Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@romankolar a pořádáte mi, co jsou vysoké náklady? Procento? Dvě? Půl?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sologirl Nevím co se přesně skrývá za těmi procenty, které jste napsala, ale vezmu to obecně. Nákladových položek je tam více… některé se ovlivnit nedají, některé ano nebo se dají ovlivnit jiným způsobem. Vstupní poplatky, správcovské a manažerské poplatky… je toho poměrně hodně… Součet veškerých poplatků, včetně těch, které jsou nutné na fungování fondu vyjadřuje ukazatel TER a je to v podstatě číslo, o které se Vám sníží celkový výnos fondu. Pokud jsou (zjednodušeně) ty fondy namíchány do nějakého portfolia a stane se z tohoto celku tzv. fond fondů, tak společnost, která takový fond vytvoří, si dost často některé poplatky zdvojí. Logicky, protože tam s tím někdo pracuje v čase. To se ale pochopitelně projevuje na výši TER. Ten se pak nevyjadřuje už jako TER ale jako tzv. syntetický TER (protože je vlastně složeninou x fondů s vlastními různými nákladovostmi, plus přibývá nákladovost vlastní (za správu). To je třeba jedna z věcí, na kterou by se bylo dobré podívat u toho produktu Soukromý penzijní plán. Nevím, kdo to tam míchá dohromady, ale může tam být klidně schováno pár desetin procenta navíc, v podstatě něco jako další správcovský poplatek. A společnost, pro kterou se to vytvořilo, na tom má svůj podíl, takže pokud se takový speciální produkt vytváří, může tam existovat nějaká dohoda mezi tím, kdo si to nechal vyrobit a bude to distribuovat klientům a investiční společností. Třeba tam může být procento a rozdělí se o to. Neříkám, že to tak je, na stránkách Conseq je u toho programu jen sazebník vstupních poplatků.
Nechci tu psát číslo, ale spíš schéma. Když se odkládá méně peněz, jsou omezenější možnosti, takže lze s takovým produktem začít. Je nějak nastavený, někdo se o to stará a protože plánujeme v investici dlouhou dobu, nemusí nám vadit v tuto chvíli některé nedostatky. Je ale nesmysl ho předplácet na třeba třicet let, protože až se budete chtít stát investorem, který do toho dá více peněz, tak pro Vás bude vhodný jiný program a prostředky, které jste tu zaplatila, už zpátky nedostanete, čímž investici při přesunu jinam znehodnotíte (i kdyby měla dobrý TER). Z takového programu lze prostředky vybrat, ale nemusí k tomu být vhodná doba a vy nedokážete vybrat z části toho portfolia, kde není propad, musíte vybírat z celku, tedy i z toho, z čeho to není výhodné. Další možná ztráta. Program se deset let před koncem začne zkonzervativňovat až do 100% dluhopisů, přičemž existují nastavení jiná, kde program bude pokračovat, nemusí být 100% konzervativní a nemusíte vybírat z té části, která pro to v tu chvíli není vhodná. Takže potencionální další ztráta.
To jsem se zase rozepsal.
Místo toho, abych napsal, že dobrý TER je řekněme do 2%. Ale u produktů, které jsem výše popsal je to pochopitelně více, sahající třeba ke 3% a na trhu potkáte pochopitelně i dražší záležitosti. Není to pochopitelně jediný ukazatel, protože pokud by fond byl dlouhodobě výkonný, pak by nevadil ani vyšší TER. Nejhorší kombinace je pochopitelně nízký výkon, vysoký TER a do toho třeba ještě můžeme vmáčknout pro zpestření nějaké měnové riziko, které může sundat procenta výnosu i u fondu, který v měně, ve které je veden, vydělává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sologirl Ještě něco, co jsem mezitím zjistil. Soukromý penzijní plán není nic jiného, než Conseq Horizont Invest nazvaný jinak pro marketingové a obchodní potřeby společnosti Broker Consulting. Takže jednoduchý, výšenákladový lifecycle produkt. Vhodný možná do začátku na vyzkoušení a na menší pravidelnou investici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sologirl Není zač, ještě k tomu přidám, že obecně proti realitním fondům nic nemám. V podstatě všechny, které tvoří 90% na českém trhu se vyhýbají investicím do residenčních nemovitostí, což je více nákladové, více rizikové a více pracné. Ale pokud byste chtěla ctít nějaké zásady, pak by tohle mělo tvořit řekněme 20% klientova portfolia. Z toho ale zároveň vyplývá, že když byste si chtěla postavit svoje portfolio, alespoň v nějakém základním tvaru, tak začínáme tak na 2,5 tisících…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dotaz
Dobrý den chtěla bych se zeptat přítel tam spojil po 700kč a měl to 4roky a teď to ruší nevíte kolik dostane stojí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1993 To se nedá říct, protože to je odvislé on několika parametrů. Na tom, na jakou dobu byl předplacen vstupní poplatek, na strategii (čím víc dynamická, tím vyšší poplatek) a na zhodnocení (to v tom bude hrát na tak krátké době nejmenší roli).
Kdyby byl vstupák třeba 10 tisíc a stržený z prvních úložek, tak tam bude kolem 23-24 tisíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romankolar a prosím vás jak dlouho to trvá než dostane peníze na účet? posilal tam o zrušení smlouvy ve formátu formuláře avízo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozumí někdo společnosti coseq? chtěla bych se na něco zeptat fo zp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý en hci se zeptat když přítel ukončoval smlouvu u conseq a když minulý týden jím došel dopis čtvrtek-pátek a dostane s toho nějaké peníze a kdy? děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1993 Vždyť to máte o den dřív v odpovědi. Od doby, kdy Conseq obdrží žádost o odkup, budou do 10 dnů peníze na účtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Wiolla píše:
To by ti měl tvůj poradce vysvětlit jaký je mezi tím rozdíl a proč ti to doporučuje, ne?Info můžeš také nastudovat zde: https://www.conseq.cz/page.asp?…
Jen velmi stručně a co nejvíce „polopatě“:
Classic Invest (dynamický) - v podstatě to znamená, že budeš celou dobu investovat „dynamicky“ (převážně do akcií).Horizont Invest - patří do kategorie fondů „životního cyklu“. Na začátku se investuje dynamicky a jak se blíží konec investování (uplynutí 20 let), tak se investice stává stále více konzervativní (ubývá v portfoliu akcií a přibývá dluhopisů). Vše probíhá automaticky, na nic z toho nemusíš myslet. Oproti prvnímu případu se dá očekávat nižší zhodnocení (protože dluhopisy nenesou tolik kolik akcie), ale zase tvou investici na konci období tolik neohrozí případný pokles trhů (jako tomu bylo v roce 2008-2009, kdy šly akciové trhy „na hubu“).
Nedá se říct, co z toho je lepší. Záleží to na situaci a potřebách klienta. A to byste měli s poradcem spolu probrat, proč tak a ne jinak.
Classic Invest neznamená, že budete investovat do akcií.
To o čem píšete je portfolio Activ Invest. To může být dynamické, vyvážené nebo konzervativní.
Classic Invest je varianta, kdy si se svým poradcem zvolíte konkrétní fondy v různém poměru. Portfolio si můžete poskládat z fondů dluhopisových, akciových, nemovitostních, komoditních a td.
Skladbu můžete měnit podle potřeby a vývoje na trhu. Tato varianta vyžaduje více zkušeností.
Horizont invest se o vše postará sám. Podle doby, která zbývá do konce Vašeho investování mění skladbu portfolia.
Activ i Horizont jsou portfolia aktivně řízená. To znamená, že v případě větších otřesů na burzách nebo naopak v dobách ekonomického růstu, manažeři aktivně mění poměr dynamické a konzervativní složky. Cíl je vydělal co nejvíce a v krizi prodělal co nejméně.
Volba ideální varianty je samozřejmě individuální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chtěla bych se s vámi podělit o zkušenosti s Conseq. Byl mi mým poradcem doporučen produkt Active Invest Dynamický.
Classic Invest
- pokud si sami chcete vybírat jednotlivé podílové fondy a řídit si své investiční portfolio
- investovat lze jednorázově a/nebo pravidelně
Active Invest
- pokud se v jednotlivých fondech nevyznáte a chcete nechat výběr fondů a řízení Vašeho investičního portfolia na nás
Horizont Invest
- investiční program určený zejména pro dlouhodobé pravidelné investování (penzijní plány, rezervy pro děti apod.)
Private Invest
- individuálně obhospodařované portfolio (min. objem investice 1 mil. Kč)
Poradce mě upozornil, že první dva roky jsou ztrátové a nato se investice lépe a lépe zhodnocují. Conseq za vaše peníze, které ukládáte na svůj účet,obchoduje s akciemi (výhodně nakupuje a prodává). Čím déle tento proces probíhá tím je zhodnocení peněz vyšší.
Já mám: ACTIVE INVEST DYNAMICKÝ FOND
ISIN: CZ0008474202
Investiční horizont: doporučen min. 5 let
Rizikový faktor: 1 2 3 4 5 6 7
Investičním cílem je dosahovat v dlouhodobém horizontu (min. 5 let) vysokého zhodnocení. Za účelem dosažení tohoto cíle fond investuje do cenných papírů vydávaných akciovými fondy a do akcií, dluhopisů, nástrojů peněžního trhu, cenných papírů vydávaných dluhopisovými fondy a jiných investičních nástrojů. Vhodné pro investory, kteří jsou ochotni podstoupit vyšší finanční rizika, aby zvýšili možnost růstu hodnoty své investice.
Proto radím vydržet a nezaleknout se prvními výpisy. Já spořím od roku 2010 a až nyní se pomalu dostávám za částku mnou vloženou každý měsíc. Jinak to vycházelo tak, že co jsem na účet vložila to mi bylo přičteno. Na účet vkládám každý měsíc 1000.- . Nyní mám na výpise k datu 30.7.2018 - 88 994,22 CZK (manažrsý poplatek:1,50% ročně z objemu investice). Ve výpise najdete všechno: celkovou hodnotu portfolia, zhodnocení, za co se nakupovalo… . Nyní uvažuji založit dětem od Conseq penzijní připojištění. Čím dříve budeme spořit tím více peněz. Spořit se dá od 100.- do 5000.- (státní příspěvky a daňové úlevy). Já budu přispívat 300.- a jakmile děti budou finančně soběstačné sami si příspěvek zvýší. Určitě vydržím a časem uvidím zda se investice vyplatily. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit