Conseq - Horizont Invest

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
2.3.16 09:45

Dobrý den mám dotaz, mám conseq classic invest od listopadu 2011, měsíční poplatek 550 kč a smlouvu na 19 let, vstupní poplatky jsem zaplatila z prvních vkladů, už je to 4 roky a já pořád prodělávám přez 4000kč, minulý rok jsem prodělávala pouze necelé 3000kč a tento rok to spadlo, po kolika letech se to cca srovná a začne vydělávat? a je tu někdo kdo má conseq delší dobu a vydělává? děkuji za odověďi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
2.3.16 10:22

Taky bych chtěla vědět jestli to někomu vydělává?!?!Myslím si, že po 5 letech -jako je Váš případ by už mělo být vidět že to jde do plusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.3.16 12:19

Mně ano. Fond jsem založil dceři při narození tj. před 14 lety. Průměrné roční zhodnocení je 6,792%.

Fond vám nemusí vydělat ani za 5 let. Vydržte. Důležitá je přijatá strategie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
2.3.16 12:49

@mona0502 Na to, po kolika letech to začne vydělávat, je těžká odpověď, protože to závisí na tom, jak se pohybuje trh. Resp. pohyboval od doby uzavření v následujícím období. Jak se pohybovalo Vaše portfolio, nevíme, protože nevíme, co máte uvnitř nakoupeno. Pokud byste měla např. Conseq Invest Dynamický, tak na 19 let mohl být poplatek kolem 7 tisíc. Samotná investice se tedy jeví v takovém případě jako plusová. Kdyby se to zhodnotilo v průměru např. 5%, tak byste byla na svých třeba v průběhu tří let. To je ovšem jen zcela nepodstatný odhad, protože hodnota podílových jednotek může jít klidně dolů, stejně tak, jako po poklesu nahoru nebo klidně obráceně. Je to prostě investice, nikoli bankovní produkt. Je to jako když koupíte nemovitost. Za tři roky může mít klidně o dvacet procent menší hodnotu, než za co jste ji koupili nebo o taky o 30% vyšší. Tady je to navíc ještě trochu jinak, protože se jedná o investici pravidelnou. Nyní tedy nakupujete za stejné peníze větší počet podílových jednotek, což se Vám zúročí v době, kdy jednotky půjdou s cenou nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
2.3.16 13:20

Naprostý souhlas s romankolar. K poplatkům: žádný předplacený poplatek jsem na počátku neplatil. Poplatek mám průběžný, 1,5% z vkladu a investuji dynamicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.3.16 15:33

@romankolar @AU_male Děkuji za info, kolik jsem zaplatila ten poplatek tam mám uvedeno, tomu rozumím, ale jinak se v tom výpise moc neorientuji a moc nechápu jak se to jakoby,,investuje,,? mám tam každý měsíc napsaný vklad a pak nákup co vložím to se jakoby odečte a pak celková hodnota portofolia a konečný zůstatek a ten konečný zustatek je uplně směšná částka, já sama nic neřídím jen posílám peníze… děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1058
2.3.16 18:44

@mona0502 Zkusím jednoduchý scénář. Vezmete 550 Kč a koupíte 55kg brambor. Jeden kg tedy stojí deset korun. Příští měsíc brambory na trhu zlevní na 9 korun za kg. Vy opět investujete 550,– Kč (to je pořád stejné), ale za stejnou částku již koupíte místo 55kg již 61kg. Další měsíc ještě zlevní na osm korun, takže za stejnou cenu nakoupíte 69kg. Pak brambory zdraží zpátky na 10korun, takže nakoupíte opět 55kg brambor. Pokud je v té chvíli ale odprodáte, tak celkem jich máte 240kg x 10 korun = 2400. Investovala jste ale 2200 korun, takže svoji investici jste zhodnotila. Prosím aby ten příklad byl brán pouze jako příklad pro pochopení, jak to funguje a ničeho jiného. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
2.3.16 19:55

@romankolar Moc děkuji za krásný příklad!!! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.8.16 11:02

Ahoj, obnovuji diskuzi s dotazem, zda má někdo osobní zkušenost, zda mu Conseq vydělává? Nechci číst teoretické grafy, jak časem a že to kolísá… Kdo má Conseq delší dobu, opravdu někdo může říct, že už je v plusu??
Chtěla jsem spořící účet a finanční poradce mi vychválil podílové fondy, vytiskl graf, jak za léta budu mít peněz… :roll: Teprve jsem podepsala smlouvu před půl rokem, posílám 2800,–/měsíčně (mimochodem, pro mě docela díra do rozpočtu) a nedávno mi přišel výpis, ve kterém jsem se nevyznala. V jednom sloupci, nějaké portfolio, byla částka 5***Kč a potom další čísla, přijaté platby, strhnuté platby, bla bla, ceková částka na účtě 0,34Kč 8o 8o V naštvání jsem ten výpis ihned roztrhala a vyhodila, tak teď ani nechci volat fin. poradci na vysvětlení, když už pořádně nevím, co tam bylo. Ale když jsem si spočítala, že za půl roku jsem tam poslala 20 tisíc a mám tam 0,34Kč, tak o těchto investicích začínám doooost pochybovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.16 11:07

@Petule030 Conseq jsem zrušila v druhém roce, ono taky mi poradce říkal, jak to bude výhodné a dopadla jsem tak jak ty, za rok a půl naspořeno asi 6 korun. Ale výhodné jak cyp. Tak jsem to zrušila, přestala platit a chudák pak poradce prskal, že to musím platit aspoň dva roky, jinak příjdu o naspořené peníze, tak jsem mu řekla, že těch 6 korun si může nechat (šlo mu o to, že do dvou let, pokud zruším, on zaplatí asi 20 tisíc, které dostal na provizích zato, že uzavřel smlouvu) - vše jsem v roce a půl zrušila a byl klid. Nedostala jsem zpětně ani korunu, čili veškeré životka, pojistky, důchodové atd, které mají být vyplaceny za 30-40 - to je házení peněz do hodně hluboké bezedné studny. Tam totiž není ani ve všeobecných podmínkách slovně pořešené, že se peníze za 40 let opravdu vyplatí majiteli včetně úroků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.8.16 11:13

@hudečice A kolik jsi do toho investovala? Na jednu stranu jsem taky naštvaná, že bych se na to vyprdla. Ale poradce říkal, že v prvních letetch katastrofa a za 5-6 let by se mělo vyrovnat zisk x investice. Jenže kdyby tam byla za tu sumu aspoň tisícovka, takhle tam nemám ani korunu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.16 11:23
@Petule030 píše:
@hudečice A kolik jsi do toho investovala? Na jednu stranu jsem taky naštvaná, že bych se na to vyprdla. Ale poradce říkal, že v prvních letetch katastrofa a za 5-6 let by se mělo vyrovnat zisk x investice. Jenže kdyby tam byla za tu sumu aspoň tisícovka, takhle tam nemám ani korunu :zed:

By se mělo, to mi tvrdil ten šmejd taky, já posílala tisícovku měsíčně, krát asi 18 měsíců, jsem přišla o dovolenou v řecku, když to tak přepočtu. Ale poradce může jen tvrdit, já být tebou, tak to zruším, protože toto spoření „někam do fondů“ do kterých ty vůbec nevidíš, nikam nevede. Přispíváš na ty, co toto založili, jezdí si v audinách a za 20 let, tam budeš mít naspořeno co já vím? 5 tisíc? Nikdy nevíš, co bude za 30 let, vše se poruší, třeba bude válka a kde nic, tu nic, vše rozkradené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1787
17.8.16 11:26

@hudečice já mám conseq už přes šest let a vydělává. Samozřejmě některé pololetí je i v minusu, jindy vyletí hodně do plusu, ale s tím se u investičních fondů musí počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
17.8.16 11:36

@Martis83 A taky to byla ze začátku hrůza? Jde mi o to, že nějaký graf mi ukazoval, že po roce vložím sice 33 tisíc něco, ale měla bych mít 8000, další rok už bych při vložení 67000 měla mít 32000, atd. s tím, že by se to mělo navyšovat. Teď jsem mimo z toho, že zatím ani kačka, osmi tisícům se to s takovou rychlostí neblíží ani omylem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
17.8.16 11:46

Nechte si to od poradců pořádně vysvětlit. Na poradce se dá i stěžovat. Vyplňuje se investiční dotazník.
Podstatný je investiční horizont a vstupní poplatky. V závislosti na horizontu se platí vstupní poplatky. Poradce vás zpravidla přesvědčuje, že je výhodnější zaplatit vstupní počátky na začátku (ty jsou percentuálně nižší) než z každéhp vkladu - z těch poplatků má totiž provizi. Vím o případu, kdy poradce nastavil smlouvu pro děti na studium na 40 let s tím, že poplatky se platily na začátku.
Odejít po zaplacení vstupních poplatků je nejhorší řešení, protože si předplatíš službu, kterou pak nevyužiješ.
Mimochodem, akcie jsou zase přehřáté, ale kdo nemá na zlato, obrazy a nemovitosti, nemá moc možností. Dobrá zpráva - cena Modrého Mauritia prý roste o 10% ročně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat