Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Mnohokrát Vám děkuju za odpověď, určitě mám v plánu otevřít si fondů více, přítel si také zatím otevřel dva, jeden se jmenuje Franklin Templeton Frontier Markets (nebo tak nějak), druhý nevím, ale prý vypadá dost nadějně nějaký fond „Asia“, pokud byste byl tak hodný a napsal mi pár tipů na dobré fondy, a není to pro Vás tajemství, které fondy máte třeba Vy, budu moc vděčná
. Každá rada dobrá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja osobne mam thaisko, smaller asian companies, latinskou ameriku, pak world perspectives, chinu a afriku. Nejvice se vyplati investovat do rozvijejicich se zemi, tam je rust nejvetsi, jelikoz je tam rostouci stredni trida, ktera je tahounem ekonomiky. Urcite bych doporucil afriku. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ten Vám řekne zase něco jiného, bohužel to není sranda protože jde o Vaše peníze.
- Citovat
- Upravit
Zcela urcite doporuci alespon jeden z tech, co jsem uvedl. Jelikoz se vetsina trhu nyni nachazi v sedle, pak bude vyber daleko sirsi. Protoze jednou ze zasad investovani je: investuj v dobe pesimismu. Tam jsou ceny nejnizsi. A pak napriklad po roce zrevidovat portfolio a zvolit treba zas uplne jine trhy, ktere se nachazi v sedle a maji vetsi sanci na trvalejsi rust
- Citovat
- Upravit
Dobrý večer. S poradcem jsem byla právě dneska a řekl mi naprosto to samé. Já jsem rozhodnuta, a vzhledem k tomu, že jdu do toho i s mým přítelem, dělíme si na půl vstupní poplatek a stáváme se tak plnými klienty. Je škoda, že už je v dnešní době tak málo důvěřivých lidí (bohužel bohudík, ale..) tohle by je nadchlo, takže lidi, trošku se o to zajímejte, za pár let už to bude mít stejně každý, tak proč promrhat zbytečná léta, tady mi doporučil pán jedno video http://www.youtube.com/watch?… …bohužel - je to tak.. takže záleží na každém z vás, jak se k tomu kdo postaví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hehe, to video ani nemusim shlednout cele, ale presne vim o co se jedna. Zkracene jde o popis exponencialni fuknci, ktera po pomalem narustu zacne RAPIDNE stoupat. Jen kratoucky priklad: Mate typ investice jednorazovy vklad 300 000 a mesicni sporeni 4000 a prvni rok investici. Na konci budete mit pri konzervativnim investovani (7%) 370 000. Druhy rok zas o neco vice atd. ALE napriklad devaty rok, tam mate uz 1 150 000 a skok pri desatem roce je na 1 280 000, coz je oproti rustu v prvnim roce (70 000) temer dvojnasobny rocni narust (130 000) a to vse je zpusobene jen tim, ze mate ulozeno vice kapitalu. Proste si to predstavte jako kdyz na hore udelate snehovou kulicku a poslete ji dolu z kopce. Ten kdo mel mene casu k lezeni na tu horu, tak jeho kulicka dole vystrasi deti, ale ten co mel vice casu a pocatecniho kapitalu, tak jeho „kulicka“ rozmeta cele udoli. Nejhezci na tom byt bohatym je, ze dokazete pohnout s vecma a zmenit to, co vam prijde nespravne. Ale jak pisete Lucie, ta neduverivost ke kolektivnimu investovani (ale i obecna neduverivost a hledani za vsim nejaky podvod) je proste zaryta hluboko v ceske povaze. At uz za to muze Kozeny, nebo televize co denne ukazuje kdo jak koho nachytal na podobnych produktech co mate, nebo jste chteli mit. Tohle se zmeni jenom casem.
Ale nezoufejme, my uz zname cestu jak z toho ven, tak to jen posleme dal, at na dovoleny muzem jezdit s prateli na bahamy a ne na ozdravovnu Mir ![]()
- Citovat
- Upravit
@fandi píše:
Jelikoz se vetsina trhu nyni nachazi v sedle, pak bude vyber daleko sirsi. Protoze jednou ze zasad investovani je: investuj v dobe pesimismu.
Ja nevim, ale treba americke indexy jsou temer na ALL time maximech a o pesimismu tezko mluvit. Teda- ceska burza je na tom bidne, to jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano mate pravdu. Ja jsem ale psal vetsina, ne vsechny trhy. Kouknete na latinu, evropu, asii ![]()
- Citovat
- Upravit
Summary
Charlie3: Takových nesmyslů pohromadě už jsem dlouho nečetl, zabalte to! ![]()
Sympaťák: Naprostý souhlas! Ono nelze srovnávat jablka s hruškami, protože pokud jde o spol. Conseq, tak ta jede na platformě. Kdežto u spol. E&S je klient přímým majitelem podílových listů, nikoliv věřitel. ![]()
Lusie96: Dobře jste udělala! ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, zajímalo, která pojistovna Vám pane zhodnocení 20 procent poskytla, obecne platí, že životní pojisteni ma jednu obrovskou výhodu oproti primemu investovani, muze se odecist z dani. Zase na druhou stranu je to nejnákladnejsi sporeni, neveřim, obecne plati zasada investovani: klient - pojistovna - burzovni makleri, který myslite ze z techto clanku je tam zbytecný? Ano je to pojistovna, která s Vašimi penezi obchoduje a jeste si za to uctuje spravni poplatek 10 procent z pojisteni. Dále Vám nesdeli, kolik mate na uctu nasporeno, dokonce i ten spravni poplatek platite cca. 3 roky, coz ve finále je docela raketa. Jste nucen platit a beda, když nezaplatite, tak se vam pojistovna okamzite ozve, ze ji dluzite penize, a platit to musite. Kdezto u Horizont investu nejste nicim vazany. Omlouvám se za gramatiku, pisu to z mobilu. Pekny den
- Citovat
- Upravit
Pročítám si zde Vaše příspěvky…a nestačím se divit…, 10% zhodnocení??? To Vám nikdo nedá, logicky se kouknite na trh za kolik CNB poskytuje půjčky bankám a jaké dávají úroky na hypotekach atd… je logické že Vám nikdo nemůže dát na Vaší investici větší zhodnocení než sama inkasuje od klientů
![]()
- Citovat
- Upravit
Venco, 10% je prumer, skoro i podprumer. To ze vam to neda banka je jasne, proc by to taky delala? A zduvodneni proc neni problem dosahnout na 10% je nasledujici. Svetova ekonomika roste v prumeru ~7% rocne, tzn. to znamena, ze nejake ekonomiky rostou mene nez 7%, napriklad u tech rozvinutych zemi jako evropa nebo usa, a pak tu jsou logicky ekonomiky rozvojovych zemi, kde je to vice nez 7% rocne. Takze staci zainvestovat prave do firem v techto oblastech a nebude problem mit z dlouhodobeho hlediska dosahovat kazdorocniho navyseni o 10%.
Nic si nedelejte z toho, ze jste to nevedel, nevi to tu v cechach naprosta vetsina lidi, ale co vas muze potesit je, ze vy uz k nim nepatrite. ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, moc prosím o radu a názor na společnost Ertrag Sicherheit.Je tu někdo kdo investoval???Pročetla jsem toho dost, ale žádná pořádná rada. Váhám zda do toho jít nebo ne. Vím, že jsou ty poplatky, ale prostě ten výnos za třeba 20 let je super. Proč to lidi odsuzují? Proč říkají, že to jsou podvodníci a zloději?
- Citovat
- Upravit
Zdravim, moje odpoved pro vas nebude asi uplne relevantni, protoze u teto spolecnosti pracuji (10 mesicu), ale ja bych vam urcite doporucil investovat, at uz pres nasi spolecnost, nebo ne. Lidi na nas pisi negativni nazory ze dvou duvodu. Prvnim duvodem je, ze pospinit neci jmeno KONKURENCE hrozne jednoduche. V kdejake diskuzi staci napsat jsou to podvodnici, neverte jim a tim to hasne a je na vas, jestli verite vsemu co je na internetu napsane. Druhym duvodem, se kterym se nejcasteji setkavam je, ze pri PRAVIDELNE investici nad 4000,–Kč/mesic, musite na zacatku zaplatit 55 000,– za depozitar, ktery se vam zridi (a to je dulezite) na vase jmeno, takze se stanete majitelem a nikdo jiny vam na to nebude moci sahnout. Partneri nasi spolecnosti jsou opravdovi giganti, kteri spravuji i pres 800 MLD dolaru (jako treba Franklin templeton investment, pres ktereho se investuje velmi casto, protoze v poslednich 10 letech se osvecil nejlepe prave kvuli vysokemu navyseni portfolii klientu). Vim, ze na prvni pohled se suma 55 000 muze zdat vysoka, ale pokud nehodlate investovat jen na par let (v rozmezi 6 let apod.), tak se vam to v porovnani s investici u jine spolecnosti vyplati, zduvodnim. Muzete si vybrat dva zpusoby, jak zacit investovat. Prvni je zaplatit ten poplatek jako tady a dal uz pak neplatit NIC, krom vstupnich poplatku z penez, ktere si na svuj depozitar pridate (tim myslim, ze kdyz posilate napriklad 10 000 mesicne rekneme do akciovych fondu (kde je vstupni poplatek nejcasteji 5,25%), tak vam na depozit nepribude 10 000, ale 9 475, ale tak to funguje u VSECH investicnich spocnosti). Ted se mozna rikate, ze cim vice to vysvetluji, tim hure to zni
, ale hlavni rozdil je v tom, ze poradenstvi vam poskytuje investicni (ne finnancni) poradce, ktery ma povoleni vam sestavit portfolio na miru z jednotlivych fondu, protoze u jinych spolecnosti to funguje tak, ze oni proste sestavi nekolik PLATFORM, ktere sestavi z nekolika investicnich produktu a tento recept pak nabizi kazdemu, casto bez rozdilu na vek, preference, ochotu riskovat nebo likviditu (ta je take dulezita, u nasi spolecnosti si muzete penize vybrat kdykoliv a ze zakona prijdou do 14 dnu. To je dalsi vec, u jinych spolecnosti mate napriklad povinnost investovat a pokud se stane, ze nebudete mit penize na mesicni investici, muze prijit sankce a navic nemuzete odejit, kdy chcete). Zpet k te platforme. Tu si sestavi investicni spolecnost a za to ze to pro vas udelala, si bude uctovat treba 1% z vaseho rocniho OBJEMU. A ted je prave na vas, jak se rozhodnete. Mate dve moznosti:
Pravidelna investice po dobu 20 let 5.000 mesicne pri 10% p. a.
Moznost prvni (ertrag und sicherheit):
konecny zustatek - 3.619.934
a od toho si odectete tech 55000, co jste nazacatku musela zaplatit za depozitar u svycarske banky JP Morgan.
Moznost druha (jina splecnost s 1% rocnim poplatkem z objemu):
konecny zustatek - nechce se mi to pocitat cele, protoze to funguje tak, ze vzdy na konci roku vam odectou to 1% a teprve pak jdou vase penize dal pracovat. Ale co jsem pro vas nascital, bylo 1% z kazdeho z tech 20 roku zvlast a vyslo mi to celkem 271.780,–, coz je opravdu rozdil oproti 55.000 na zacatku a toto je treba si rozmyslet.
Jinak kdyz si proctete internetove diskuze pecliveji, tak zjistite, ze nenajdete zadneho klienta, ktery by psal, ze je nespokojeny, vzdy tam pisou jen ti, co to nezkusi a jen to hani. Klienti se naopak casto za spolecnost postavi. Navic to neni zadna nova spolecnost, ale za dva roky budem slavit 30 let na trhu, coz je slusna historie a jen naivni clovek by si mohl myslet, ze podvodna spolecnost ve svete financi, ktery je nejhlidanejsim ze vsech, by mohla fungovat takovou dobu.
Dekuji ze jste to docetla az sem. Ted uz je to jen na vas. Ja svou investici mam a jsem s ni spokojeny.
Preji pekny den.
- Citovat
- Upravit