličko nahoru, stejně tak jako úvěrování našeho běžného obyvatelstva, ale ačkoli obecně to je indikátor toho, že už nějaký strmý růst očekávat nejde, v tomto případě je velmi důležitý výběr nástroje. mám v nabídce téměř 3000 fondů a např určité komoditní fondy mají zajímavý potenciál. v návaznosti na sucha, na očekávané hurikány a jiné přírodní pohromy se dá očekávat růst u průmyslových komodit… a také nezapomeňte že díky „přehřátému“ akciovému trhu je zase celkem zajímavá cena zlata a podobných nástrojů…
Jinými slovy, v každé době lze najít zajímavé investiční nástroje, jen je potřeba je znát, vědět, jak trh funguje a věnovat tomu fůru času. osobně si myslím, že když se člověk nevěnuje tomuto oboru profesně a profesionálně, nemá moc šanci se spolehlivě orientovat.
Zároveň máte velkou pravdu v tom, že pravidelné spoření a investování je velmi dobrý způsob, jak své prostředky zhodnotit. Když pominu průměrování nákladů, kterého pravidelným investováním dosahujete, tak většina investorů, kteří investují jednorázově, svá rozhodnutí dělají relativně velmi impulzivně a emotivně - nakupují když je trh téměř na vrcholu a často prodávají, když je trh blízko dna. Lidé, kteří investují pravidelně většinou mají nastavený trvalý příkaz a investují ať se děje na trhu co se děje. už jen tento princip zaručuje, že většinou vydělají více, než lidé, kteří investují náhodně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I když trhy v USA (v ČR tedy ne) jsou na all time maximech, pořád to neznamená, že nemohou jít výše. Díky podpoře FEDu - QE- je neustálý příliv peněz do trhu a jakýkoli pokles je okamžitě obrácen do ještě většího růstu.
Takže trhy mohou klidně o dalších 15% výš a stejně tak mohou o 15% zkorigovat.
Návrat na hodnoty 2008 a 2009 je velmi nepravděpodobný.
A protože nevíme, v jakém místě grafu ve vztahu k budoucnosti se nacházíme, smysl má pravidelné měsíční posílání peněz. Kam, to už je otázka hodná konzultace s poradcem a zavisí na vztahu klienta k investování a k riziku.
Jestli se spokojíme se zhodnocením okolo 3% p. a., nebo chceme přes 5% p. a., nebo je požadavek na 10%+ p. a.
Drahé kovy (zlato např.) mají prostor k růstu, ale tam bych viděl spíše fyzickou podobu, než nějaké akcie typu ETF GLD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ConseQ je jeden z nejlepších produktů na trhu. Jistě poplatky jsou všude. Lze tady za slušných podmínek vkládat i vybírat. Jen výběru můžou narušit strategií zhodnocení na konci. Doporučuji jako spoření pro dětí nebo na důchod. Po cca deseti letech to začíná pořádně pracovat. Tyhle fondy používají banky a pojišťovny. Když máte pojistku s spořením tak banka spořící složku davá do ConseQ nebo C-Qudsatu. Dostane 9% a Vám připíše třeba 4%. Tedy je je lepší investovat na přímo.
Jistě není to kryté a zaručené ale to není dneska nic kromě stavebka.
Jediné riziko je pokles akcií. Model třeba C-quadrat Total Return Balanced :
2004 - 8,03%
2005 - 17,62%
2006 - 6,04%
2007 - 1,51%
2008 - -5,84% ( krize pokles )
2009 - 20,76%
2010 - 7,64%
2011 - -4,88% ( malé výkyvy na trhu pokles )
2012 - 6,9%
2013 6,23%
Každý rok není posvícení důležitý je při dlouhodobé investici průměr. Ten je 5,54. Tedy za posledních deset let zisk 5,54% ročně.
Důchodové spoření není tak výhodné a stát tam dělá neustále změny. Nevíte co provede s Vašimi penězi za 10 let.
Spoření na děti největší výnos a možnost vybrat třeba na školu nebo řidičák.
Výhodá vkládání dalších peněz.
Je dobrá kombinace mít Conseq na dítě a pojištění řešit jinde. Tím se dítě zajistí do budoucna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted vyjadrim ciste muj nazor:
Me to pripada, ze @JirkaKr je kratce po nejakem vstupnim skoleni. Tak na me jeho prispevky (i jinde) pusobi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
investice
Určitě je důležité, když člověk pochopí, že spořit je prostě nutnost a stát či kdokoli jiný nám toho mnoho nedá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu
Zdravím, ráda bych se zeptala na Váš názor. Od září 2011 mám založený horizont invest dynamick. Vstupní poplatek již mám zaplacen a dále vkládám 2000,– měsíčně. Nyní je stav 49 000. Chci se zeptat, zda musí být splátka pravidelná, nebo mohu třeba půl roku nic neposlat a dále jak je to s výběrem peněz. Jak se v tomto případě postupuje.
Díky za rady
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Zdravím, ráda bych se zeptala na Váš názor. Od září 2011 mám založený horizont invest dynamick. Vstupní poplatek již mám zaplacen a dále vkládám 2000,– měsíčně. Nyní je stav 49 000. Chci se zeptat, zda musí být splátka pravidelná, nebo mohu třeba půl roku nic neposlat a dále jak je to s výběrem peněz. Jak se v tomto případě postupuje.
Díky za rady
Napiš přímo email do Conseq. Jsou rychlý a na všechno ti odpoví. Nevím proč se ptáš na emiminu, když ti mohou všechno vysvětlit na jejich emailu nebo telefonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžete platbu klidně na nějaký čas pozastavit, případně posílat méně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Díky za rady
Platbu muzes na libovolnou dobu prerusit.
Vyber penez trva cca 10 dni, je potreby vyplnit Avizo o vyberu (lze stahnout z netu nebo si o nej zazadej u conseq pres mail).
- Citovat
- Upravit
odstoupení od smlouvy
Dobrý den, před 3 dny jsem uzavřela smlouvu produktu Horizontal Invest. Tento krok se pro mě ale stal unáhleným a potřebovala bych smlouvu zrušit. Do produktu jsem zatím ještě nic neinvestovala, ani jsem nezaplatila vstupní poplatek. Je možné tedy nějakým způsobem od smlouvy odstoupit, aniž bych musela uhradit vstupní poplatek nebo nějaké pokuty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když nepošlete žádné peníze, smlouva po třech měsících zanikne.
Proč ten krok ale hodnotíte jako unáhlený?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za uklidňující a rychlou odpověď.
Hodnotím tak, jelikož ještě studuji, bez nějakého většího příjmu. V podstatě jsem závislá na penězích rodičů, ale bohužel jeden z nich by mohl v brzké době přijít o práci a já tím pádem o svůj hlavní zdroj peněz. Smlouvu se mnou poradce,,splichtil,, když jsem šla řešit původně jiný problém (na jeho obranu- o produktu mi vykládal již dříve). Nicméně vzhledem k situaci by bylo rozumnější počkat, než budu sama výdělečně činná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit