Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@ELHAPRO Poklesy na akciových trzích jsou naprosto normální, není proto třeba žádná panika. Pokud máte správnou strategii a vhodně diverzifikované portfolio, není důvod se bát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spoření conseq
Dobrý den,
už rok mám u consequ spoření a každý měsíc zasílám částku 1000,–
Dnes mi přišel výpis, že za celý rok z 12 000,– KČ mám celkovou částku portfolia 2 846,02,– KČ. Chci se zeptat, jaký je vklad? Jestli se ještě něci strhne a nebo se už začne pomalu spořit? Předem moc děkuji za odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smisek17 Ahoj,tak to nejsi sama, kdo za rok „našetřil“ u consequ nějak podezřele málo. Já si zrovna před pár dny domlouvala schůzku se svou poradkyní, aby mi to vysvětlila, tak jsem velice zvědavá co mi poví, pač jsem dooost vytočená!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedna věc jsou vstupní poplatky, které jsou uvedené ve smlouvě.
Druhá věc je výkonnost fondu za dané časové období.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blackjackie ja se divala do smlouvy a počáteční vklad mám 12 960,– Kč, tak teď bych měla už začít spořit, tak uvidím. Schválně taky mrkni do smlouvy a uvidíš. Pak mi prosím dej vědět, jak Ti schůzka dopadla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bez ohledu na vstupní poplatek-
pokud pošlu měsíčně 1.000,– a zhodnocení by bylo třeba 5% p. a., tak jen pro jistotu: nemůžete počítat, že tam máte 12.000 a z toho vypočítat 5% zhodnocení…
Jinak výši vstupního polatku může (a to velmi) ovlivnit poradce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smisek17 To je otázka vstupního poplatku.
Jeho výše je odvozená od měsíční úložky a předpokládané doby investování, resp. kolik do toho vložíte prostředků za dobu programu a dále dle vašeho investičního profilu, resp. v jakém programu investujete - obecně čím více dynamický, tím vyšší procenta poplatku.
Vaše investované prostředky se pak rozkládají tak, že 75% se zaúčtuje na pokrytí toho poplatku a 25% se zainvestuje - to jsou ty peníze, které vidíte na Vašem účtu (plus minus, protože jejich hodnota je ovlivněna tou výkonností, o které píše Vladimír, kterého touto cestou zdravím.
)
Jakmile bude vstupní poplatek splacen, dále se Vám již strhávat nebude. Takže si na smlouvě najděte vstupní poplatek a spočítejte si, kolik jste již splatila a z toho zjistíte, kolik se Vám ještě strhne. Podle mě to ještě nějakou chvíli budete platit, pokud je to nastaveno tak, jak se s tím obvykle potkávám…
Jinak budu trochu drsný, ale podle mě, je vybírání poplatku na celou dobu investice, pokud je to třeba 25, 30 nebo 40 let (nedej bože padesát) nesmysl. Nikdy nevíte, co bude za pár let a pak co s tím, že? A i ten konec toho programu je často problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si založila Conseq před rokem, zaplatila jednorázově poplatek a nyní když na to kouknu tak je mě z toho zle…vloženo 10000,Kč a je tam 8450,Kč. Úžasně přehledný je graf na kterém vidíte jak to kolísá neustále pod vkladem. za rok to nevydělalo ani halíř-naopak 15% je v háji a to ještě nepočítám poplatek 2800,Kč. ÚŽASNÉ!!! jen kdo vydělal je PORADCE
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, u dynamické investice je přece kolísání investice v čase naprosto normální. Nikdy v minulosti u dynamické investice nebylo konstatní zhodnocení každý rok o 10 %. Některé roky jsou ziskové, některé roky jsou ztrátové, z dlouhodobé hlediska investování funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neočekávala jsem zhodnocení 10 %,ale aní takový propad. Nevěřím tomu, že se mi investice vrátí ani za 10 let. Pokud by to dosáhlo alespoň mého vkladu jdu okamžitě pryč a žádný vyčůraný poradce mě nedostane-nebudu své peníze házet do kanálu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je samozřejmě vaše věc.
Vkládám sem dva obrázky, jeden ukazuje psychologii investora, tedy vás.
Druhý ukazuje dlouhodobý vývoj akciového indexu SP 500.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smišula Z toho, co píšete, se nedá poznat, kde se stala chyba. Vy ji vidíte na straně poradce, my nemáme žádné informace, které by to potvrdily, ani vyvrátily. Nevíme kolik informací a jakého charakteru jste dostala, víme jedině to, že nastal úplně běžný pokles. Pro mě je to běžný stav, pro Vás tragédie.
V první řadě by mě zajímalo, zda s Vámi byl vyplněn investiční dotazník a pokud ano, tak s jakým výsledkem. Z toho, co píšete, tady vidím kolizi, protože Vy evidentně špatně snášíte výkyvy trhu a podle toho, co píšete o průběhu, to nevypadá na konzervativní portfolio. Také vnímám to, že nejste dostatečně informovaná. Žádnou ztrátu jste neutrpěla, ztrátu realizujete až v momentu, kdy uděláte odkup. Investice určitě nebyla plánovaná na jeden rok, ale měla nějaký dlouhý horizont. Nevíme ani Na kolik let to máte nastaveno, jaký byl poplatek, který jste platila, nevíme skoro nic. Buďme realisté a hodnoťme věci jako celek, ne pouze vytržené z kontextu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smišula píše:
Já si založila Conseq před rokem, zaplatila jednorázově poplatek a nyní když na to kouknu tak je mě z toho zle…vloženo 10000,Kč a je tam 8450,Kč. Úžasně přehledný je graf na kterém vidíte jak to kolísá neustále pod vkladem. za rok to nevydělalo ani halíř-naopak 15% je v háji a to ještě nepočítám poplatek 2800,Kč. ÚŽASNÉ!!! jen kdo vydělal je PORADCE
Těšit se na zisk po prvním roce investování do OPF je očekávání z říše pohádek. Investice je děj dlouhodobý, takže vydržte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smišula píše: … když na to kouknu tak je mě z toho zle…vloženo 10000,Kč a je tam 8450,Kč. …za rok to nevydělalo ani halíř-naopak 15% je v háji a to ještě nepočítám poplatek 2800,Kč. ÚŽASNÉ!!! jen kdo vydělal je PORADCE
Na rovinu- je jasné, že pro někoho je 10.000 pakatel a pro někoho hodně peněz. Z toho jak píšete vy to vypadá, že pro vás je 10.000,– hodně. Když to přeženu, tak to pomalu vypadá, že jste zkrachovala (nic ve zlém). Pak jste tedy vůbec neměla vstupovat do investice, ale zůstat u stavebka, nebo spořícího účtu.
Obecně- jednorázový „vklad“ u investice není moc „bezpečný“. Zkuste si zjistit, jak by se pohybovala vaše investice, kdybyste vložila 10× 1.000,–.
Pravidelné investování je dlouhodobě nejziskovější. Jednorázové vklady mohou být sice super výnosné (občas), ale často je to náročné na psychiku. Že tady útočíte na poradce, tomu tedy nerozumím. Protože to vidím i z té druhé strany (ze strany poradce), tak můžu říct, že klienti si velmi často stěžují (na webu), ale málokdy řeknou celou pravdu. A je trochu jedno, jestli jde o investice, úvěry, nebo pojištění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit