Conseq - Horizont Invest
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@hudečice S dovolením bych na to také reagoval. Neměla byste vytvářet obecné závěry.
1. Není pravda, že na Consequ vracíte do dvou let provizi, jak píšete na předchozí stránce. Jak byste pak vysvětlila, že pokud mi klient ukončí Conseq, nevracím ani korunu? Záleží na nastavení, jak píše Vladimír.
2. Za každou uzavřenou smlouvu má pojišťovák 20- 40 tisíc? Provize většiny mých uzavřených pojistných smluv je spíše v řádu stokorun než tisíců, patří do nich povinná ručení, odpovědností pojištění, majetek, ale i doplňkové penzijní připojištění apod. Zřejmě máte na mysli životní pojištění. Ale ten, kdo vytváří dlouhodobý vztah s klientem, mu nedělá jen životní pojištění, to za prvé… za druhé jak můžete napsat za každou smlouvu? Znáte provizní systémy těch produktů? Víte, že existují i průběžně vyplácené provize nebo kombinace první vyšší a pak za údržbu smlouvy?
3. Garance. Jakou máte garanci, že za 35 let Vám někdo bude vyplácet důchod? Jakou máte garanci, že za 35 let tu bude existovat stejný bankovní systém, jako dnes? Jakou máte garanci, že nebude měna? Jakou máte garanci, že nebude válka?…
Hledáte garanci vyplacených peněz? Pak nepíšete pravdu, když tvrdíte, že ji žádná pojistná smlouva nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky mám dvě slouvy, už platím dva a půl roku. Jedna Horizont Invest…s názvem spoření pro syna, platím 600,poplatek 2.400 a ztráta 300.
Další mám pro sebe Universe Invest vyvážené…vložila jsem 22.000,poplatek byl stržen což je 7.500,takže by se mělo minimálně 14.500 objevit na výpise, je tam 13.100,což je opět ztráta. Slova konzultanta…nebojte se, fondu budou vydělávat, to byste mi potom nadávala, je to i moje čest…Hloupá a naivní ženská uvěří. Takové ujištování zde, že budou fondy vydělávat výhledově…je mi jasné, že zisk ze stovky je jiný než z tisíce, ale že stovka vždy musí prodělat…
Proč se platí poplatky hned a ne procenty ze zisku? Podle mě je to dobře zabalený podvod, jak z hloupého národa tahat peníze. Jo a můj konzultant už nedělá konzultanta…už to tolik nevynáší, takže ještě se sejdu s jednou paní, aby mi můj názor vyvrátila, ale budu rušit smlouvy a všem známým investiční fondy vymlouvat.
A proč se čílím, ve smlouvě je zapsáno, že se plánované zisky při konzultacích nemusí být a i o ztrátě tam píší…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi před týdnem nám přišel výpis z Consequ. Chlap si ho platí 4 nebo 5 let. Spoří 500 Kč měsíčně a zatím mu to nevydělalo ani korunu, je v mínusu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alexandra 1968 Proč se platí poplatky hned? Protože jste to podepsala, tak to máte ve smlouvě. Buď vám to bylo vysvětleno a už jste to zapoměla, jak to funguje. A nebo vám to vysvětleno nebylo a ani smlouvu jste nečetla…
Nechci tady nikoho obhajovat, ale předpokládám, že jste tomu konzultantovi nedala přímou platbou ani korunu. A předpokládám, že nejste tak naivní, že někdo dělá zadarmo. Jestli však je ta odměna ve formě provizí spravedlivá, a jak jí vhodně nastavit, to by bylo na dlouhou diskuzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě napadá otázka zda dobře rozumíte výpisu? Mě nechodí, mam online přístup do svých účtů. Vzdy je tam celková hodnota portfolia a pak „peněžní zůstatky“ kde je taky jen pár haléřů - to je asi neproinvestovana částka ale hodnota portfolia je +- to co jsem tam nacpala mínus poplatky. Platim ho od listopadu a na učte je víc než tam naskočilo. ne víc než jsem poslala kvůli odečítání poplatků ale víc než šlo rovnou do investic
Zrušit to když už máte téměř zaplacené poplatky na třeba 20 let je podle mě největší blbost.to je jasný že o ty peníze přijdete…oni shrabnou poplatky a když vám to má konečně začít naskakovat ta částka k investování tak to zrusite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Blbost“ je něco rušit jen kvůli poplatkům. Na druhou stranu je vhodné se trochu zajímat a zjistit- ideálně dopředu- jak to s těmi polatky je. Co se týká „poklesu hodnoty“ portfolia. Když se podívám, za „jaký kurz“ se investovalo a jaký je aktuální kurz fondu/ů, pak by mělo být jasné, jestli je to v plusu, nebo ne. Poplatky bych v tomto výpočtu zanedbal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já se tu zase zvěčním… ![]()
To Alexandra: Nevím, jestli tomu dobře rozumím, ale jestli to máte 2,5 roku, což je 30 měsíců, tak celkem zaplaceno je 18.000,– Kč. Pokud jste 300 mínus oproti tomu, co jste zaplatila, tak stav je 17.700,– Kč. Pokud poplatek byl 2500,– Kč. pak zaúčtováno do investice bylo postupně 15.500,– Kč. Pokud by to tak bylo, tak jste udělala z 15.500 17.700, což by bylo zhodnocení kolem 10%. Pokud tomu rozumím špatně a 300 je mínus mimo ten poplatek, takže stav konta je 15.200, tak jste mínus necelá dvě procenta, to neznamená na horizontu 2,5 roku vůbec nic. Tak buď něco špatně z napsaného chápu nebo nechápu, kde vidíte tu tragédii, kvůli které zvednete korouhev a půjdete všem známým rozmlouvat jejich investice, aniž byste znala jejich nastavení.
A nyní k procentům odměny ze zisku. Pokud toto uděláte, tak nastane okamžitá motivace tlačit klientům dynamické programy, kde je předpoklad vyššího zisku, což bude pěkný průser, stačí se podívat na tuto stránku a to se neděje v podstatě nic. Tohle můžete udělat leda u poradenství placeného klientem, kde zaplatíte třeba roční poplatek za správu a pak teprve z těch procent zisku. U šesti stovek by to ale pro Vás rozhodně nebylo výhodné.
K tomu podvodu… Vy si nedovedete představit, že byste dávala prostředky třeba do vlastní společné firmy, ve které pracujete a byla jejím akcionářem? Tam by Vás čekal podobný mechanismus. Když by se firmě dařilo, tak byste měla jednak např. pěkný podíl na zisku a hodnota prosperující firmy rostla. V období stagnace byste si nerozdělovali nic a hodnota firmy by pochopitelně klesla. Zdá se Vám to v principu jako podvod nebo je to přirozený jev? Akorát, že byste to měla v jedné firmě, takže pokud by klekla, rozdělili byste si se ztrátou co zbylo a finito. V podílových fondech máte stovky takových firem. Když má jedna problémy, jiná naopak může expandovat. Pochopitelně že cena akcií může být trochu přehřátá, proto je nutný ten dlouhodobý horizont.
Chipsa: To se klidně může stát. Znovu opakuji, záleží hodně i na nastavení. Pokud klient platí dlouho vstupní poplatek, tak si uvědomte, že x plateb jde na jeho pokrytí. Abyste v pěti letech tu ztrátu dohnala, musíte se stát to, že zrovna trefíte období růstu, třeba 10% ročně v celém tom zbytku po splacení vstupního poplatku. Natož, když trefíte období poklesu. Pokud klient investuje na budoucí „dlouhý“ cíl, nemůže čekat v takovém případě v prvních letech plus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy nezapomenu na tento rozhovor s hlavním manažerem investic ve společnosti Conseq: http://www.investicniweb.cz/…ale-ne-hned/
Kde on sám vůbec neví, kam investovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smich To ano, ale to je rozhovor především o konzervativní investici. To v portfoliu moc nemám, konzervativní složku mám zčásti i v jiných instrumentech, než jsou dluhopisy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romankolar Já nejsem žádný expert, ale z tohoto rozhovoru jsem si zapamatovala jedno, že doba je jaká je a že investování není žádná legrace, i ostřílení hráči jsou často v koncích. Ale ti jsou připravení ztrátu odepsat a jedou dál, pro většinu lidí, nejčastěji žen, je to úplně jinak. Nejsou střelci, ale kvůli nepochopitelné popularitě Consequ, která se geniálně šíří již v porodnicích, začaly investovat, ale oni chtěly jen spořit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Smich Tomu rozumím, výše píšu, že problém je velmi často na straně zprostředkovatelů. Dříve se masově sjednávalo IŽP. Nějakou dobu to trvalo, než se do veřejnosti dostalo podvědomí, že spoření nebo investování přes pojištění je nesmysl. Tím poněkud vyschl některým organizacím a zprostředkovatelům střelný prach a tím i provize, tak přešli na investice, které před tím vůbec nedělali a někdo je geniálně vyškolil na to, jak báječný produkt prodávají. Systém je stejný, omráčit klienta potencionálním ziskem, do kterého se promítne nějaká historická výkonnost a pěkná procenta zisku. K tomu se pochopitelně natáhne investice na desítky let a tím se dopracuje k tomu, že z něj udělá na předplaceném poplatku podobně ztrátový produkt jako IŽP. Často bych mohl bez problémů u některého klienta investici udělat, ale přijdu o ten kšeft právě proto, že mu vysvětlím celý mechanismus. Kouknul jsem teď namátkově na jednoho „obyčejného“ klienta, který platí tisícovku do přednastaveného programu a je ve vyváženém portfoliu přes 3%. Nic moc, na druhou stranu je to ukázka toho, že když je rozumně nastavený poplatek a je dostatečně dlouhá doba, tak to není žádný masakr typu nemám tam nic, všechno je špatně, je to podvod, všem řeknu, ať to ukončí apod. Kdo o tom neví vůbec nic, měl by podle mě do toho dozrát. Jestli tam dá na začátku pětistovku, aby si to vyzkoušel, jak to funguje, tak to není podle mě žádné tragické riziko. Mám kamaráda, který by investovat mohl, ale nechce, přitom ale prohulí 1500 měsíčně. Běda ale, jak by byl po třech letech 2% v mínusu. Když tam někdo nasázel za 4 roky třeba 50 tisíc a má tam 48 tisíc, to je nějaká životní tragédie? Tak to holt nevynáší no. Jiným způsobem mu někde utíká daleko víc, jenže to není vidět na výpisu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
O stržení poplatku na začátku jsem věděla při plném vědomí jsem s ním počítala. Ale ta medová slovíčka, nebojte to se vrátí…
Hodnotím, co mi investování do fondů dalo.
Takže 22×600 je 13.200 -2.376 poplatek je 10.824..hodnota portolia je 10.592
Druhé 22×1.000 je 22.000 - 7.500 poplatek je 14.500…hodnota 13.120,dokonce je tam i zhodnocení…-5,94% a -0,99%…kdo se diví, že jsem zklamaná.
Co dělají ti experti, kterým jsem "zaplatila ",aby moje peníze dobře zhodnotili?
Takže i když jsem zvolila málo riskantní formu, tak stejně jsem zatím prodělala a jak tu někdo napsal, já nemám koule riskovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem si toto spoření založila společně s přítelem a pak jsem ho zrušila. Asi jsem udělala dobře. Dívám se mu na výpis:
Celková hodnota portfolia k datu 30.6 2016 19539.47 CZK
Zhodnocení portfolia za období od 1.1 2016 do 30.6 2016 -2,28%
konečný zůstatek -0.07 CZK
Pamatuji si, že minulý rok mu to vydělalo jednu korunu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, píší tu, že byl špatný rok, ale ten bude i asi příští a pak další, mám dávat peníze a počítat se ztrátou? Nekouřím, peníze zbytečně nevyhazuji.
Na suchu nezůstanu, mám penzijní spoření, kam si přispívám já, zaměstnavatel a stát, pokud tyto peníze nikdo nevytuneluje, tak nezůstanu zas až tak nasuchu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alexandra 1968 Špatné roky mají tu výhodu, že nakupujete levně. Důležité je, co se stane později. Pokud pak v čase cena podílové jednotky vyroste, je to Váš větší zisk. Ideální by pochopitelně bylo mít křišťálovou kouli, počkat si na propad, podívat se do koule, kdy bude cena nejnižší a kdy to poroste a tam nakupovat. A na vrcholu to prodat. Jenže tu nemáme. ![]()
Pokud by například u 20leté investice 15 let byly pořád špatné roky, kdy by to nerostlo a posledních pět let by to vyskočilo na hodnotu x, znamená to pro Vás víc peněz, než kdyby to rostlo na stejnou hodnotu x plynule celých 20 let. Proto říkám, že hodnotit investici, že mi po roce, dvou, třech… prodělává (zvláště byl-li tam zbytečně vysoký poplatek, je předčasný závěr a dávat někomu na základě toho rady, ať to zruší, je velmi unáhlené. Je třeba si jen uvědomit staré známé pravidlo, že výsledky let předchozích nejsou zárukou let budoucícha dokázat přijmout určité riziko.
Z trochu jiného soudku, leč určitá paralela by tu byla
Ono je to občas tak, že např. někteří zaměstnanci by chtěli vysokou mzdu, ale nikdy by nepřistoupili na spoluúčast na ztrátě podniku, ve kterém pracují. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit