Conseq - Horizont Invest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
388
19.8.16 07:03

@romankolar Muj pripad. Honila jsem stovky na poplatcich energii atd. a pritom mi utikaly roky tisice jinde a to mi vubec nevadilo. Protoze jsem na to byla zvykla. Jenze mi nechodil vypis s minusy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.16 08:34

Proč mi tedy finanční poradce vtloukal do hlavy, že mé peníze budou vydělávat, proč jsem dostala plánovaný vývoj, kde se peníze mají hodnotit hned.Ano,smlouva tuto možnost vylučuje a upozorňuje i na možnost ztráty.
Proč jsem nedostala i horší variantu? Protože bych potom více váhala a nenechala se tak snadno přesvědčit? Prostě nejsem hráč a kdo z těch obyčejných lidí jako já je.Moje peníze mohou být pět let ve ztrátě? A potom možná vydělají?
Pokud přicházím o peníze nevědomě…budiž, ale vědomě to dělat nehodlám, sem jsem přišla poznat názory, zkušenosti, kladného jsem tu nic moc nezjistila.
Na takových lidech jako já se vždycky napakoval někdo jiný, tak to bylo, je a bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
19.8.16 08:38

Přátelé, bohužel nemám čas studovat jejich podmínky. Když by chlap po pěti letech toto nevydělávací spoření zrušil, vrátila by se mu njaká částka zpět, nebo vůbec nic? Jak to tam je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.16 09:19

@chipsa Pozor…to není spoření, to je investování. Kdo to tu napsal že jen ženy v porodnici to chápou jako spoření :-D.
Myslím si, že peníze v konečném zůstatku jsou k proplacení hned, pokud nejsou vázány prodejem „akcií“
Proč nemám rušit investování a peníze posílat dál? Moje peníze by totiž mohly vydělat 30%,ale já bych dostala jen 9 a 4,komu zůstane zbytek? A pokud prodělají 5%,tak tratím jenom já.
Proč by jinak stáli o moje peníze, když už jsem jim správu účtu zaplatila a je nenávratná. Mám bujnou fantazii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.8.16 09:50

Z reklamy v televizi…taky že si počkáte, že vy jste si nepřečetla ta malá písmenka ve smlouvě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
19.8.16 14:01

Tak já si tu zase otevřu své okénko… :D
Alexandra 1968:
1.Úpně běžný propad, nejedná se o žádnou životní tragedii, u akciového portfolia můžete být v mínusu třeba i na horizontu 10 let
2. Plánovaný vývoj nemůže počítat s mínusy. Počítá s předpokládaným průměrem na tom horizontu. Ano, horší variantu jste dostat mohla, běžně to děláme, pokud stavíme portfolio. Je tam od optimistické varianty po katastrofickou, údaje vychází z historie, kde vezmou nejlepší období stejně jako ta nejhorší a promítnou je do prognózy.
3. Já naopak klientovi ukazuji, jaký je důsledek volatility (kolísání). Je na něm vidět, co přesně se stane v modelové situaci, když se to propadne, když to stagnuje nebo když to roste. Klient ví, že existují období poklesu i růstu a bere je jako přirozený jev. Neděsí ho po dvou letech, že je 5% mínus. Kdybyste investovala v r. 2009, tak byste uvedla úplně jiné údaje. Byla byste po odečtení poplatku třeba 10% plus. Na základě výsledku byste toto doporučila Vašim známým, jako výbornou formu zhodnocení peněz a libovala jste si, jak dobrý to byl poradce, který Vám to sjednal. A ty lidi, kterým byste to doporučila, by padli do stejného období, jako máte nyní Vy a utrpěli by místo Vámi avízovaného zisku ztrátu. A o Vás by říkali, že jste je podvedla. To jsou paradoxy, co?
4. Jaký je ve Vaší ekonomické bilanci rozdíl, jestli o peníze přicházíte vědomě nebo nevědomě? Ekonomika se neptá na emoce, ekonomika má dvě strany, má dáti-dal. Ztráta je ztráta. Zatímco ta nevědomá ztráta je ztrátou stoprocentní, ztrátu v podílových fondech realizujete v momentu, kdy uděláte odkup v nevýhodné době, ztráta není pokles hodnoty podílové jednotky, to je ve většině případů naopak zisk.
5. Kladného jste tu nic nezjistila? Vždyť to právě dělám… je tu spousta kladných informací.
6. Nerozumím tomu, jak by Vaše peníze mohli vydělat 30% a Vy dostanete 9 a 4…
Jaký zbytek? Fondy žijí z manažerských poplatků, které jsou na úrovni jednotlivých fondů a u přednastavených produktů ještě za správu. Conseq má zisk z podílu na management fee u programů, kde so fondy vybírají klientem nebo poradcem a u programů, které spravuje portfoliomanažer je poplatek za správu. Zadarmo to nikdo dělat nebude, Vy taky nechodíte zadarmo do práce. Takže trochu bujné fantazie máte. Je to hodnota podílové jednotky, ne, že se někde vytvořil zisk 30% a ten si nechal Conseq a Vám nedal nic.

Chipsa: Může odkoupit celou současnou hodnotu podílových jednotek. Není to spoření, je to investice. Když koupíte nemovitost za 3 miliony a ona za dva roky její hodnota klesne na 2,8 milionu, tak ji hned půjdete prodat? Realizujete ztrátu a zaplatíte k tomu znovu související poplatky, např. za převod? ;) Přesně to děláte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.16 20:30

Rada

Dobrý den,

chci se jen zeptat…
Mám od Consequ Horizont Invest - dynamický, 35 let. Platím 500 Kč/měsíc, vstupní poplatek jsem splatila minulý měsíc. Od podpisu smlouvy se mi celkem zlepšila moje finanční situace a můžu si dovolit platit i více. Má smysl měnit smlouvu a navyšovat poplatek? Nebo lze nějak jednorázově vložit větší množštví?
Plánuju si schůzku se svým poradcem, ale hledám názory i někde jinde. Za těch pár let moje poradkyně skončila a teď mám někoho nového, tak chci být připravena. :)
Předem díky.

• Citovat
  • Upravit
kacikaa
27.10.16 02:51

Já investuji teda na s těmito, ale taky mi to vynáší dobrý úrok. Jsem garantovaná vrácením vkladu při problému.

• Citovat
  • Upravit
4754
27.10.16 08:09

Můžete prosím uvést identifikaci těch fondů tj. ISIN? Jaká je tam hodnota celkových nákladů myslím, že je to TER? Do čeho ty fondy investují? Doufám, že to nejsou takové ty kruhové investice kde hlava líže zadek a dceřiná společnost vlastní matku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
28.10.16 11:28

@kacikaa tomu příspěvku nějak nerozumím. Do čeho investujete a o jakou garanci se jedná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.12.16 09:28

Avízo o výběru

Dobrý den, chtěl bych se jen zeptat když chci sepsat avízo o výběru peněžních prostředku z horizont invest. Můžu to udělat sám? Jelikož jsem z aviza pochopil že musí byt u toho i investiční konsultant? Takže bývaly můj finanční poradce? Děkuji za odpověd!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.12.16 11:57

@Garo stačí úředně ověřený podpis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.1.17 12:02

Conseq Horizont invest

Dobrý den,
Založil jsem si před 3 měsíci Horizont invest dynamická strategie s pravidelným vkladem 500 kč měsíčně.. Doba trvání programu 35 let..Dá se tato doba snížit (upravit) např: na 10 let..??Nevím proč jsem důvěřoval a podepsal na tak dlouhou dobu…Předem děkuji za radu jestli pokračovat ve smlouvě nebo zrušit a založit novou na méně let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
29.1.17 16:47

@norem Předpokládám, že se ptáte kvůli předplacenému poplatku, jinak by totiž bylo jedno, že doba programu je 35 let. Do tohoto programu je možné nastavit dobu investování, která může být kratší, než doba programu, tedy třeba právě 10 let. Když nastavíte celý program na deset let, tak sice nyní máte dynamické portfolio, ale protože tento program v sobě má tzv. investiční brzdu, tak se Vám každý další rok přeskupí 10% z dynamické složky do konzervativní, takže tady asi nebudete v souladu se svým původním záměrem.
Důležité je, jakým způsobem máte nastaven vstupní poplatek, o tom nepíšete nic… Obecně se předplacený poplatek nevrací, to se týká např. situací, kdy klient do programu nezaplatí tolik, jako byl původní záměr a při datumu konce programu je nainvestovaná částka nižší, než původně plánovaná, z které se poplatek hradil… nebo při dřívějším zrušení nebo při přechodu na jiný investiční program.
Z toho bych usoudil, že i zkrácení doby investování by mohl být problém. Jestli tu na to někdo neodpoví, tak to zítra zjistím, sám jsem to nikdy neřešil, protože je takto ani nenastavuji a s těmito lifecycly ani moc nepracuji. Pokud by neexistovala varianta zkrácení, pak při postupně strhávaném poplatku připadá 75% z investované částky na poplatek, takže jestli jste to platil 3×, tak na poplatky bylo strženo 1125,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.1.17 16:08

@romankolar Dobrý den děkuji za informace, vstupni poplatek mám předplacený/běžná varianta. 7560 kč… Ještě jsem nic neplatil, tak předpokládám že si to strhnou z peněz které každý měsíc posílám..Takže doba trvání 35 let by jste ponechal? Dá se např: po 10tým roku vkládání peněz určitý obnos peněz vybrat, pokud bude potřeba aniž bych musel zrušit smlouvu? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat